Не велам дека нема гојда секаде ама на тема Македонец и дистанцирање или си ќор или сосила се правиш ќор или па излагаш еднаш на 6 месеца и тоа во 5 сабајле.
Дистанцирање во сабота/недела во парк, во зоолошка, на улица Македонија, во ГТЦ и така натака е мислена именка, џабе се инатиш овде.
Јас незнам за што зборуваш кога во Битола се почитуваат мерките и мислам дека треба веќе да се олабават нема ниту еден случај кога сум бил во банка,маркет или да гледам деца да се берат на улица по 6-7 и да седат.Така да лесно е да се зборува за дистанца и да се плука по Македонскиот народ истото го правиш константно ни една пофалба како да целиот свет е супер и паметен па сега на вас остана да солите памет.Тоа е до владата ако сакаа ќе имаше секакво дистанцирање оти досега од 50 пати што сум бил во банка 50 пати се држело дистанца и се беше во ред и да се олабават мерките ова ќе си остани уште долго да биди со дистанцата.Неможиш ти посекако на 2м народ сите да почитуваат и носите заклучоци од неколку случаи само, и во Германија да одам сигурно ќе најдам некој што се пелтечи и ништо не почитува ама незначи дека цел народ е таков.Продолжи да си плукаш по народот немам што да речам друго.