Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
24 мај 2020
Мислења
16
Поени од реакции
42
И на сите овие случки, топ вест по порталиве а и воедно најкликано нешто е дека српската мајка е позитивна на корона <3 па ова ако не ги разубеди луѓево дека вирусот постои, ништо нема.
not posh... :)

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Ништо страшно, сите нови заболени се со лесна слика.
За два дена му починаа повеќе од било кога.

• Хаха
Reactions: A__

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.175
Поени од реакции
3.422
Знаев, знаев дека форумот е хунташки.

Туку дај кажете што мислете ќе има ли нова вонредна или избори.

Според мене знаете не требаше никогаш да има и не требаше никакви мерки, но сега по вториот бран кој е појак од првиот (тоа го погодија) би требало да стават карантин цел ден, а они ќе укинуват се живо дури мислам дека без вонредна нема да важат мерките што ги донесоа или ќе ги донесат.

Колку што знам во изборниот закон нема носење маска, што значи ако јас отидам без маска нема да смеат да ме спречат да гласам ниту пак смеат да ми пишат казна за неносење маска бидејќи нема да има таков закон преку кој можат да те казнат,
исто е и со оваа последната уредба за давање картички кој не би смееле да ги дадат по вонредната, но и тука треба уставниот суд да го бутне законот оти се прави дискриминација по финансиска основа, па дури и со иста финансиска основа се прави поделби на активни, неактивни и сл.

Како и да е ќе биде интересен период во кој ако се иде на избори ќе се тестират само оние пред умирање, како што слушам сега иако има позитивни никој од фамилијата не е тестиран, а да не зборувам за пошироките контакти.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
И на сите овие случки, топ вест по порталиве а и воедно најкликано нешто е дека српската мајка е позитивна на корона <3 па ова ако не ги разубеди луѓево дека вирусот постои, ништо нема.
Автоматски споено мислење:

@Acid колку му платија на Бидик да го пише серверот дека фатил корона? :icon_lol:
Кога се менуваше името двапати го снема форумот на неколку дена до една недела кога беше најжустро. Слично беше и за 27ми април ако не се лажам или може некоја друга случка. Не сме од вчера тука.
Јас не викам дека и сега е тоа случајот, само кажувам дека форумот си има таква историја со пали гаси во одредени мометни.

Нема потреба од вакви досетки, барем не од тебе.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Кога се менуваше името двапати го снема форумот на неколку дена до една недела кога беше најжустро. Слично беше и за 27ми април ако не се лажам или може некоја друга случка. Не сме од вчера тука.
Јас не викам дека и сега е тоа случајот, само кажувам дека форумот си има таква историја со пали гаси во одредени мометни.

А се важи ли кога го снемува кога не се дешава ништо сензационално во "државава" или не?

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.593
Знаев, знаев дека форумот е хунташки.

Туку дај кажете што мислете ќе има ли нова вонредна или избори.

Според мене знаете не требаше никогаш да има и не требаше никакви мерки, но сега по вториот бран кој е појак од првиот (тоа го погодија) би требало да стават карантин цел ден, а они ќе укинуват се живо дури мислам дека без вонредна нема да важат мерките што ги донесоа или ќе ги донесат.

Колку што знам во изборниот закон нема носење маска, што значи ако јас отидам без маска нема да смеат да ме спречат да гласам ниту пак смеат да ми пишат казна за неносење маска бидејќи нема да има таков закон преку кој можат да те казнат,
исто е и со оваа последната уредба за давање картички кој не би смееле да ги дадат по вонредната, но и тука треба уставниот суд да го бутне законот оти се прави дискриминација по финансиска основа, па дури и со иста финансиска основа се прави поделби на активни, неактивни и сл.

Како и да е ќе биде интересен период во кој ако се иде на избори ќе се тестират само оние пред умирање, како што слушам сега иако има позитивни никој од фамилијата не е тестиран, а да не зборувам за пошироките контакти.
Не требаше никогаш никакви мерки[за да се заразиме, претпоставувам], ама сеа коа ги тргнаа треба појаки мерки[за да не се заразиме?]

Контраш или шизофренија? :icon_lol:
Автоматски споено мислење:

А се важи ли кога го снемува кога не се дешава ништо сензационално во "државава" или не?
И тогаш се дешава нешто, само шо кријат. ;)

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.810
Поени од реакции
49.947
Неколку пати после Милан-Интер го снема, еднаш знам спремив џам досетки да испорачам и отидоа фира. :(.

Не го преценувајте форумов , а ни јавното мислење воопшто, ниеден процес во северен фиром не се води по тоа што моментално го мисли народијата.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Тоа се дешава коа идеме у кафана да ги трошиме парите од Сорос, а тоа е еден вид сензација.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

Нормално дека ќе има досетки кога сум администратор на форумов и гледам што се случува. Форумов го снемуваше на два пати и ракомет кога играше Македонија во најдобрите времиња, и тогаш ли беше нешто намерно или? А во 2007 што се случи кога прегоре бекапот и се изгубија теми и мислења од 6 месеци, нападот на американската амбасада во Атина?

Кога има апдејти на форумов сите сте известени недела дена однапред, кога ќе откаже сервер или HDD кој да апдејтира кога ни ние не знаеме?

Да можеше да се предвиди кога ќе рокне сервер (не само на форумов, општо) јас пари за леб ќе немав, ќе морав во невладина да одам :icon_lol:

Никој не прави дека сте од вчера, впрочем во што сакате верувајте ама не мора паранојата за се да работи. Форумов е релативно неважна работа во креирање на лажното мислење на јавноста, не зезајте, поголем проблем е Твитер да го снема, фул пропаганда од двата клана имаш таму.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.175
Поени од реакции
3.422
Не требаше никогаш никакви мерки[за да се заразиме, претпоставувам], ама сеа коа ги тргнаа треба појаки мерки[за да не се заразиме?]

Контраш или шизофренија? :icon_lol:
Можеби и грешно се изразив, јас не сакав ни тогаш ни сега мерки или било што оти знам дека ништо не се постигнува,
само дадов споредба ако при првиот бран се воведуваа карантини од 16 до 5, сега при појак бран треба 24/7 да биде, а они како што изгледа нема ни да ја продолжат вонредната, па после нема да смеат да казнуваат за неносење маски, нема да смеат да исплаќаат картички кој би требало да паднат на уставен итн.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.867
Поени од реакции
36.909
Рамковниве се полошо племе од Палестинци.

Никаква разбирачка се нема со нив. Тераат без маски ниту почитување на секакви мерки, влагаат по болници да се тепаат, крадат документација, лажат и се кријат. Нула одговорност кон себе и кон другите околу нив.

Треба да се отвори една монтажна болница среде Чаир со рамковни доктори и сестри, и сами нека се лечат нека се лажат нека се тепаат. Ебате кромањонците.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.986
Поени од реакции
74.058
Неколку факти.

Повеќе починати во последно време се Албанци од затуцани места, плус Лабуништа. Самите матични лекари ги плашат да не одат по болници дека ќе ги убиеле таму, па одат пред умирање и не може да се направи ништо.

Македонија ја смени политиката на тестирање. Уплашени од масовните собири, почнаа да ги тестираат сите контакти. Затоа имаме толкав број на заболени од кои голем дел се позитивни. Порано, контактите одеа во изолација, па ако по 14 дена покажале симптоми ги тестираа или ги тестираа само ако имаат некоја друга хронична болест. Филипче изјави дека може веќе да не ги броиме асимптоматскиве контакти кои се позитивни, бидејќи така правеле многу држави (што е вистина).

Значи огромново зголемување на бројкава на некој начин е и до самата промена во начинот на тестирање. Според мене подобро да останат на оваа стратегија отколку да имамр лажно намалување кое може да резултира со некој заболен човек од ранлива категорија.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.867
Поени од реакции
36.909
Дур парче го направија цел здравствен систем, отворија еден куп жаришта и уште прават проблеми со несоработување овој терористов ги пали со Албанец премиер.

Дивјачко неписмено нецивилизирано племе.

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
„На 26 мај предложивме олабавување на мерките, но она што се случи потоа се должи на тотално непочитување на превентивните мерки- носење маска, спречување на групирање повеќе од две лица- што ни се удри како бумеранг за време на прославите за Рамазан Бајрам“, изјави Караџовски. Епидемиологот вели дека 20% од населението „не ги сфаќа сериозно ниту неговата Комисија ниту болеста".

Kajgana Shop

На врв Bottom