Ilumious
Патник, педер, поет, администратор, масон
- Член од
- 29 јануари 2007
- Мислења
- 84.962
- Поени од реакции
- 195.499
Што ќе биде сега фаќање врски за да те тргнат од список
Кога веќе не се учат, нема поголема казна од јавен name & shame.
Можат да влезат ама преку Бугарија. Џабе ние дадовме транзит кога грците рекоа да не се пушта ништо што доаѓа од нмк. Буквално станавме црна овца во Европа.Сабајлево ги зезнале и србиве, нова уредба им донеле. И за нив ќе биде влез во Грција од 1 Јули.
kurur.rs
Да бидам искрен, и они не знаат кај тераат.
Не. Затворено е за Срби.Можат да влезат ама преку Бугарија. Џабе ние дадовме транзит кога грците рекоа да не се пушта ништо што доаѓа од нмк. Буквално станавме црна овца во Европа.
На почеток проверуваа еднаш дневно. Може се уморија цајканите, тешка работа е.Да бидам искрен, и они не знаат кај тераат.
Мене ме пишаа првично на домашната адреса, ама дека јас се преселив овие две недели на друга адреса, мајка ми интервенираше преку матичната да ми се се смени адресата во решението.
ОК, го средија и тоа.
Најново: татко ми се водел на новата адреса (WTF), јас на старата, а сите сме биле на старата.
Mindfucked yet?
Во 8 дена еднаш ме проверија. Не дека сакам да ме контролираат, ама не можеш да оставиш на самосвест кај другиве што се багра.
Ова е најмал проблем со адресите, не ми се ни зборува за тие што не ни почитуваат.
Будала сум јас, ненормален?
Ќе почнам да си зборам со машината за перење, на психа удара веќе, ама мора да се издржи.
Сегде ги штелуваат бројкиве дефинитивно, особено кај муслиманскиве држави.Пример Бахреин со 18500 заболени 77 мртви!?Или можда пронашле лек па никому не го даваат?Да на тоа мислев. Колку и да ја хејтам владава за кризава, не верувам да сме толку полоши од србиве или околните земји. Коа сите се праат луди, зашто не и ние. Башка и караџовски со изјавата вчера..
Ќе се лета преку Белград или Софија, и ќе се вади потврда за незаболеност пред да се лета. Ништо ново, навикнати сме на тоа. Порано се викаше премногу мали и безначајни сме за да имаме нормален аеродром и мора да имаме визи. Сега изговорите се поинакви. Сосема очекувано.Изгледа светот ќе биде помал за нас некое време. Бар кога станува збор за движење. Наше движење. Со други зборови ќе се лиже сладолед преку излог.
Сега не, после први. Под услов да не ескалира работата. Потврдите за незаболеност се само муабет, башка ако си од високоризична држава може пешки да те вратат дома. Ќе видиме на каде ќе тера работава.Ќе се лета преку Белград или Софија, и ќе се вади потврда за незаболеност пред да се лета. Ништо ново, навикнати сме на тоа. Порано се викаше премногу мали и безначајни сме за да имаме нормален аеродром и мора да имаме визи. Сега изговорите се поинакви. Сосема очекувано.
Почна да се отвора Европа, не очекувам построги правила во таа насока. Ама ако ние останеме вака, многу возможно да ни одложуваат авионски сообраќај и да ни воведат потврди за негативност не постари од 48 часа за сите државјани.Сега не, после први. Под услов да не ескалира работата. Потврдите за незаболеност се само муабет, башка ако си од високоризична држава може пешки да те вратат дома. Ќе видиме на каде ќе тера работава.
Исклучок е б'лгрштината од Македонија.
Ги возиш падавичариве или се претвори и ти во падавичар со последниов пасус од постов?Пa кaкo се ближaт избoри ке пaѓa брoјкaтa нa нoвoзaбoлени,штo ви е чуднo?
Автоматски споено мислење:
Блaгoдaрaм,се нaјдoбрo
Автоматски споено мислење:
Лелејјј,у Кинa пaк букнaлo нa некoј пaзaр 10 пaти пoгoлем oд тoј вo Вухaн.Сaмo aкo прoнaјдaт вaкцинa ке јa видиме светлoстa нa денoт,у меѓувреме мнoгу тежoк живoт ни претстoи
Не можеме сите да ја имаме твојата динамика, проштевај. На некои толку ни е дадено.Боооуу едно раздвижување шо да ти расправам, од дома на кафе од на кафе дома, блазесити.
Сакаш да кажеш дека ти е лесно без да знаеш што ке биде утре? Шала на страна,било кое рандом племе по светов може повторно и повторно да го разгорува вирусов и да ни зависи иднината од тоа,здравје,работа,економија на секое поле ке живееш на штрек.Како може тоа да не биде тежок периодГи возиш падавичариве или се претвори и ти во падавичар со последниов пасус од постов?
Ова требаше одамна, еден проблем помалце. Уште граѓаните што присуствуваат на семејни настани како да ги решиме, зашто ете слика погоре дека си тераат по старо и таман сме
Почна да се отвара за земји членки. За западен балкан препораката е после 1-ви под услов епидемиолошката состојба да е слична или подобра од таа во ЕУ. Башка што секоја земја си води сопствена гранична политика. Данска се отвори за Германци под посебни услови. Швеѓаните и Британците немаат баш отворени врати. Затоа ти викам, после 1-ви ќе знаеме кај сме.Почна да се отвора Европа, не очекувам построги правила во таа насока. Ама ако ние останеме вака, многу возможно да ни одложуваат авионски сообраќај и да ни воведат потврди за негативност не постари од 48 часа за сите државјани.