- Член од
- 13 јули 2006
- Мислења
- 15.569
- Поени од реакции
- 18.603
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Risk of COVID-19 hospital admission was approximately doubled in those with the Delta VOC when compared to the Alpha VOC, with risk of admission particularly increased in those with five or more relevant comorbiditiesМу текнува на некој на 1000 новозаразени колку посто беше смртноста во претходниот бран? Ваљда треба да има некоја разлика на прележани и вакцинирани 1/3 од народот (можда и више од тоа)
Есенва ќе биде каша-попара ... ем почеток на школската година, ем попис, ем локални избори... А и ? е дали истите и ќе се одржат (пописот и изборите) или пак ќе се одложуваат за некои побезбедни т.е. "бољи" времиња (на пролет) кога ќе стивне короната !Школото поголеми кластери ќе направи, ама кога на школска година у живо ќе додадеш попис и избори....
Прва доза ми беше, а за тоа што сум прележала не им било битно. За ре сум на 30ти.
Прва.
Risk of COVID-19 hospital admission was approximately doubled in those with the Delta VOC when compared to the Alpha VOC, with risk of admission particularly increased in those with five or more relevant comorbidities
Двојно повеќе шанси за хоспитализација, дополнето со поголема преносливост (40-60%) и подолг период на заразност (ова не сум сигурен дали точно разбрав), додади на ова период на свадби на затворено, кафани и све останато споредено со карантини и поголеми ограничувања за претходните бранови.
Тешко е само со две прости бројки да се споредат два пер кај што имаш доста варијабли.
Ако извлечиме г'з од овој бран со малце мртви тоа ќе биде заслуга само на претходниот имунитет.Поише ми беше за кај нас прашањево , заборавив да потенцирам. И направив паралела наоѓајќи податоци од дневна статистика од 23 март годинава кога на слична бројка на новозаразени како денес имало 25 починати. Рекордот за еден ден на нови случаеви во Македонија е 1511. Тоа за една недела ќе биде надминато со сигурност. Ако бројката на починати се врти околу 30 на повеќе од 1500 значи дека делта сојов не е посмртоносен туку е само попренослив. Се разбира прашање и колку ќе биде процентот на вакцинирани со ковид со поголемата бројка на новозаразени. Тука ќе се види колку вакцините штитат.. се ќе биде појасно за некоја недела.
Да пробаш прво да креираш јузер (матичен и мобилен), ти стига код на мобилниот и со тој код ќе се логираш.Дечки ај помош, во петок одам на одмор и ми треба нели сертификатот за вакцина, одам на вакцинација.мк, внесувам јузер и пас од УЈП и не ми дозволува да видам ништо, т.е. не ме најавува воопшто, ниту пак ми вика неточна лозинка или корисничко име. Податоците се 1727727171771% точни, на сајтот на УЈП си се најавувам без проблем а ваму не сака... Дајте помош како да го средам проблемот, а друг проблем ми е што матичната ми е на одмор во Шпанија...
Не сака.Да пробаш прво да креираш јузер (матичен и мобилен), ти стига код на мобилниот и со тој код ќе се логираш.
Ај на овој линк да пробаш да ресетираш лозинка.Не сака.
Твојата матична мора да остави замена.Дечки ај помош, во петок одам на одмор и ми треба нели сертификатот за вакцина, одам на вакцинација.мк, внесувам јузер и пас од УЈП и не ми дозволува да видам ништо, т.е. не ме најавува воопшто, ниту пак ми вика неточна лозинка или корисничко име. Податоците се 1727727171771% точни, на сајтот на УЈП си се најавувам без проблем а ваму не сака... Дајте помош како да го средам проблемот, а друг проблем ми е што матичната ми е на одмор во Шпанија...
Абе брат значи се ова пробав, не сум неписмен.Ај на овој линк да пробаш да ресетираш лозинка.
Или да си пробаш подоцна, или барај ја замената да ти испечати, ваљда не им работи апликацијата.Абе брат значи се ова пробав, не сум неписмен.три броузери сменив, џабееееее. Оби вика во систем ваљда бројот ми е стар па затоа ме одбива.
Дечки ај помош, во петок одам на одмор и ми треба нели сертификатот за вакцина, одам на вакцинација.мк, внесувам јузер и пас од УЈП и не ми дозволува да видам ништо, т.е. не ме најавува воопшто, ниту пак ми вика неточна лозинка или корисничко име. Податоците се 1727727171771% точни, на сајтот на УЈП си се најавувам без проблем а ваму не сака... Дајте помош како да го средам проблемот, а друг проблем ми е што матичната ми е на одмор во Шпанија...