Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
Која гадна болест......одвратниот Ковид
„Од друга болест не сме виделе случај крвта да не може да тече низ иглата заради тоа што е толку згрутчена. Тоа во медицината досега е невидено“, рече Филипче

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Инаку околу ефикасноста на вакцините. Пример таа за грип имала само 22% ефикасност. Што значи дека и тие 70-80 посто на Оксфордската се прилично добар резултат, а да не прајме муабет за Амриканската и Руската, кои се со 94-95 посто. Ако се тие бројките, тогаш може да се сузбие пандемијава.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
Многу често слушам дека Ковид-позитивните изгубиле апетит и ослабнале за време на болеста...
Ова се должи на температурата или на изгубени сетила за мирис/вкус? Или и двете?
Автоматски споено мислење:

Инаку околу ефикасноста на вакцините. Пример таа за грип имала само 22% ефикасност. Што значи дека и тие 70-80 посто на Оксфордската се прилично добар резултат, а да не прајме муабет за Амриканската и Руската, кои се со 94-95 посто. Ако се тие бројките, тогаш може да се сузбие пандемијава.
И според мене процентите кои се презентираат се сосема солидни. Со добра организација и категоризација на населението може да се средува ситуацијата.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.562
Поени од реакции
29.157
Многу често слушам дека Ковид-позитивните изгубиле апетит и ослабнале за време на болеста...
Ова се должи на температурата или на изгубени сетила за мирис/вкус? Или и двете?
Не знам на што се должи, јас конкретно само мирис и вкус изгубив, првите 2-3 дена големи главоболки и тоа е тоа. Ама еве веќе 7ми ден како сум позитивен, порано јадев 2-3 пати дневно зависи. Сега ниту имам желба да станам да правам нешто нити па осеќам глад. Јадам 1 дневно.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
Не знам на што се должи, јас конкретно само мирис и вкус изгубив, првите 2-3 дена големи главоболки и тоа е тоа. Ама еве веќе 7ми ден како сум позитивен, порано јадев 2-3 пати дневно зависи. Сега ниту имам желба да станам да правам нешто нити па осеќам глад. Јадам 1 дневно.
Со лесно да поминеш... Не треба да ти кажеме дека треба овошје, течности ова она.... :)

Член од
1 февруари 2005
Мислења
1.325
Поени од реакции
1.871
Сакам стварно конструктивно логично да дискутираме за вакцините. Веќе гледаме ги произведоа, се осеќа еден притисок на цели држави, или колонијална власт;), колку може побрзо да се вакцинираат сите.
Прашањата ми се:
- Зашто на прележани ковид и препорачуваат пак да се вакцинираат.
- На нормален Ковид, Грип, Риновирус, природните и вештачките /Грипна вакцина/ антитела имаат трајност околу една година, колку ќе е трајноста на новите вакцини?
- Секоја година ли ќе треба да се ревакцинираме?
- Последните педесетина години имаше еден рок од 5 години, да се тестира ново лекарство, за вакцина е повеќе. Зашто тоа повеќе неважи ?
- Има случаи на 8 годишни девојчиња вакцинирани од Бил и Мелинда, после 8-10 години разбираат дека цело село младите неможат да раѓаат. Кој носи одговорност за тоа?
1.jpg
После нова година кога ќе се произведат, ќе почне притисокот за принудителна вакцинација, проформа ќе е доброволна, но со тек на време ќе става се по задолжителна. Не можеш да патуваш во странство, газдата ќе ги притиска работниците...

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
Сакам стварно конструктивно логично да дискутираме за вакцините. Веќе гледаме ги произведоа, се осеќа еден притисок на цели држави, или колонијална власт;), колку може побрзо да се вакцинираат сите.
Прашањата ми се:
- На нормален Ковид, Грип, Риновирус, природните и вештачките /Грипна вакцина/ антитела имаат трајност околу една година, колку ќе е трајноста на новите вакцини?
- Последните педесетина години имаше еден рок од 5 години, да се тестира ново лекарство, за вакцина е повеќе. Зашто тоа повеќе неважи ?
- Има случаи на 8 годишни девојчиња вакцинирани од Бил и Мелинда, после 8-10 години разбираат дека цело село младите неможат да раѓаат. Кој носи одговорност за тоа?
Прегледај го приврзокот 276761
После нова година кога ќе се произведат, ќе почне притисокот за принудителна вакцинација, проформа ќе е доброволна, но со тек на време ќе става се по задолжителна. Не можеш да патуваш во странство, газдата ќе ги притиска работниците...
Добро почна со прашањата ама зошто мораше и Бил Гејтс да го спомнеш?
Сите ние имаме некаква дилема околу вакцините ама веројатно сакаме да веруваме дека медицината ќе успее да се справи со овој предизвик.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.650
Поени од реакции
22.384
Прашањата ми се:
Mi e glupo da branam nekogo ili nesto ne mi e cel ama ete deka Bill Gates e vnesen vo muabetov a nema vrska so toa.

- Ne se znae kolku vreme imaat imunitet tie sto go imale vekje so ogled na toa deka razno go pominuvaat.

- Ne se znae treba da se istrazi. Verovatno nekolku godini. Sporedbata so gripnata vakcina ne e na mesto, zatoa sto brzo mutira i sekoja godina imas novi mutacii protiv koi se vakciniras. Valjda vakcinata protiv toj vid grip protiv koi si vakciniran drzi i podolgo (neka me koregira nekoj poupaten slobodno).

- Dosega nikade ne se spomnuva, najverovatno ne.

- Nema definiran rok tuku proces koi treba da se pomine. Tie tri fazi koi redovno se spomnuvaat. Dvete mRNA vakcini go pominale i sega se pred dobivanje dozvola. Ama da, posto se novi nema iskustvo dali predizvikuvaat problemi koi se pojavuvaat posle nekolku godini. Verovatnosta e niska od toa sto dosega e izjaveno.

- Ne znam sto ima vrska toa so vakcinava protiv Corona ama na kratko: fejk njus. Tuku ne mi e jasno kako funkcioniralo ova? Bill i Melinda napravile posebna vakcina pa gi vakcinirale mladite devojcina od toa selo i radi toa ne dobivale deca? Potvrdeno e so fakti ili? Inace i slikata so citatot e fejk njus. - google dobro pomaga pri otkrivanje fejk njus. Ovie tezi mnogu pati se otkrieni kako toa sto se: fejk njus.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
Рано е Филипче да се подготвува за ваков потег, трагикомично би можел да кажам. 400.000 вакцини, со ревакцинација = 200.000 дози. Тоа е ништо.
Нека гледа Филипче сега што да прави, што имаме толку голем број на смртни случаи секојдневно, што сме во ТОП 5 на ниво на ЕУ.....неизбежен факт дека нешто не е во ред. Но како вели Караџовски "касно доаѓале на лекар" ......"народот е крив".......смрдат веќе одамна тие лаги. Смрди целиот здравствен систем во оваа држава.....богами и целава држава општо земено е канализација.
И вака и онака државата ништо не направила за нас обичните смртници.....убаво би било барем да можат приватните клиники да направат увоз на вакцини, па приватно да си се вакцинираме. Ако оставиме на државава да ни достави вакцина......доста долго ќе чекаме.

Последно уредено:
Член од
1 февруари 2005
Мислења
1.325
Поени од реакции
1.871
Добро почна со прашањата ама зошто мораше и Бил Гејтс да го спомнеш?
Сите ние имаме некаква дилема околу вакцините ама веројатно сакаме да веруваме дека медицината ќе успее да се справи со овој предизвик.
Тоа е историски факт, мислам дека беше во Африка.
Бил и Мелинда се едни од главните спонзори на приватната фирма "Светска Здравствена Организација". Има документирани видеа од 2019, како тестирање за идна ковид пандемија, вакцини.
Бил Геј е еден од главните промотори на вакцини, карантини...
Треба да си глупав, не ја земеш предвид и таа темна сила, Бил е само потпарол, газдите не се познати на широкиот аудиториум, но тоа не значи дека не постојат.
Сигурно го има видеото на форумов, "Event 201 Pandemic Exercise: Highlights Reel" го давам пак :

Интересно е тоа што е од 4 декември 2019 . ;)

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.863
Поени од реакции
5.737
од коа ќе ти се среди ситуацијата има да јадеш како луд :) со прилично голем број на луѓе шо сум зборел, а биле позитивни со полесни симптоми, после извесно време сите викаат дека се во состојба да јадат цел ден и тоа им е пак малку :) домино ефект, веројатно поради зголемениот внес на лекови и витамини...

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.496
Поени од реакции
18.518
Прашањата ми се:
Како по обичај дел вистина, дел полувистини, дел лаги.

Де дај линк за тие децата од селото што не можат да имаат деца.

Kajgana Shop

На врв Bottom