Другари форумци малку сериозен ќе бидам овој пат
Ова е график од форумов , сум додал моите прогнози, да е јасно што имам предвид.
Прегледај го приврзокот 253711
Црвеното е општа прогноза за било кој вирус, без никаков карантин, дојде стигне максимумот за типот вирус и заврши.
Лилавото е болни и прележани сума, после определен период, кој требало да се разболи се разболел и прележал, на крај има има еден процент пример 30% од популација го прележале, вирусот изчезнува.
Плавото е македонскиот метод, Брутални мерки, но не си го победил вирусот, скоро да нема како да го победиш, отпушташ и пак почнува да расте, пак затегаш.....уствари правиш едни осцилации, тероризираш народ, така се додека не се стигне тој процент, пример 30% од популација да го прележи.
Светлоплавото е тотал слично со лилавото само варијанта со карантин. Како и да вртиш треба да го стигне лилавото условно 30% од популација.
Ова е за секој грип и ковид, реалното броење не е лошо да е со антитела, пример 1000 случајно избрани од сите реони и сите возрасти, дневно или неделно. Од тука го прерамнуваш со целата популација.
Можеш да тестираш и моментално, по истиот начин, но тестовите не се толку точни.
Нема потреба, да сметаш некакви реално болни, а работиш само со статистика на случајни проби, а ако имаш најдено болни по друг начин правиш само корекција на статистиката.
По мое требаше да забранат само, кино, утакмица, концерт, делумно школи и факултети, кривата ќе беше под црвената но малку подолга и досега ќе поминеше, како при нормален грип или корона, но со малку построги мерки.
И вака ќе помине но со терор, форсираш затвор, па попуштиш, пак почне да расте, пак попуштиш, така може да си играш година-две. Дури и теориски да до згасиш вирусот, после некое време ќе дојде од надвор, пак ќе почне од нула.
Така ќе си играш затвор, слобода се додека пак не дојде тој процент, рецимо 30%.
Сепак крајното мислење ми е дека вирусов е политички, прикритие за крајот на либерализмот плус дресура на стадото, но убеден сум дека доброто победува и овие крвнициве што затварат цел народ, ќе изгнијат во затвор, од најглавните до последните вазали, рецимо од Муртино.