Јас пак мислев дека посопница е ракција на испуштените гасови,од продавачката де!Поснопица е термин кој после дооолги години повторно го прочитав на темава.
Со него падавичарите сакаа да ја опишат ситуацијата која следи поради вирусов.
Буквален превод валда е - масовна смрт.
Па сеа ти види до кај им идел паметот...
Sent from my SM-G975U using Tapatalk
Е да, не постојат.На темава само анти-коронаши ќењат за паничари 24/7, а вториве не ни постојат уствари.
Океј е ве сфативме, оток.
Путин не оди нигде,седи затворен во Ново Огарево, и слуша шо ќе му каже Ана Јуриевна )))))Путин оди со германска стратегија. Многу тестирање, многу болни, малце умрени.
Nemora i ne e ni preporaclivo voopsto.Bezveze e da se nosat maski na otvoreno vo priroda ili pak kako nekoi sami vo kola koga se vozat.Samata maska stvara negativen pritisok pri disenjeto, druga negativnost e narusena rabota na srceviot muskul.Onie sto se zarazeni (ne samo od korona) da ,preporaclivo e da nosat , za ostanatite koj sto niti gi menuvaat maskite na 2-3 casa ,niti se dezinficirani istite ,nosenjeto e ziva glupost.Kaznite za nenosenje pak rigidna budalastina.No panicarive i kofi na glava ke stavat , mil zivot toa eНа отворено сега мора да се носи маски ?
Ако не можеш да одржиш дистанца од 2м од друго лице.На отворено сега мора да се носи маски ?
Kako be na otvoreno da ne mozes da odrzis distanca , pa ne sme nie po 6 metra luge.Kako do pred koronava sve na eden metar vo koloni ko stado se dvizevme pa sega treba da ne ucat ovie kako treba.Pola preporaki sto gi slusameАко не можеш да одржиш дистанца од 2м од друго лице.
Не си ваљда сериозен дека во Македонија се држело дистанца досега Секако дека се држело дистанца досега, еве во Зегин и во банка абе сите на по 3 метра растојание беа. И она што ме нервирало многу, во ГТЦ сите еден во друг се бутаа како количкине во Луна Парк на времето, тоа никогаш не го сфатив од каде им е?Kako be na otvoreno da ne mozes da odrzis distanca , pa ne sme nie po 6 metra luge.Kako do pred koronava sve na eden metar vo koloni ko stado se dvizevme pa sega treba da ne ucat ovie kako treba.Pola preporaki sto gi slusame
se kako za deca do 3 god
Сигурно во Македонија живееш? Сомнителен си ми нешто.Kako be na otvoreno da ne mozes da odrzis distanca , pa ne sme nie po 6 metra luge.Kako do pred koronava sve na eden metar vo koloni ko stado se dvizevme pa sega treba da ne ucat ovie kako treba.Pola preporaki sto gi slusame
se kako za deca do 3 god
Zborev za otvoren prostor ne za omileno mesto za iskacanje na mnogumina Zegin.A i sto ti smeta narodod sto e tolku los,ne razbiram i ti si del od toj narod i plukas po nego kako bil nekulturen prost neznam sto.Sekoja nacija si ima odredeni nedostatoci pa i Svedaka i Germanija i taka nataka ,no retko koj si pluka po svoeto.Не си ваљда сериозен дека во Македонија се држело дистанца досега Секако дека се држело дистанца досега, еве во Зегин и во банка абе сите на по 3 метра растојание беа. И она што ме нервирало многу, во ГТЦ сите еден во друг се бутаа како количкине во Луна Парк на времето, тоа никогаш не го сфатив од каде им е?
Каков народ, такви препораки, почнаа дури и во Пеинт да цртаат на почетокот да не се оди во кафичи па мораа да затворат.
Ne be Makedonija Bora Bora pisuva.Tuka turisticki samoСигурно во Македонија живееш? Сомнителен си ми нешто.
Не велам дека нема гојда секаде ама на тема Македонец и дистанцирање или си ќор или сосила се правиш ќор или па излагаш еднаш на 6 месеца и тоа во 5 сабајле.Zborev za otvoren prostor ne za omileno mesto za iskacanje na mnogumina Zegin.A i sto ti smeta narodod sto e tolku los,ne razbiram i ti si del od toj narod i plukas po nego kako bil nekulturen prost neznam sto.Sekoja nacija si ima odredeni nedostatoci pa i Svedaka i Germanija i taka nataka ,no retko koj si pluka po svoeto.
Автоматски споено мислење:
Ne be Makedonija Bora Bora pisuva.Tuka turisticki samo