Епа јас зедов со цел да коментирам на целиот период кога пишуваш на ова тема за право да ти коментирам.Оти дистанцирањето не беше задолжително тогаш ни во Германија,Холандија,Англија бидејќи за тоа немаше потреба ако ги земате тие земји за репер дека се едно 50000 години пред нас тогаш ни тие немаа социјално дистанцирање сега некој над нас што го гласаме и што му имаме дадено привилегии решил дека треба да има дистанцирање и тоа воглавно се почитува.На кафичите и рестораните им дадоја еден ден да го намалат капацитетот and guess what на истиот тој Широк Сокак 90% од кафичите беа со намален капацитет и немаше гужвање сакала вервај или не не ме интересира.
Молаааам ???? Кај имаше бе намален капацитет ? Еден кафич кажи ми кој работеше со намален капацитет, еден !
Портал, Бариста, Јагода, Аеро, Централ масите беа една до друга, и не само шо немаше растојание од две метра како шо беше кажано туку и приклаваа маси оти нели пукна сонцето и мора кафе да се пие на широк сокак.
Баш тој ден кога рекоја да се работи до 18 часот бев излезена и тој муабет го правев дека за два дена ќе ги затворат скроз оти не се почитуваат мерките и така и беше.
А да заборајв да пишам и дека еден куп локали беа опоменувани од полицијата дека не затвориле пред 18 часот, во пабот полицијата мораше да интервенира.
Друго некои локали ги фатија како скришно се збирал персоналот внатре, карти играле, беренки си правеа.
Малите клубчиња на диво кои работат не ги коментирам, тие и ден денес си работат и никој не смее да им писне оти газдите си имаат врски во полицијата.