Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.815
Поени од реакции
2.360
Не знам дали ми држи вода муабетов,дали држи споредбава уопште,имам котел на пелети и кога го чистам ставам N/KN 95,пак се осеќа горчливо од пепелта во уста,а сум сигурен дека тие честички од пепелта се едно 28384858838509 поголеми од тие на ковидот.Последниот пат ставив хируршка па врз неа 95ка,тогаш ништо не се осеќаше ама па ми фалеше воздух по малку

Правиш голема грешка што ставаш ваков тип на маски додека ја чистиш пепелта. Затоа што дел од самата пепел се лепи на ткаенината односно памукот од маската и ти го вдишуваш тоа.Те советувам да си купиш ваква маска како на сликата:

download.jpg dust-proof-face-mask35316337021.jpg

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Правиш голема грешка што ставаш ваков тип на маски додека ја чистиш пепелта. Затоа што дел од самата пепел се лепи на ткаенината односно памукот од маската и ти го вдишуваш тоа.Те советувам да си купиш ваква маска како на сликата:

Прегледај го приврзокот 286444 Прегледај го приврзокот 286445
После една недела носење ја фрлам N95,пред да ја фрлам ја чистам пепелта.
Автоматски споено мислење:

Прегледај го приврзокот 286444 Прегледај го приврзокот 286445
Каде има ваква и колку кошта?

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.815
Поени од реакции
2.360
После една недела носење ја фрлам N95,пред да ја фрлам ја чистам пепелта.
Автоматски споено мислење:

Каде има ваква и колку кошта?
Те разбирам ама не е препорачливо. Побезбедно е со ваква маска како на сликата. Патем оваа маска еднаш ја купуваш и ја користиш постојано за таа намена (за чистење на пепелта).

Инаку не знам колку чини и точно во која продавница ја има, но провери во продавнициве за алат и машини или ХТЗ опрема.

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.738
Поени од реакции
35.579
Fajzer vakcini KE pristignat, kineski vakcini KE pristignat, "dadov nasoka za ruska vakcina". I famoznive vakcini nikako da pristignat.
Bog znae so kogo pregovaraat ovie. So nekoj prankeri sigurno :icon_mrgr:
Avans da ti vratat so izgovor deka si platil porano od sto trebalo, mirisa na nesto.
Cudo sme, cudo.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.771
Поени од реакции
17.000

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.638
Поени од реакции
22.374
Bild objavi interesen podatok za Germanija. 90% odnosno povekje od polovina na lugjeto so Kovid koi se na intenzivna se lugje so "migrantska pozadina". Po definica toa se lugje koi se najmalce so eden roditel stranec ili ne roden vo Germanija. https://www.bild.de/bild-plus/politik/inland/politik-inland/corona-patienten-mit-migrationshintergrund-rki-chef-es-ist-ein-tabu-75598632,view=conversionToLogin.bild.html Vo tekstot koi se veli deka sepak se raboti pretezno za lugje so muslimanska pozadina megju niv i edna majka od glaven na eden kriminalen klan koja pocinala. Vlasta molci odnosno ne go spomnuva ovoj fakt so ogled na toa sto se plasat da bidat obvineti za rasizam. Isto taka vo minato a i do denes se otkrieni svadbi so mnogu ucesnici (Turski). Vikaat i deka eskalacijata vo Flensburg (so Britanska mutacija) izvorot e Turska svadba so 100 dusi krajot na Dekevri pocetok na Januari. Isto taka vlastite imaat golem problem okolu naogjanje kontakti oti sorabotkata bila losa, odnosno ne gi kazuvale. Imam drugar doktor koi raboti vo golema univerzitetska klinika vo severniot del na Bavarija i uste esenta mi go ima kazano ova, deka pored preziminjata pretezno se lugje so turski/arabski iminja. Cuvstvitelna tema iako prenesuvam samo toa sto pisuva Bild. Paraleli so drugi zemji (primer Makedonija) se samo slucajni. ;)

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.551
Поени од реакции
2.920
Што мајка барал овој у занзибар, 99% од државава не може до Грција да отиде..
Поегзотична дестинација, помала цена валда периодов. Зошто да не искористиш? :D

Член од
17 август 2011
Мислења
10.395
Поени од реакции
18.548
Ќе го иам у предвид за на лето, не иде два пати по ред у Албанија да идам.

Kajgana Shop

На врв Bottom