Знаев, знаев дека форумот е хунташки.
Туку дај кажете што мислете ќе има ли нова вонредна или избори.
Според мене знаете не требаше никогаш да има и не требаше никакви мерки, но сега по вториот бран кој е појак од првиот (тоа го погодија) би требало да стават карантин цел ден, а они ќе укинуват се живо дури мислам дека без вонредна нема да важат мерките што ги донесоа или ќе ги донесат.
Колку што знам во изборниот закон нема носење маска, што значи ако јас отидам без маска нема да смеат да ме спречат да гласам ниту пак смеат да ми пишат казна за неносење маска бидејќи нема да има таков закон преку кој можат да те казнат,
исто е и со оваа последната уредба за давање картички кој не би смееле да ги дадат по вонредната, но и тука треба уставниот суд да го бутне законот оти се прави дискриминација по финансиска основа, па дури и со иста финансиска основа се прави поделби на активни, неактивни и сл.
Како и да е ќе биде интересен период во кој ако се иде на избори ќе се тестират само оние пред умирање, како што слушам сега иако има позитивни никој од фамилијата не е тестиран, а да не зборувам за пошироките контакти.