Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
15 ноември 2013
Мислења
1.534
Поени од реакции
2.649
@CoolIris е донекаде во право , претерано ширење на омраза има во темава(пасивно ја следам бајѓи време) да се случуваше вака од страна албанциве кон нас банови ќе летаа.Е сеа дур сме кај браќава точно е дека мнозина од нив се нецивилизирани , гледавме ифтари бајрами играње курташак со полиција непочитување на полициски час и сл.Точно е дека си прават што сакаат и никој ништо не им може.Само ве гледам многу од вас си претпоставувам дека сте од Скопје па судите по тоа што гледате , албанциве штп живеат во Скопје се едни од најнецивилизираните суштества што сум ги сретнал(мнозина генерализрам) , пошто сум од град каде што има албанци живеам во маало каде што сме мешани веруј те ме овде албанциве се далеку поцивилизирани од вашите(пошто студирам Скопје можам да ги споредам вашите со нашите).Сеа не ме сфаќајте погрешно овдешниве не се евреи(во смисла на интелигенција) ама не се како вашите.Така да дај намалете со пцуењево реков да беше обратно тие да се понашаа на форумов вака ќе ги баниравте.

Член од
28 август 2013
Мислења
4.427
Поени од реакции
13.472
Првин се појави пробен-балон информација за намерата некои скопски општини да бидат ставени во карантин, но градоначалниците на Чаир и Студеничани, експлицитно изјавија дека за нив е неприфатливо само нивните општини да бидат во карантин, па мораа за Скопје да сменат и сите да ги стават во карантин.
Покажете малце солидарност, покажете им дека не се сами во борбата со вирусот.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.174
Поени од реакции
84.030
Така да дај намалете со пцуењево реков да беше обратно тие да се понашаа на форумов вака ќе ги баниравте.
Ако е така, бесмислено мала цена плаќаат во замена за дозвола да праат курташак во реалноста. Да не важат закони за нив, да бидат секако повластени, па зошто да не и да му пркосат на здравиот разум и науката, претворајќи го општествово во преседан, дури и во регионов!

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
40.259
За задушница на отворено на дистанца од 5 метри не може, за Бајрам у џамија да се клањаат на 10цм еден од друг со усмрдени чорапи и да корне на овча лој може. Па мамицата ваша, сеа ќе ве видам како ќе се справите со племето, племето ваше. Да испоцркате сите до еден, да се спасиме од вас. ПУ !

Член од
28 август 2013
Мислења
4.427
Поени од реакции
13.472
За задушница на отворено на дистанца од 5 метри не може, за Бајрам у џамија да се клањаат на 10цм еден од друг со усмрдени чорапи и да корне на овча лој може. Па мамицата ваша, сеа ќе ве видам како ќе се справите со племето, племето ваше. Да испоцркате сите до еден, да се спасиме од вас. ПУ !
Здравствените работници ќе ја наебат. Едино да бидат препратени кај нивни доктори со купени дипломи од Албанија и Косово, ионака ги мразат каурите.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
40.259
Здравствените работници ќе ја наебат. Едино да бидат препратени кај нивни доктори со купени дипломи од Албанија и Косово, ионака ги мразат каурите.
Пак ќе идат да се лечат во клиники кои ги финансираме ние од нашите даноци. Тие и така не плаќаат ништо, сите на социјална помош, и уште не почитуваат ништо. Паразити.

Член од
15 ноември 2013
Мислења
1.534
Поени од реакции
2.649
Абе гну,тие цела држава ја заклучија а ти береш гајле дека наводно ги навредувале на форумов?
Очекував наплив и цитати од вакви ко тебе , реков дека воглавно пасивно ја следам темава и немам намера да коментирам , јас ич не берам галје пцуете ги колку сакате само не се работиве така сиви , тие државата не ја затворија , неспособите што требаше да водат сметка за нив ја затворија тие истите што вие ги гласате 30години уназад што им дадоа политички коректни права и им дозволија , врти сучи накрај северомакедончето е криво ако ги враќаме работиве ептен назад , јас не гласав за рамковен ни пак бандата дпне сдс врати го малку филмот.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Очекував наплив и цитати од вакви ко тебе , реков дека воглавно пасивно ја следам темава и немам намера да коментирам , јас ич не берам галје пцуете ги колку сакате само не се работиве така сиви , тие државата не ја затворија , неспособите што требаше да водат сметка за нив ја затворија тие истите што вие ги гласате 30години уназад што им дадоа политички коректни права и им дозволија , врти сучи накрај северомакедончето е криво ако ги враќаме работиве ептен назад , јас не гласав за рамковен ни пак бандата дпне сдс врати го малку филмот.
Кој да води сметка за нив бе,за возрасни луѓе збориме родители на по 10 и повеќе деца? Ако треба за нив грижа да водиме што ке правиме со нивните деца? Не сме ние дресери на диви животни па да ги припитомуваме

Член од
28 август 2013
Мислења
4.427
Поени од реакции
13.472
Не треба да биде затворена државата, треба општините да бидат затворени, со бодликава жица и војска. За внатре у општините не мора да се води ред, у уста ако сакаат нека си плукаат.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.174
Поени од реакции
84.030
@CoolIris е донекаде во право , претерано ширење на омраза има во темава(пасивно ја следам бајѓи време) да се случуваше вака од страна албанциве кон нас банови ќе летаа.Е сеа дур сме кај браќава точно е дека мнозина од нив се нецивилизирани , гледавме ифтари бајрами играње курташак со полиција непочитување на полициски час и сл.Точно е дека си прават што сакаат и никој ништо не им може.Само ве гледам многу од вас си претпоставувам дека сте од Скопје па судите по тоа што гледате , албанциве штп живеат во Скопје се едни од најнецивилизираните суштества што сум ги сретнал(мнозина генерализрам) , пошто сум од град каде што има албанци живеам во маало каде што сме мешани веруј те ме овде албанциве се далеку поцивилизирани од вашите(пошто студирам Скопје можам да ги споредам вашите со нашите).Сеа не ме сфаќајте погрешно овдешниве не се евреи(во смисла на интелигенција) ама не се како вашите.Така да дај намалете со пцуењево реков да беше обратно тие да се понашаа на форумов вака ќе ги баниравте.
они можеле да праат што сакаат и никој ништо да не им може, нема за нив правила во општествово тоа е за каури, инаку видовме четири изјави со закани на Албанските етнички и верски лидери, дека ќе одговорат со насилство ако мерките важат и за нив, со тоа ја вратија короната единствени во Европа...

али ние да сме припазеле со коментарите на форумов

:lolzz:

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.753
Поени од реакции
21.430
Карантинов е политички договор и задоволување на Албанскиот фактор. Нашите политичари се плашат од браќата или како што рекоа на протестот во Сингелиќ "Дома сите имаме оружје", што е и неспорен факт. За да има мир во куќа и да не настанат немири се спроведувата идентична мерка за сите останати жители на Скопје и на сите останати реони кај што има жаришта. Ама џабе, меркиве се само за по медиуми, да се внесе некоја сигурност, односно лажна надеж дека ете ситуацијата е под контрола и/или дека имаат моќ да ја стават истата под контрола.
Реалноста е сосема друга, полицискиот час ќе продолжи да се игнорира во Чаир, Бутел, Сарај и останати општини со мнозинско албанско население, нека ви стане еднаш јасно, ги заболе нив за вас, за државата и за тоадали они треба да почитуваат, устав, закони, да плаќаат даноци и се останато. Они се канцерот на оваа држава веќе 30 години. Еве @puno ќе потврди дека е тоа така.

Член од
15 ноември 2013
Мислења
1.534
Поени од реакции
2.649
Кој да води грижа за нив бе,за возрасни луѓе збориме родители на по 10 и повеќе деца? Ако треба за нив грижа да водиме што ке правиме со нивните деца? Не сме ние дресери на диви животни па да ги припитомуваме
Тоа што се "возрасни" незначи дека се возрасни јас лично размислувањето на просечен бумер не би го ставил ни за 10годишник .Имаше полициски часови мерки и слично вие сте исфрустирани оти не ги почитувале па и јас можам да не ги почитувам ама јас немам врски ни пак влагам во тие 25% за да избегнам од казни, во цитат ти кажав кој е проблемот зошто не се почитуваат пошто вие со вашите избори што го правите 30 години унапред сте го дозволиле тоа.
Не треба да биде затворена државата, треба општините да бидат затворени, со бодликава жица и војска. За внатре у општините не мора да се води ред, у уста ако сакаат нека си плукаат.
Треба ама треба некој да го спроведе тоа.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.602
Поени од реакции
5.227
Ете и тоа се деси у епидемијава. Го добивме и првиот член од паралелна димензија, во која Албанците и Македонците подеднакво не ги почитуваат препораките и за кои подеднакво важат препораките и уредбите.
и ја би сакал да живеам у твојата Македонија.
Jesus Christ, ок е Берик, албанците повеќе не ги почитуваат препораките, олабави сега.
Смени малце тема, нели имаш материал колку сакаш за тебе...

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.174
Поени од реакции
84.030
Jesus Christ, ок е Берик, албанците повеќе не ги почитуваат препораките, олабави сега.
тоа и не е нешто ново, ниту проблематично како резултатот од тоа самоволие и игнорантност

Член од
15 ноември 2013
Мислења
1.534
Поени од реакции
2.649
али ние да сме припазеле со коментарите на форумов

:lolzz:
Види мене најмал проблем ми е тоа , пцуете ги колку сакате ако форумов е место за испукување и ширење омраза топ.Како што знам и на форумов има правила.Реков ако пуно(и покрај неговите секојдневни бисери) почнеше овде да пцуе ќе летаа банови.

Kajgana Shop

На врв Bottom