Anon koj trol so covece!
Најискрено, еве, да ти дадам совет да посетиш психијатар благовремено, се надевам дека не ти е касно веке.
А ако ти треба за излез од држава? У пол.Јане С. резултати од лаб. неќаат по mail да пратат камоли нешто друго да направат....ако била млада може тоа било нејзин начин да ти одземе внимание, а ти млад не ,,осеќаш,, што ,,извинување,, барала, а може и ти крив малку да не си вака арогантен како на форумов, ама без разлика ти си пациент не смее таа да има таков пристап... мене да ми се стрефне вака и тоа од приватни болници каде се плаќа, со камата ќе ми врати и Тв ќе и донесам ако треба, да знае друг пат од која страна на шалтерот се наоѓа,
... инаку како информација, сите болници и клиники добија поголема количина брзи тестови покриени со средства од министерство за здравство, така да видите прво преку матичните, не идите веднаш кај приватните,
А у продавниците да не се почитуваат мерките за растојание? Што тропаш коа поголема гужва има во продавница, автобус/метро одколку во кафич или ресторан.Не се сложувам.
Колективно сите во Македонија се криви.
Овде во UK само продавници за храна се отворени додека кај нас полни кафичи еден до друг сите седнати.
Таа забрана од 21 часот е голема смешка.
И уште бараат, свадби, дискотеки да се отвореле...кој нормален би одел бе.
Па не ме чуди и ти да си .
Зар ти не се смееше на постот на Берик кога соопшти дека умрела неговата прабаба од Ковид во САД? Чисто информативно прашање.Најискрено, еве, да ти дадам совет да посетиш психијатар благовремено, се надевам дека не ти е касно веке.
Ти деменција имаш или што!?
Јас кога пишував овде дека сум болна од ковидов, ти ликуваше...заборави ли!?
Едино ако повеќе го сакаш Мицко од мене![]()
А што требаше, да плачам за прабабаму на БерикЗар ти не се смееше на постот на Берик кога соопшти дека умрела неговата прабаба од Ковид во САД? Чисто информативно прашање.
Плус, откако ќе ставиш некого на листата на игнорирани членови, нема да може да му ги читаш коментарите.
ОКА у продавниците да не се почитуваат мерките за растојание? Што тропаш коа поголема гужва има во продавница, автобус/метро одколку во кафич или ресторан.
Прабаба му... не ама сега коментираш на провокативен пост, нешто што и ти го правеше во минатото.А што требаше, да плачам за прабабаму на Берик..ете, ти оплакај ја.
Не те разбирам искрено, го браниш Анон или што?
Инаку за твоја информација, јас никого немам ставено на игнор.
Не се секирај, ќе го прочита.Прабаба му... не ама сега коментираш на провокативен пост, нешто што и ти го правеше во минатото.
Он те има ставено, така цитираш и упатуваш пораки во етер, стигаат до широкото членство, но не и до членот до кого имаш намера истата да пристигне.![]()
Овде нешто за мене се збори.Он те има ставено
Илјада пати повеќе!Едино ако повеќе го сакаш Мицко од мене![]()
Ако подобро погледаш во последниот извештај (може и во претходните) ќе видиш дека има огромна нелогичност.Еве комплет табела за сите умрени со потврдените умрени од корона.
![]()
Зошто мислам дека ги штимале бројките и дека последните 2 месеци ставиле се на куп што не го ставиле претходно.
На пример во Шведска секоја година имаат околу 2000 кој не знаат кој ден умреле, да се случува од Х причини да не се знае, споредбено со Северџистан би требало околу 300 да се што не се знае кога умреле.
Друга работа што укажува на лажирање е што пред некој дне на вестите кажаа дека од тие што умреле пред некој ден, 6 умреле уште во декември, овие 6 влекуваат во дневната статистика на месец февруари, ама овие ги нашле во купиштата документи за умрени дека се во декември, ептен брзо ги обработиле нема што,
исто така имаше и случај со 20 и нешто умрени во Жан Митрев за 1 ден, па излезе дека тоа се умрените за цел јануари, кој исто така се впишани во дневната статистика за месец февруари и сигурно имало уште многу такви случаи претходните месеци.
Мене баш ме интересира дали тие 6 души влегле во декемврискиот број или ќе влезат во февруарскиот број.
Можело да се прават малверзации со бројот на позитивни, бројот на умрени од корона, но не можело со матичната книга на умрените,
не знам баш како функционира точно, ам знам дека има случаеви кога некој ќе умре не го одјавуваат поради тоа што си лапаат панзија, па кога можат овие обични граѓани да го ебаваат системот, зошто не би можел системот самиот да се ебе себе ако тоа му е од корист,
Изборите беа средината на јули, а статистика ги објавува резултатите 2 месеци подоцна, што би се рекло крајот на јули е за месец мај.
Тогаш имаше карантини, полициски часови ова, она и што уште не (добро за кого како) и бројките велат дека немало никаква потреба за тоа, сега во ноември и декември кога имало потреба од тоа, велеа дека нема потреба од тоа, што само укажува дека можеби состојбата и не била таква како што покажува бројот на умрените, да не заборавиме дека и тогаш имавме избори.
И се спомна дека брачата се лечеле со екими и затоа не влегуваат во статистиките, кога ќе излезе годишниот извештај по општини би можеле да направеме некоја споредба во кој општини има некое големо зголемување, а ваму нема пријавено случаи на корона и колку што знам кога одиш во матично да пријавиш дек анекој умрел ти бараат потврда од докторот кој ја констатирал смртта и мислам дека таму е наведено претпоставката од што умрел.
у реду је некрологу нашАко подобро погледаш во последниот извештај (може и во претходните) ќе видиш дека има огромна нелогичност.
ПРИРОДНО ДВИЖЕЊЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО (релативни броеви) поконкретно Умрени на 1000 жители
Добро разгледај, ако можат таква катастрофа да направат, ништо чудно и за декември некој пијан да ги внесувал податоците.