Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
Значи врие од овие 90+ а? Страшна работа, да не беше ова со короната, сигурно уште минимум 50 години ќе живееа без никаква мака и заболување.
Уште бе верувате на бројки пласирани преку мас медиуми, каде 1 може да ти изгледа многу а 1000 малце?
Па да кај нас месецов дојдоа 90+ годишници од странство за да играат на свадби, затоа се покачени бројките

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.492
Поени од реакции
9.478
...

...ти не смееш да мрднеш од дома, а не да се движиш меѓу луѓето, така се греши, ќе се прими вакцина и готово ,,спасена сум,, , твојот имунитет сега е нападнат по вештачки пат, а ти ќе шеташ демек имаш сертфикат, а тоа што ако дојдеш во контакт со некој вакциниран во таа кафана што ќе ти го пренесе вирусот знаеш што може да ти се случи во овој момент на спаднат имунитет?
Не разбирам.
Примив вакцина, ама не смеам да мрднам од дома да не ми го пренесе некој вакциниран вирусот? Ај објасни ми, навистина не сфаќам.
А и немам сертификат зошто втора доза немам.
На тоа мислиш нешто? Или дека свежо вакцинирана?

HristijanWR10

Bryan Kearney
Член од
11 април 2012
Мислења
10.765
Поени од реакции
20.485
Абе брат значи се ова пробав, не сум неписмен. :D три броузери сменив, џабееееее. Оби вика во систем ваљда бројот ми е стар па затоа ме одбива.
Aко немаш уште средено, најави се прво на оваа https://uslugi.gov.mk/ со од УЈП податоци па после на Вакцинација.мк ке одбериш најава преку порталот е услуги.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Не разбирам.
Примив вакцина, ама не смеам да мрднам од дома да не ми го пренесе некој вакциниран вирусот? Ај објасни ми, навистина не сфаќам.
А и немам сертификат зошто втора доза немам.
На тоа мислиш нешто? Или дека свежо вакцинирана?
Аман бе девојко,што да ти објасни? Па зар не знаеш дека вакцина ти го бутка имунитетот и тогаш си најранлива? Тоа е вакцината,го тера телото да се бори и да создава антитела,затоа сега си ранлива,но не конкретно за Ковид,општо организмот ти е ослабен

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.492
Поени од реакции
9.478
Аман бе девојко,што да ти објасни? Па зар не знаеш дека вакцина ти го бутка имунитетот и тогаш си најранлива? Тоа е вакцината,го тера телото да се бори и да создава антитела,затоа сега си ранлива,но не конкретно за Ковид,општо организмот ти е ослабен
Добро нема да одам повеќе никаде ќе седам дома, ќе дадам отказ, ќе чекам ранливоста да ми помине, да се избори организмот. Колку време му треба за борбата?

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.047
Поени од реакции
30.042
The 1989 AMERICAN MEDICAL ASSOCIATION ENCYCLOPEDIA of MEDICINE Clearly Defines CORONA VIRUSES as nothing more than just the plain, old COMMON COLD!!
Прегледај го приврзокот 303952Прегледај го приврзокот 303953
Автоматски споено мислење:

Ова е исто така интересно. Книга на авторката Силвија Браун од 2008 година на некој начин го предвидува К19... Проценете сами... Прегледај го приврзокот 303954
Abe retardiran.
Silvia Brown e dokazan izmamnik i manipulator.

Moze ke docekame i Ivan Iscelitel da go koristis kako izvor.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Добро нема да одам повеќе никаде ќе седам дома, ќе дадам отказ, ќе чекам ранливоста да ми помине, да се избори организмот. Колку време му треба за борбата?
Не треба да седиш дома, туку да се пазиш овие недела-две затоа што ти е паднат имунитетот. :)

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Глеј тоа направи го, ц ц ц ц ц.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
Не, туку ќе си носиш маска, нема да се пикаш во гужва, избегнувај барем следни 2 недели да влегуваш во затворен простор каде што има гужва.
За тие што го имате прележано не гледам поента за втора доза, ама јбг.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.049
Поени од реакции
10.121
Тоа е вакцината,го тера телото да се бори и да создава антитела

Добро бе умнику, ај сега објасни ми зошто те тераат 45 дена после прележување од болеста, кога веќе имаш создадено антитела, да се вакцинираш или по твое, да создадеш борба на телото да создава додатни антитела кои ќе бидат премноооогу и организмот нема д аможе да ги издржи????

Не, туку ќе си носиш маска, нема да се пикаш во гужва, избегнувај барем следни 2 недели да влегуваш во затворен простор каде што има гужва.
За тие што го имате прележано не гледам поента за втора доза, ама јбг.
Кај мене на работа, од вакцинација директ рикверц на работно место. Штом вакцинираните можат да заразуваат, нека даваат и боледување или изолација.

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Добро бе умнику, ај сега објасни ми зошто те тераат 45 дена после прележување од болеста, кога веќе имаш создадено антитела, да се вакцинираш или по твое, да создадеш борба на телото да создава додатни антитела кои ќе бидат премноооогу и организмот нема д аможе да ги издржи????

Кај мене на работа, од вакцинација директ рикверц на работно место. Штом вакцинираните можат да заразуваат, нека даваат и боледување или изолација.
Од каде да знам,ваљда да ги потрошат вакцините.Или па можда навистина е подобро на долгорочен план.Од кај к.р знам ја па мене да ме прашуеш?Јас да се прашуем на клоци би го дигнал Филипче и баграта околу него.И чисто сумњам дека некого терале да се вакцинира веднаш по прележување

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.516
Поени од реакции
41.996
вакцинирањево иде турбо, по 12к на ден. Ако продужи вака ќе се извакцинира народот за 3-4 месеци. Едино поздрав еден топол, генерал, дамби и остали од темава ќе останат

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.492
Поени од реакции
9.478
Значи се зафркавав.
После вакцинација одма се вратив на работа. 60 вработени сме. Во тој случај би требало медицинско лице да ми каже дека овие 2 недели сум во потенцијална опасност и треба да седам дома, да се пазам, боледување исто. Јас еве навистина прв пат сега читам дека до толку е сериозно. Знам дека паѓа имунитет, ама да седам дома и да избегнувам луѓе? Со нив работам. Маска носам иначе нон стоп, без разлика сега, пред тоа...

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Абе стави карантин таму како во Австралија и да завршиме веќе.

Kajgana Shop

На врв Bottom