Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Ај што со логиката се скарани, туку колку што јас разбрав (можеби сум грешка) и со правото се на „Вие“...
Како што разбрав Владата оп труп си донела одлука полициски час, чао пријатно, дали истата може да го донесува по мене може ама само во вонредна состојба да донесе уредба со сила на закон, но колку што ми е познато не сме во вонредна состојба веќе одамна...според нашиот устав со кој што избриша гс кој како стигна може движењето на луѓето да се ограничи само со закон, значи во овој случај за да се ограничи движење на луѓето или популарно кажано полициски час треба да се донесе закон, а закони знае се кој донаса...чудно ми е што професори по уставно право молчат, али ај оставам резерва дека сум јас нешто во заблуда.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.307
Поени од реакции
19.771
Достате со тоа дека намерно ставаат полициски оти иди Велигден, побогу Велигден е Мај, знаете кај е Мај ?

Ако им беше таа целта ќе манеа покасно рестрикции.
Инаку јас сум против полициски час, ионака гужвите се до кај 21 часот, не дека нема собири навечер, казина и слични места, ама се знае кога е жустро.

Глупаво е да оставиш све отворено од локали и слични места а навечер полициски, се коси со секоја логика.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.358
Поени од реакции
21.777
Ај што со логиката се скарани, туку колку што јас разбрав (можеби сум грешка) и со правото се на „Вие“...
Како што разбрав Владата оп труп си донела одлука полициски час, чао пријатно, дали истата може да го донесува по мене може ама само во вонредна состојба да донесе уредба со сила на закон, но колку што ми е познато не сме во вонредна состојба веќе одамна...според нашиот устав со кој што избриша гс кој како стигна може движењето на луѓето да се ограничи само со закон, значи во овој случај за да се ограничи движење на луѓето или популарно кажано полициски час треба да се донесе закон, а закони знае се кој донаса...чудно ми е што професори по уставно право молчат, али ај оставам резерва дека сум јас нешто во заблуда.
Нема што тука закон, устав и такви некои глупости. Закон е тоа што ќе каже фирерчето од Муртино, и точка. Закони и устави се за слабаци.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.307
Поени од реакции
19.771
Душа, да знаев јас ќе го приберев дома, имам слободен кревет :pipi:
Автоматски споено мислење:

Не сериозно, пред некое време, не многу одамна не излезе самиот Филипче да кажува дека капацитетите се фул и нема место, за после одреден период да вика дека капацитети има Се демантираат сами со себе секој ден, страшна работа

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.493
Поени од реакции
10.392
Достате со тоа дека намерно ставаат полициски оти иди Велигден, побогу Велигден е Мај, знаете кај е Мај ?

Инаку јас сум против полициски час, ионака гужвите се до кај 21 часот, не дека нема собири навечер, казина и слични места, ама се знае кога е жустро.

Глупаво е да оставиш све отворено од локали и слични места а навечер полициски, се коси со секоја логика.
Како не донесуваме јас и ти одлуки во оваа држава..ќе ги стрпавме сите во 15 дневен карантин и глас да не изустат.

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.179
Поени од реакции
2.858
Гледав пред пола сат на сител вестите „ТЕМА НА ДЕНОТ“ каде што беше гостин премиерот Зајко!!!

Изјавата негова:

„Македонија бележи одлични резултати против корона вирусот!!!“

„Македонија има најмал број на жртви од однос на други држави да речиме како што се Кина, Русија, Бразил, Италија...“

Каква успоредба по број на жители направи премиерот наш...!!!

Држави што имаат еден куп на предградија што се поголеми од нашава Северџанија...

Не спомнува за стапката на смртност за на 1.000 или пак 100.000 жители туку ја спомнува бројноста...

B

Beginner

Гостин
Како не донесуваме јас и ти одлуки во оваа држава..ќе ги стрпавме сите во 15 дневен карантин и глас да не изустат.
За голема среќа што не носите вие одлуки,
И уште многу примери каде карантинот само одмага и е премногу штетен.

Член од
7 септември 2016
Мислења
294
Поени од реакции
452
За голема среќа што не носите вие одлуки,
И уште многу примери каде карантинот само одмага и е премногу штетен.
Ни седење дома не помага, иам другари 2ца браќа, кои од летоска не испаднале со нас, ни у парк, ни у кафич, ни собири дома па пак еве ги испаднаа позитивни мегутоа времето кои го изгубија дома у депресија додека цел град бевме испаднати никој нема да го надокнади

Само треба да се помириме сите кога тогаш ќе го прележиме сите, воа карантини и глупи мерки само економиски и психички не докрајчуваат, особено помладиве

Член од
14 февруари 2013
Мислења
1.804
Поени од реакции
2.373
За Скопје не знам, меѓутоа во сите институти можеш да се тестираш, плус закажувањето оди преку мој термин, барем мене така ми закажа матичниот.
Сеа не знам дали го даваат билингуално резултатот (анг/мкд) или морам да го преведувам сам ? Ако има некој искуство, молам да сподели.
Се работи за тестовите на Институтот за јавно здравје (на приватно). Некој има искуство ?

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.900
Поени од реакции
36.955
Дечки абе што бидна со Жарко Караџовски, фати корона и од тогаш не се појви повторно на тв .....
Последно шо знам е дека го примија на инфективна али тоа беше одамна.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.772
Поени од реакции
17.000
Гледав пред пола сат на сител вестите „ТЕМА НА ДЕНОТ“ каде што беше гостин премиерот Зајко!!!

Изјавата негова:

„Македонија бележи одлични резултати против корона вирусот!!!“

„Македонија има најмал број на жртви од однос на други држави да речиме како што се Кина, Русија, Бразил, Италија...“

Каква успоредба по број на жители направи премиерот наш...!!!

Држави што имаат еден куп на предградија што се поголеми од нашава Северџанија...

Не спомнува за стапката на смртност за на 1.000 или пак 100.000 жители туку ја спомнува бројноста...
Види, не е баш така...навистина има многу полоша ситуација и во многу моќни држави и на 100,000жители, но треба да се видат сите параметри, посебно број на тестирани...Но има и трето, некој држави што веќе поодамна прогласија КРАЈ на Пандемијата (н.пр. ЦРНА ГОРА) ама сега се во хуманитарна криза..

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692

А не е глупо и лудо да спроведиш попис на сред епидемија?Дали има логика или така ќе се билда колективниот имунитет?

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
А не е глупо и лудо да спроведиш попис на сред епидемија?Дали има логика или така ќе се билда колективниот имунитет?
Исклучитено е глупо :)
Ама кај нас е куриозитет да најдеш логична одлука или мерка...

Kajgana Shop

На врв Bottom