Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.015
За Србиве од утре изгледа (само транзит да сме)
Сабајлево ги зезнале и србиве, нова уредба им донеле. И за нив ќе биде влез во Грција од 1 Јули.
kurur.rs

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Сабајлево ги зезнале и србиве, нова уредба им донеле. И за нив ќе биде влез во Грција од 1 Јули.
kurur.rs
Можат да влезат ама преку Бугарија. Џабе ние дадовме транзит кога грците рекоа да не се пушта ништо што доаѓа од нмк. Буквално станавме црна овца во Европа.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.664
Поени од реакции
14.539

Што ќе биде сега фаќање врски за да те тргнат од список :icon_lol:

Кога веќе не се учат, нема поголема казна од јавен name & shame.
Да бидам искрен, и они не знаат кај тераат.

Мене ме пишаа првично на домашната адреса, ама дека јас се преселив овие две недели на друга адреса, мајка ми интервенираше преку матичната да ми се се смени адресата во решението.
ОК, го средија и тоа.

Најново: татко ми се водел на новата адреса (WTF), јас на старата, а сите сме биле на старата.
Mindfucked yet?

Во 8 дена еднаш ме проверија. Не дека сакам да ме контролираат, ама не можеш да оставиш на самосвест кај другиве што се багра.

Ова е најмал проблем со адресите, не ми се ни зборува за тие што не ни почитуваат.
Будала сум јас, ненормален?
Ќе почнам да си зборам со машината за перење, на психа удара веќе, ама мора да се издржи.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Можат да влезат ама преку Бугарија. Џабе ние дадовме транзит кога грците рекоа да не се пушта ништо што доаѓа од нмк. Буквално станавме црна овца во Европа.
Не. Затворено е за Срби.
Автоматски споено мислење:

Да бидам искрен, и они не знаат кај тераат.

Мене ме пишаа првично на домашната адреса, ама дека јас се преселив овие две недели на друга адреса, мајка ми интервенираше преку матичната да ми се се смени адресата во решението.
ОК, го средија и тоа.

Најново: татко ми се водел на новата адреса (WTF), јас на старата, а сите сме биле на старата.
Mindfucked yet?

Во 8 дена еднаш ме проверија. Не дека сакам да ме контролираат, ама не можеш да оставиш на самосвест кај другиве што се багра.

Ова е најмал проблем со адресите, не ми се ни зборува за тие што не ни почитуваат.
Будала сум јас, ненормален?
Ќе почнам да си зборам со машината за перење, на психа удара веќе, ама мора да се издржи.
На почеток проверуваа еднаш дневно. Може се уморија цајканите, тешка работа е.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.691
Да на тоа мислев. Колку и да ја хејтам владава за кризава, не верувам да сме толку полоши од србиве или околните земји. Коа сите се праат луди, зашто не и ние. Башка и караџовски со изјавата вчера..
Сегде ги штелуваат бројкиве дефинитивно, особено кај муслиманскиве држави.Пример Бахреин со 18500 заболени 77 мртви!?:cautious:Или можда пронашле лек па никому не го даваат?:confused:

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.664
Поени од реакции
14.539
Тешка работа е, ама кога треба да се оставаат флаерчиња по вратите Збогум Никола - тогаш може да се поминат 4-5 згради за пола саат.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Изгледа светот ќе биде помал за нас некое време. Бар кога станува збор за движење. Наше движење. Со други зборови ќе се лиже сладолед преку излог.
Ќе се лета преку Белград или Софија, и ќе се вади потврда за незаболеност пред да се лета. Ништо ново, навикнати сме на тоа. Порано се викаше премногу мали и безначајни сме за да имаме нормален аеродром и мора да имаме визи. Сега изговорите се поинакви. Сосема очекувано.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Ќе се лета преку Белград или Софија, и ќе се вади потврда за незаболеност пред да се лета. Ништо ново, навикнати сме на тоа. Порано се викаше премногу мали и безначајни сме за да имаме нормален аеродром и мора да имаме визи. Сега изговорите се поинакви. Сосема очекувано.
Сега не, после први. Под услов да не ескалира работата. Потврдите за незаболеност се само муабет, башка ако си од високоризична држава може пешки да те вратат дома. Ќе видиме на каде ќе тера работава.

Исклучок е б'лгрштината од Македонија.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Сега не, после први. Под услов да не ескалира работата. Потврдите за незаболеност се само муабет, башка ако си од високоризична држава може пешки да те вратат дома. Ќе видиме на каде ќе тера работава.

Исклучок е б'лгрштината од Македонија.
Почна да се отвора Европа, не очекувам построги правила во таа насока. Ама ако ние останеме вака, многу возможно да ни одложуваат авионски сообраќај и да ни воведат потврди за негативност не постари од 48 часа за сите државјани.

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.172
Поени од реакции
13.011
Пa кaкo се ближaт избoри ке пaѓa брoјкaтa нa нoвoзaбoлени,штo ви е чуднo?

Блaгoдaрaм,се нaјдoбрo

Лелејјј,у Кинa пaк букнaлo нa некoј пaзaр 10 пaти пoгoлем oд тoј вo Вухaн.Сaмo aкo прoнaјдaт вaкцинa ке јa видиме светлoстa нa денoт,у меѓувреме мнoгу тежoк живoт ни претстoи
Ги возиш падавичариве или се претвори и ти во падавичар со последниов пасус од постов?:cautious:

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Боооуу едно раздвижување шо да ти расправам, од дома на кафе од на кафе дома, блазесити.
Не можеме сите да ја имаме твојата динамика, проштевај. На некои толку ни е дадено.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Ги возиш падавичариве или се претвори и ти во падавичар со последниов пасус од постов?:cautious:
Сакаш да кажеш дека ти е лесно без да знаеш што ке биде утре? :D Шала на страна,било кое рандом племе по светов може повторно и повторно да го разгорува вирусов и да ни зависи иднината од тоа,здравје,работа,економија на секое поле ке живееш на штрек.Како може тоа да не биде тежок период

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.280
Поени од реакции
5.534

Што ќе биде сега фаќање врски за да те тргнат од список :icon_lol:

Кога веќе не се учат, нема поголема казна од јавен name & shame.
Ова требаше одамна, еден проблем помалце. Уште граѓаните што присуствуваат на семејни настани како да ги решиме, зашто ете слика погоре дека си тераат по старо и таман сме :)

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Почна да се отвора Европа, не очекувам построги правила во таа насока. Ама ако ние останеме вака, многу возможно да ни одложуваат авионски сообраќај и да ни воведат потврди за негативност не постари од 48 часа за сите државјани.
Почна да се отвара за земји членки. За западен балкан препораката е после 1-ви под услов епидемиолошката состојба да е слична или подобра од таа во ЕУ. Башка што секоја земја си води сопствена гранична политика. Данска се отвори за Германци под посебни услови. Швеѓаните и Британците немаат баш отворени врати. Затоа ти викам, после 1-ви ќе знаеме кај сме.

Kajgana Shop

На врв Bottom