Немам намера да те убедам. Праксата на која веќе неколку постови се повикуваш те демантира.
Ако работеше со пациенти, ќе знаеше какви се PCR тестовите. Убаво си е објаснето.
Толку имам да ти кажам.
... тука дискутираме „општи муабети за коронавирусот, дали твоето „немам намера“ е незнаењето да објасниш ти си знаеш, ама јас ќе се потрудев да склопам нешто, но не мораш да дебатираш со мене, ако мислиш дека тие што работаАт со пациентите знаат какви се ПЦР тестот, не би правеле неколкудневни обуки како се применуваат и кога ќе додадам дека велат дека пристигнале „антигенските“ брзи тестови, а тоа всушност се „серолошки“ брзи тестови... шо да ти кажам колку се знае!
... еве ти велиш работаш со пациенти, пред некој коментар те прашав но не ми одговори, - кои соеви од инактивирани вируси ја има годинашната четиривалентна вакцина за сезонски грип!
Да,здравствен пасош,каде што,ќе бодат пропишани сите детали за здравјето на личноста, вакцини, лекарства, болести итд,итд. Според мене многу ОК ствар.А за ков19 ќе се дава сертификат за вакцинација.
... здравствен пасош? никогаш нема да профункционира, барем не кај нас, барем не валидно, барем не за богати семејства, политичари да не речам „македонската елита“ сите тие вешто си ги кријат малку потешките „специфични“ дијагнози,