Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.762
Поени од реакции
8.022
Ете уште еден случај... смртен случај во Струмица, на другар, колега. Им рекле 2.000 евра да ја пишат Корона, плус 15 дена изолација никој да не излегува.

И после очекувате луѓето сериозно да ја сфатат Короната.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.336
Поени од реакции
10.206
Ете уште еден случај... смртен случај во Струмица, на другар, колега. Им рекле 2.000 евра да ја пишат Корона, плус 15 дена изолација никој да не излегува.

Ne mi e jasno, koj dava 2000 evra?

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.314
Поени од реакции
10.341
Не знам, ете конкретно за последната дискусија напишав дека Битола денес цел град излезе и не се почитуваа мерките и наеднаш лавина од коментари како мајка да им окарав :toe:
Neli Bitola beshe primer i trebashe site da ucime od vas ? Za karakter zena si mnogu kontradiktorna. Izvini ako te povrediv so recnikot, znam deka si osetliva

Член од
5 март 2018
Мислења
16.683
Поени од реакции
18.952
Не знам и јас, смешно ми е дури и одбивам да поверувам дека такво нешто постои иако пред некое време и мене ми кажаа вакво инфо..
Зошто некој би нудел пари за да го пишат дека е од корона болен, не гледам логика

Член од
18 јули 2018
Мислења
1.068
Поени од реакции
4.260
За ова бараш полициски час од утре? Во најпогодените општини и населби не се почитува, значи џабе се воведува. Само повеќе фрустрации ќе донесе и помасовно номадско движење, како што веќе видовме овој викенд.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.920
Поени од реакции
41.888

И они одбиле да земат како и сите останати.

Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk

faust.mephistopheles

Aga Aganlija
Член од
9 декември 2014
Мислења
747
Поени од реакции
1.618
Кај нас у Македонија, короната ретко развива АРДС, тука за 1-2 дена од прием на нервно,интерно, онкологија, у возила на брза помош на пат до болница умреа повеќето.
Специфичен облик имаме тука шо не дозволува развивање на респираторни симптоми.Едно 10% се постмортално откриени, што е уште пострашно за вирусот кој овде владее, нема никакви симптоми а убива секој ден.
Ova e verojatno kraen stadium ( sto e za debata maticnite lekari/urgentnata sluzba kakva funkcija imaat vo drzavata ako ne znaat da uvidat sto e pacient so vlosena sostojba ili pak kriticna sostojba). Nevozmozno e asimptomatski pacient da umira, osven ako definicijata za asimptomatski razlicno glasi vo nasata drzava.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Ќе мора бројкиве да им бидат од ден на ден се пониски и пониски во спротива ако бројките растат пак ќе треба да продолжуваат вонредна состојба, повторно воведување на полициски час секој ден и затворање на угостителските објекти !

Член од
5 март 2018
Мислења
16.683
Поени од реакции
18.952
Neli Bitola beshe primer i trebashe site da ucime od vas ? Za karakter zena si mnogu kontradiktorna. Izvini ako te povrediv so recnikot, znam deka si osetliva
Ако мислиш на постот со штрајкот саркастичен ми беше.
Пред два дена мислам дека тебе ти реплицирав дека Битола од тоа што имам видено добро се држат, нема гужви во продавници, банки итн.
Се носат маски, се почитува растојанието во кафичите итн.
Денес друга слика видов на широк сокак,затоа и пишав толку од мерките во Битола,баш со еден другар коментиравме дека кога ќе стопли времето, газдите ќе ги наџичкат масите како ништо да не било, свако чудо за три дана е кај нас.

И не, не живеам на широк сокак, исто така не сум затворена во подрум и никогаш го немам тоа напишано, не треба да седниш кафе да пиеш во кафич за да видиш како изгледа ситуацијата таму, секој ден патот ме носи натаму, затоа што живеам на 100 -на метри.

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.762
Поени од реакции
8.022
Можеби странски пари, светската здравствена организација?

Смешно не смешно, ни го начукаа со полициски часови, затворени дуќани, граници итн. Цел свет пуштија све, ние ќе си дремиме ко мисири.

Kajgana Shop

На врв Bottom