Ќе треба на приватно... Оф несакам уште еднаш низ истото да поминамЗашро не си направиш тест наједноставно?
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
Ќе треба на приватно... Оф несакам уште еднаш низ истото да поминамЗашро не си направиш тест наједноставно?
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
И според мене процентите кои се презентираат се сосема солидни. Со добра организација и категоризација на населението може да се средува ситуацијата.Инаку околу ефикасноста на вакцините. Пример таа за грип имала само 22% ефикасност. Што значи дека и тие 70-80 посто на Оксфордската се прилично добар резултат, а да не прајме муабет за Амриканската и Руската, кои се со 94-95 посто. Ако се тие бројките, тогаш може да се сузбие пандемијава.
Не знам на што се должи, јас конкретно само мирис и вкус изгубив, првите 2-3 дена големи главоболки и тоа е тоа. Ама еве веќе 7ми ден како сум позитивен, порано јадев 2-3 пати дневно зависи. Сега ниту имам желба да станам да правам нешто нити па осеќам глад. Јадам 1 дневно.Многу често слушам дека Ковид-позитивните изгубиле апетит и ослабнале за време на болеста...
Ова се должи на температурата или на изгубени сетила за мирис/вкус? Или и двете?
Со лесно да поминеш... Не треба да ти кажеме дека треба овошје, течности ова она....Не знам на што се должи, јас конкретно само мирис и вкус изгубив, првите 2-3 дена големи главоболки и тоа е тоа. Ама еве веќе 7ми ден како сум позитивен, порано јадев 2-3 пати дневно зависи. Сега ниту имам желба да станам да правам нешто нити па осеќам глад. Јадам 1 дневно.
Добро почна со прашањата ама зошто мораше и Бил Гејтс да го спомнеш?Сакам стварно конструктивно логично да дискутираме за вакцините. Веќе гледаме ги произведоа, се осеќа еден притисок на цели држави, или колонијална власт, колку може побрзо да се вакцинираат сите.
Прашањата ми се:
- Зашто на прележани ковид и препорачуваат пак да се вакцинираат.
- На нормален Ковид, Грип, Риновирус, природните и вештачките /Грипна вакцина/ антитела имаат трајност околу една година, колку ќе е трајноста на новите вакцини?
- Секоја година ли ќе треба да се ревакцинираме?
- Последните педесетина години имаше еден рок од 5 години, да се тестира ново лекарство, за вакцина е повеќе. Зашто тоа повеќе неважи ?
- Има случаи на 8 годишни девојчиња вакцинирани од Бил и Мелинда, после 8-10 години разбираат дека цело село младите неможат да раѓаат. Кој носи одговорност за тоа?
Прегледај го приврзокот 276761
После нова година кога ќе се произведат, ќе почне притисокот за принудителна вакцинација, проформа ќе е доброволна, но со тек на време ќе става се по задолжителна. Не можеш да патуваш во странство, газдата ќе ги притиска работниците...
Mi e glupo da branam nekogo ili nesto ne mi e cel ama ete deka Bill Gates e vnesen vo muabetov a nema vrska so toa.Сакам стварно конструктивно логично да дискутираме за вакцините. Веќе гледаме ги произведоа, се осеќа еден притисок на цели држави, или колонијална власт, колку може побрзо да се вакцинираат сите.
Прашањата ми се:
- На нормален Ковид, Грип, Риновирус, природните и вештачките /Грипна вакцина/ антитела имаат трајност околу една година, колку ќе е трајноста на новите вакцини?
- Последните педесетина години имаше еден рок од 5 години, да се тестира ново лекарство, за вакцина е повеќе. Зашто тоа повеќе неважи ?
- Има случаи на 8 годишни девојчиња вакцинирани од Бил и Мелинда, после 8-10 години разбираат дека цело село младите неможат да раѓаат. Кој носи одговорност за тоа?
После нова година кога ќе се произведат, ќе почне притисокот за принудителна вакцинација, проформа ќе е доброволна, но со тек на време ќе става се по задолжителна. Не можеш да патуваш во странство, газдата ќе ги притиска работниците...
Тоа е историски факт, мислам дека беше во Африка.Добро почна со прашањата ама зошто мораше и Бил Гејтс да го спомнеш?
Сите ние имаме некаква дилема околу вакцините ама веројатно сакаме да веруваме дека медицината ќе успее да се справи со овој предизвик.
од коа ќе ти се среди ситуацијата има да јадеш како лудНе знам на што се должи, јас конкретно само мирис и вкус изгубив, првите 2-3 дена големи главоболки и тоа е тоа. Ама еве веќе 7ми ден како сум позитивен, порано јадев 2-3 пати дневно зависи. Сега ниту имам желба да станам да правам нешто нити па осеќам глад. Јадам 1 дневно.
Како по обичај дел вистина, дел полувистини, дел лаги.Сакам стварно конструктивно логично да дискутираме за вакцините. Веќе гледаме ги произведоа, се осеќа еден притисок на цели држави, или колонијална власт, колку може побрзо да се вакцинираат сите.
Прашањата ми се: