Z
zmej gorjanin
Гостин
Може со полициски час да се олабави сигурно иако трае вонредната состојба.
Така бе бачко, нужна е вонредната состојба, нужно е да се продолжи до 2022 таман до излегувањето на вакцината, е тек тогаш ќе може да одржат избори. Дотогаш ќе се владее СДС со уредби на закон. Е сеа ќе се протнат таму ваму некои закончиња по мерка, ама па шо да му ја мислиме...Седи дома спаси живот.Вонредна состојба е нужно да се продолжува бидејќи имаме нефункционален Парламент, а единствено со вонредна состојба Владата може да носи уредби со сила на закон. Ако престане вонредната состојба ќе мора во најскоро време да се одржат избори.
Ќе има проблем во алокација на ресурсите кон министерство за здравство и фондот за здравствено осигурување.
Со укинување на вонредна состојба се укинуваат сите уредби. Ќе настане хаос.
Во Северна Кореја нема тестирања па затоа немаат ниту еден регистриран со Ковид.Русија речиси 8000 нови случаи, нели тие од почеток почнаа со масовни тестирања, како тоа им излезе од контрола?
Да, јасно, Шпанија се бетер од нас со совесност, еве гледам видеа и се чудам.Да но со мерки на претпазливост, како и што ќе има секаде во свет. Носење маски, секој своја чаша, без кафемати глупости итн.
Значи секаде во свет има(ше) мерки, нормално скроени како за капацитетот на земјите и менталитетот на народот, тоа што само во Италија, Шпанија и Балканот има целосни забрани во вид на полициски час не е никаква случајност.
Исто така и во голем дел од земјиве, да не речам 99%, враќањето во живот ќе биде со услови и мерки на претпазливост а не целосна слобода како што си беше досега. Сега Македонија што нема капацитети да отвори училишта со максимум 15 деца во училница...
и он,и тој бугаротНе знам како имате желба да се замарате со Дарди, преочигледно е дека е на платен список, дали на некоја невладина или партија, неважно. Сите постови му се како излезени од ПР учебник, џабе го цитирате, не ќе го разубедите, него работата му е да сее постови со информации, еден денес да му поверува, таргетот е постигнат.
Не ти отвара зошто не се знае кој јаде кој пие.За Куманово и Тетово сигурно немаш а за овие другите прашај по самите агенции што нудат превоз најдобро.А и да има превоз гарант се многу ретки поради фактот дека ретко кој патува сега.Ај може ке се промени нешто сега од Понеделник.Не знаев каде, па ај тука....автубускиве по градовиве работат или затворени се? За меѓу-градски зборувам...Дали работат со ист распоред, или се има нешто сменето?
Оваа скопскава sas.com.mk, кога пребарувам возен ред, процесинг ми дава и не ми отвара возни редови..
Ај да не ти ги вадам коментарите па да се заарамиш.Мислам дека еднаш сум ја спомнал Русија на оваа тема, и тоа кога сум рекол дека Русија ќе е ново жариште, а тогаш имаше помалку од 1500 инфицирани.
Сум пишувал за Турција, а исто така ја следев Белорусија.
Сум рекол дека тие што го потценија вирусот се соочиле со проблеми; САД, Британија, Русија, Турција, Белорусија, Србија итн.
Крива Паланка-Скопје, од 5-6 линии дневно, сведена е само на една (можеби две, не сум баш сигурен). Нема патници, мислам дека тоа е причината.Не знаев каде, па ај тука....автубускиве по градовиве работат или затворени се? За меѓу-градски зборувам...Дали работат со ист распоред, или се има нешто сменето?
Оваа скопскава sas.com.mk, кога пребарувам возен ред, процесинг ми дава и не ми отвара возни редови..
Најјаки ми се овие од Германија нашиве ко ќе се јават гледај бе шо ви прават бе во затвор ве држат бе, ве заебаваат, од Србија нагоре нема такаФранција сака да ја продолжи вонредната состојба до 24 јули
Француската Влада донесе предлог вонредната состоба да се продолжи за два месеца, до 24 јули, поради епидемијата со Ковид-19, јавија француски медиуми повикувајќи се на министерот за здравство Оливие Веран.Вонредната состојба е на сила од 24 март во државата и се очекуваше да биде укината на 23fokus.mk
Еми сакавте ко ШвеЦка да бидиме. Уште пред три четири дена ви реков како ќе биди. Дури и почнав да заговарам целосно отварање, и тоа не се заебавав.Значи, според новиот алгоритам за тестирање, ќе се тестираат само тие кои се пред умирање, со тешка клиничка слика и на кои им треба хоспитализација и респиратор. Пази, не збориме за посебна здравствена нега и ставање на респиратор, туку за обично тестирање.
Тоа значи дека наредниов период треба да очекуваме помал број од реалниот на официјално новозаболени, а истовремено зголемен број на луѓе кои го прележале вирусот. Сето тоа треба да создаде привид дека наводно сме се справиле со вирусот, а всушност се работи вештачко рамнење на кривата и туркање на проблемите под тепих.
Додуша, ги разбирам ваквите потези, единствено само со вакви методи може да се симнеме од првото место по број на починати per milion во регионов.
Стварно немало беНајјаки ми се овие од Германија нашиве ко ќе се јават гледај бе шо ви прават бе во затвор ве држат бе, ве заебаваат, од Србија нагоре нема така