Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
1 септември 2018
Мислења
248
Поени од реакции
642
Ne mi e jasno, koj dava 2000 evra?
Агенти на СЗО. 2000 евра за да го пишат дека е умрен од корона. Да растат бројките. Исто имаш за 7-8000евра во инфективна фамилии ги носат старците со склероза, му вбризгуваат вирус и дирек на респиратор. Умира по една недела. Само да не излези муабетов.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Te ndruar, ако бе нека го шета децата....

Во Италија и во Кина примарно, тие што ја раширија болеста беа млади без симптоми. Во Кина тоа беше во студентскиот кампус, а во Италија кога ги распуштија школите и децата отидоа кај нивните баби и дедовци - милиони пати пишувано секаде.....тие што страдаат, старите учки, шо им се главите индоктринирани дека Тито ги мрзи, СФРЈ ги мрзи, Слобо ги мрзи, сите ги мрзат - е тие ги пуштаат копиљациве низ населба.

Член од
18 јули 2018
Мислења
1.068
Поени од реакции
4.260
Во Матејче 42-ца заболени на 3 илјада жители – паѓа отпорот против тестирање во липковско, каде има семејни 20 кластери

Сигурно и тука се тесни улиците... 20 кластери само во липковско, па уште и отпор имало за тестирање. Па земи затвори им ја општината и нека кршат глава, нека бараат помош од локалните штабови на ДУИ и локалните имами.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.175
Поени од реакции
3.422
Не знам, ете конкретно за последната дискусија напишав дека Битола денес цел град излезе и не се почитуваа мерките и наеднаш лавина од коментари како мајка да им окарав :toe:
Кај се почитуваат мерките па мора за Битола да се потенцира, да не е казната за неносење маска никој нема да ја носе, да не се казните за кафичите да има растојание масите ќе и бидат една врз друга.

Морам да кажам дека ако претходните карантини само едншка ме има начекано полицијата надвор од дома (не застанаа ни да прашат каде сум бил :D), овие неколку дена одат наваму натаму многу често свират со сирената и го плашат народот.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.656
Поени од реакции
18.911
Кај се почитуваат мерките па мора за Битола да се потенцира, да не е казната за неносење маска никој нема да ја носе, да не се казните за кафичите да има растојание масите ќе и бидат една врз друга.

Морам да кажам дека ако претходните карантини само едншка ме има начекано полицијата надвор од дома (не застанаа ни да прашат каде сум бил :D), овие неколку дена одат наваму натаму многу често свират со сирената и го плашат народот.
Ама за разлика од тие општини во Скопје во Битола инспекциите парче направија.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Бил ГеЈ и фармацевтските компании за да можат покасно полесно да им ја увалат вакцината и да не чипуваат - @Бачето
Као што викаше еден наш глумец дека не е вистина дека од дрога се оглупуе, туку треба да си глуп пред да станеш наркоман, така и со чиповиве - какви глупости се изначитав овие три месеци, не е можно да не некој чип за глупоќа веќе инсталиран у некои ликови и млацинства.

Член од
13 август 2013
Мислења
1.054
Поени од реакции
2.063
Ova e verojatno kraen stadium ( sto e za debata maticnite lekari/urgentnata sluzba kakva funkcija imaat vo drzavata ako ne znaat da uvidat sto e pacient so vlosena sostojba ili pak kriticna sostojba). Nevozmozno e asimptomatski pacient da umira, osven ako definicijata za asimptomatski razlicno glasi vo nasata drzava.
Секако е за дебата, само за каква.

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.762
Поени од реакции
8.022
Бил ГеЈ и фармацевтските компании за да можат покасно полесно да им ја увалат вакцината и да не чипуваат - @Бачето
Заебанција ти е тебе, ама тие муабети не се џабе за 2.000 евра. И тоа што пишат секакви дека умираат од Корона. Драган Вучич ти е чист пример.

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.444
Поени од реакции
7.726
Ете уште еден случај... смртен случај во Струмица, на другар, колега. Им рекле 2.000 евра да ја пишат Корона, плус 15 дена изолација никој да не излегува.

И после очекувате луѓето сериозно да ја сфатат Короната.
На другар, колега, пријател од татко му, негов комшија, роднина од трето колено ама блиски биле си живееле...

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.330
Поени од реакции
10.201
Не знам и јас, смешно ми е дури и одбивам да поверувам дека такво нешто постои иако пред некое време и мене ми кажаа вакво инфо..
Зошто некој би нудел пари за да го пишат дека е од корона болен, не гледам логика
Zarem ozbilno me sfati so prasanjeto!?
Ajde priznaj deka sepak veruvas vo bajki:pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom