Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
5 март 2018
Мислења
17.361
Поени од реакции
19.827
Што има толку страшно со тој пасош ,еве јас кога патував за Африка морав да се вакцинирам од Жолта треска и имам имонолошки пасош (жолт) кој е задолжителен за влез во било која Афричка држава
Не ти кладоја нешто во вакцината ? Како се осеќаш ? :D

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.804
Поени од реакции
37.809
Не е точно.
- E gene - детектиран
- RdRP gene -детектиран
- N gene - детектиран.
Sars-cov-2 позитивен.
Исто вака се напишани тестовите, конкретно во Авицена.
Во пракса е поинаку, разгледајте наоколу.
... прекратко да ме убедиш, како ти да го произведуваш тестот, треба малку да се помачиш, па да објасниш, вака лабаво пишано „не е точно“ не ме фасцинираш!
Авицена репер за што, за МКД ли?

C

CoolIris

Гостин
... прекратко да ме убедиш, како ти да го произведуваш тестот, треба малку да се помачиш, па да објасниш, вака лабаво пишано „не е точно“ не ме фасцинираш!
Авицена репер за што, за МКД ли?
Немам намера да те убедам. Праксата на која веќе неколку постови се повикуваш те демантира.

Ако работеше со пациенти, ќе знаеше какви се PCR тестовите. Убаво си е објаснето.

Толку имам да ти кажам.

Член од
31 март 2008
Мислења
2.596
Поени од реакции
1.927
Денес многу рано ги дале бројките, нови 1341 позитивни случаи и 22 мртви. Ја скокнавме УК и сега сме на неславното 7мо место по мртви на милион.
Автоматски споено мислење:

Дали имаме доволно население останато да ја претркаме и Италија?

chef_cook

._perlous
Член од
25 октомври 2011
Мислења
4.325
Поени од реакции
13.244
Колку шо можев да разберам оние кои го имаат прележано ќе имаат ваков пасош имунитет, нешто слично имаше во Русија за време на првиот пик @chef_cook мислам имше нешто коментирано
Да,здравствен пасош,каде што,ќе бодат пропишани сите детали за здравјето на личноста,вакцини,лекарства,болести итд,итд.Според мене многу ОК ствар.А за ков19 ќе се дава сертификат за вакцинација.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.804
Поени од реакции
37.809
Немам намера да те убедам. Праксата на која веќе неколку постови се повикуваш те демантира.
Ако работеше со пациенти, ќе знаеше какви се PCR тестовите. Убаво си е објаснето.
Толку имам да ти кажам.
... тука дискутираме „општи муабети за коронавирусот, дали твоето „немам намера“ е незнаењето да објасниш ти си знаеш, ама јас ќе се потрудев да склопам нешто, но не мораш да дебатираш со мене, ако мислиш дека тие што работаАт со пациентите знаат какви се ПЦР тестот, не би правеле неколкудневни обуки како се применуваат и кога ќе додадам дека велат дека пристигнале „антигенските“ брзи тестови, а тоа всушност се „серолошки“ брзи тестови... шо да ти кажам колку се знае!:facepalm:

... еве ти велиш работаш со пациенти, пред некој коментар те прашав но не ми одговори, - кои соеви од инактивирани вируси ја има годинашната четиривалентна вакцина за сезонски грип!:toe:
Да,здравствен пасош,каде што,ќе бодат пропишани сите детали за здравјето на личноста, вакцини, лекарства, болести итд,итд. Според мене многу ОК ствар.А за ков19 ќе се дава сертификат за вакцинација.
... здравствен пасош? никогаш нема да профункционира, барем не кај нас, барем не валидно, барем не за богати семејства, политичари да не речам „македонската елита“ сите тие вешто си ги кријат малку потешките „специфични“ дијагнози,

Последно уредено:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Хрватска забрани влез во Хрватска за Словенци освен со негативен ПЦР тест.

Ова наместо да се смири, се повеќе ескалира :boksix:

Freddy Krueger

The Dream Master
Член од
18 март 2009
Мислења
2.236
Поени од реакции
2.028
Вакцина за сите нема да има, тоа е факт...ќе поминат години и години додека има таква бројка на вакцини, за сите да можеме да се тестираме...како ќе функционира патување(шетање), или работно патување за тие што не сме го прележале вирусов, а истотака што нема да бидеме во можност да примиме вакцина? Ете доколку нема вакцини во нашава држава? Поголема глупост од ова Ковид пасош здравје...сигурно и за да извадиш таков пасош ќе треба да фрлиш некоја илјадарка...финтава е, како дополнително да го соголиме народов.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.361
Поени од реакции
19.827
Вакцина за сите нема да има, тоа е факт...ќе поминат години и години додека има таква бројка на вакцини, за сите да можеме да се тестираме...како ќе функционира патување(шетање), или работно патување за тие што не сме го прележале вирусов, а истотака што нема да бидеме во можност да примиме вакцина? Ете доколку нема вакцини во нашава држава? Поголема глупост од ова Ковид пасош здравје...сигурно и за да извадиш таков пасош ќе треба да фрлиш некоја илјадарка...финтава е, како дополнително да го соголиме народов.
Финтата е да има живот само за богатите, обичните смртници небитни се. :)
Не сериозно дури да се среди ова со пандемијата единствено решение за слободно движење е тоа, или негативен тест, или имунолошки пасош ама и за тоа има лек, фалсификати колку да сакаш има тестови

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.562
Поени од реакции
29.157
Битно се спремивте за патувања, а тек допрва каква економска криза ќе следи ама пасошот за ковид бил битен. Дури и во кризава тие бизнис патувања се дозволени така да без грижа.
Ако вакцината е задолжителна, тука во Чешка зборат дека без вакцина нема во паб, а на Чесите да им забраниш пиво... можеби ние треба истото да го направиме ама место паб забранет влез во кладилница? Цело население вакцинирано за 24 саати, рекордери.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.407
Поени од реакции
18.570
Битно се спремивте за патувања, а тек допрва каква економска криза ќе следи ама пасошот за ковид бил битен. Дури и во кризава тие бизнис патувања се дозволени така да без грижа.
Ако вакцината е задолжителна, тука во Чешка зборат дека без вакцина нема во паб, а на Чесите да им забраниш пиво... можеби ние треба истото да го направиме ама место паб забранет влез во кладилница? Цело население вакцинирано за 24 саати, рекордери.
За мене пример не е проблем, за време на кризава имам повеќе приходи него претходно. Тоа што не можам да ги трошам тие пари(и другите ко мене) предизвикуваа останатите да имаат помалце. Што побрзо се тргнат рестрикциите тоа подобро. Не збориме за бизнис патувања, туку трошење од задоволство, а задоволство годинава нема.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.562
Поени од реакции
29.157
За мене пример не е проблем, за време на кризава имам повеќе приходи него претходно. Тоа што не можам да ги трошам тие пари(и другите ко мене) предизвикуваа останатите да имаат помалце. Што побрзо се тргнат рестрикциите тоа подобро. Не збориме за бизнис патувања, туку трошење од задоволство, а задоволство годинава нема.
Па не може да имаш задоволства кога е пандемија и во секоја држава има разни рестрикции. Се додека не се најде лек или дур не се вакцинира поголемиот дел од населението ќе биде држ недај. Се удри прво на здравствената гранка да се среди, па веројатно после и економската.
Проблемот е што луѓето мислат дека економијата ќе се подобри побрзо од здравственава криза.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.362
Поени од реакции
26.407
Проблемот е што луѓето мислат дека економијата ќе се подобри побрзо од здравственава криза.
Тешко дека некој го мисли тоа. Економија ќе се оправа многу побавно од здравството.

Kajgana Shop

На врв Bottom