Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
Д-р Менгеле со приоритет уништувал евреи, словени, цигани, новиот Менгеле може да има друг спиок, да речеме белата раса, планот Калерги е историски факт. Десетина врвни ЕУ политичари имаат награди од таа Калерги фондација ;) .
Доволно да ја погледнеш логистиката со замената на белата раса со мигранти од Африка, и не е само баба Меркел, цела група ултраглобалисти се тоа.
Значи ако си добар правиш добри работи, ако си злосторник можеш да правиш злосторства.
Наши луѓе да ја произведуваат вакцината, донекаде би им имал некаква доверба, но ако многу притискаат, не би им верувал.
Она врањански цигани, дојди бате да ти гледам, бесплатно, лоши очи гледаат на тебе, имаат направено магии. Те скенира у очи колку евро требаат да се растури магијата 100, 500, 1000..., зависи од човекот, но се страшни психолози...
Таска да Путин и Си не случајно ги активираа сите институти да направат своја вакцина, едното е да си сигурен дека немаат лоша замисла, второто да не те уценуваат како МВФ, вакцина за реформи...
Овие саглам држави, којшто не се под контрола на ултраглобалистите, користат Руска, Кинеска, своја вакцина. Ако некој ти е стварно пријател, би ти кажал има ковид, умираат некој болни и стари луѓе, имам вакцина ќе ти ја продадам за долар, или може да каже немам ресурси дај ми ги машините јас ќе ги произведам за тебе, но ти може пак да не му веруваш, ако ја крие формулата од тебе, или прави две партиди, една за себе, друга за извоз. Но ако Путин каже на Моди, измисливме вакцина, помага, може да има некој рисик, за долар по вакцина ти ја давам и формулата и процедурата, произведувај ги кај тебе.
Не случајно Орбан порача Руска вакцина, не на д-р Менгеле и останатите ултраглобалисти.
Тргоговска тајна била формулата, ЕУ носи одговорност за последиците од вакцината.
Додека сум здрав, до 90 години не планирам да се вакцинирам, би сакал природно да преболувам риновируси, ковид, грип, како што сум правел отсекогаш.
Многу вулгарно е, ти да ми диктираш да се вакцинирам, вакцинирај си мајка си;), јас не ма да се вакцинирам.
Тргна од Менгеле, спомна врањски цигани и заврши со Путин и Орбан...
Вакво ментално возење ни корона не прави...

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
Не случајно Орбан порача Руска вакцина, не на д-р Менгеле и останатите ултраглобалисти.
Премудриот Орбан кој сакаше да воведе данок на потрошен интернет? Тој Орбан?

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.496
Поени од реакции
18.518
Британциве ќе се вакцинираат со Германска вакцина :D
Море што сторија се фалење за Оксфордската вакцина уште од Април онаму и на крајот, тресла се гора, родио се миш.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.650
Поени од реакции
22.384
Британциве ќе се вакцинираат со Германска вакцина :D
Море што сторија се фалење за Оксфордската вакцина уште од Април онаму и на крајот, тресла се гора, родио се миш.

e gi cipiraat da ostanat vo EU :D

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.282
Поени од реакции
9.065
Тоа е тој склоп...Он и Вучиќ лабави и насмеани, Кон во позадина очаен...
Тука стварно потреснуе по некоја глупост. НО во видеото што го постирав има искази кои се точни и за жал тие никој не му ги зема во предвид освен овие бисери кои ги има кажано на оваа пресконференција.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Кога ќе се убаци Бачето у темата, мерак е за читање, глупости на ангро.

Иначе, за континент како европа, перфектна е железницата, да се доразвие и унапореди секако е подобра алтернативна од авион. Што е поарно со овие Ковид процедури- да дремеш 3 саат пред полетување на аеродром, па да леташ 50 минути и после пак уште 1 саат да дремеш за излез од другиот аеродром, за патување од мала раздалеченост, пример Милано-Берлин, или Париз-Франкфурт или на раат да се качиш во брз воз и за неколку саати да си ги пропатуваш овие дистанци

Тоа што од Будимпешта надолу возот уште се движи со бризина како во 1845-та тоа е друг проблем.

Последно уредено:

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.282
Поени од реакции
9.065
После цјепање, нема каење.
Автоматски споено мислење:

Кадаиф, ова што го пиша не држи вода. Секоја недела сум во ТеЖеВе кое лета со над 300 км на саат и ни уши ни ништо не ми зуе.Не мрдаат ни француските ни германските возови. Да ти е мерак да се возиш.

Кога бев факултет и кога го земав возот од Скопје да се вратам во Гевгелија, редовно мрзнев зимата бидејќи се расипуваше меѓу Неготино и Демир Капија. Така да на овој воз, не можам да се пожалам ни дека тоалетна недостасува бидејќи има и резервна :vozbud:
Ти со те же ве сигурно не си минувал низ тунели. А и јас се возеф со те же ве од стразбург до париз и мислам ндека на кривината сите шевови на те же ве ќе испукаа од таа брзина. Иди релација Берлин Штудгард и таму по таа релација има доста тунели. Па пак да пишеш искуство

Последно уредено:
Член од
1 февруари 2005
Мислења
1.325
Поени од реакции
1.871
Еден виц, се шетаат две прасиња, едново вика: се зборува дека не дебелат за колење на божиќ.
Другото одговара, не бе тоа се конспирации!
Во еден тоталитарен систем, да речеме Кина или Северна Кореја, ако забраниш да се фали капитализмот, тоа е еден вид идеолошка диктатура, слобода ;)да, ама не за се.
Или обратно капитализмот исклучува постоење на друга алтернатива.
Или по друга тема, има ваксери и антиваксери, меѓу немедицински кадри, исто има и медицински професори од двете страни. Ако некој приватен Сајт, портал реши, блокирам ваксерите или антиваксерите, дали е тоа демократија или тоталитаризам. Имам предвид до нивото на некое администраторче на форум да ти брише мислења, онака за ќеф.
Во фашизам е така, селективно правораздавање, неко може да се одалечува од темата, но ако си анти ваксер, еврофоб, може да ти брише мислења, без предупредување, без некоја голема потреба и причина.
После толку време денес ми избришаа две мислења. Да не ја префрлиле оваа госпоѓицата од 2 на темава, малку да по цензурира како што си знае. ;)

Софорумците да не се чудат ако на темава исчезнат антиваксерите, да не си помислат дека сите се за вакцинирање, а уствари може да ги банирале антиваксерите.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.282
Поени од реакции
9.065
Еден виц, се шетаат две прасиња, едново вика: се зборува дека не дебелат за колење на божиќ.
Во еден тоталитарен систем, да речеме Кина или Северна Кореја, ако забраниш да се фали капитализмот, тоа е еден вид идеолошка диктатура, слобода ;)да, ама не за се.
Или по друга тема, има ваксери и антиваксери, меѓу немедицински кадри, исто има и медицински професори од двете страни. Ако некој приватен Сајт, портал реши, блокирам ваксерите или антиваксерите, дали е тоа демократија или тоталитаризам. Имам предвид до нивото на некое администраторче на форум да ти брише мислења, онака за ќеф.
Во фашизам е така, селективно правораздавање, неко може да се одалечува од темата, но ако си анти ваксер, еврофоб, може да ти брише мислења, без предупредување, без некоја голема потреба и причина.
После толку време денес ми избришаа две мислења. Да не ја префрлиле оваа госпоѓицата од 2 на темава, малку да по цензурира како што си знае. ;)

Софорумците да не се чудат ако на темава исчезнат антиваксерите, да не си помислат дека сите се за вакцинирање, а уствари може да ги банирале антиваксерите.
Друже со олку долг пост и содржина од типот на Неџат Јовановиќ не е ни чудо шо те бришеле.

Биди директен и кажи у две реченици, не го тупи.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.494
Затоплување и заладување на Планетава Земја е нормален циклус еве веќе 4,5 милијарди години. Тоа што Ал Гор и слични на него мислат дека измислиле топла вода е друга тема.
Science deniers are everywhere

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.496
Поени од реакции
18.518

Само една работа ти е точна од цел текст што си го начкрапал, Капитализмот е религија, а нејзините свештеници се фундаменталисти и не трпат други религии.

Член од
31 март 2008
Мислења
2.596
Поени од реакции
1.927
Автоматски споено мислење:

Ти со те же ве сигурно не си минувал низ тунели. А и јас се возеф со те же ве од стразбург до париз и мислам ндека на кривината сите шевови на те же ве ќе испукаа од таа брзина. Иди релација Берлин Штудгард и таму по таа релација има доста тунели. Па пак да пишеш искуство
Поминувам поминувам и тоа како :)

Накај Страсбург кога и да поминев бев квакнат на компјутер ама озбилно не осетив никаков напор во те же ве то. Единствено шо ми се има десено е што возот удри некоја дива свиња која ја прескокнала оградата, ама некоја ептен голема ко Миленко онаква килажа. :ROFLMAO: После моравме да чекаме цел саат додека ја расчистат од локомотивата

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
Ова ѓубре што не малтретира....ОК. Пикот на Филипче што поминал.....океј....денес 38.54% позитивни од тестирани, 25 починати.....СУПЕР....гледаме колку поминал. Денес цел ден го поминав во кола низ градов....фрчат брзи помоши насекаде низ Скопјево.
Сега некоја нова зараза во Индија
Кинескината Ши Женгли открила некоја нова Корона зараза (можда ќе биде идното К-20 или некое друго име ќе му измислат)......се по список на тоа Кинезите и нивните смрдливи лабаратории.
Ова ќе помине, ќе се извакцинираме......може друго ѓубре ќе ни дојде.....решиле да не сотрат на тежок начин.....да не мачат полека.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom