Компјутер пред секое дете! - Што испадна на крајот?

Член од
12 септември 2008
Мислења
359
Поени од реакции
4
Еј одиш во мзерија веќе...
Сети се 2001 година што се случи..
Гледај малце што се случува денеска, изолирани во меѓународен поглед, повисоки сметки и давачки насекаде, па и земјоделците се незадоволни од оваа година, пред избори данокот го намалија после се сменија работите.
Јас би рекол дека во последно време се оди надолу:toe:
vo 2001 vojna se desi, e sto vmro da ne e krv sto sme izolirani na megunaroden pogled, posle izborite da ne go kacija danokot:pos2:?

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.345
Поени од реакции
2.237
Да, има компјутери но пречат и не се употребуваат.

ANTIPATER

of Macedon
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.181
Поени од реакции
44
vo ucilistata se!!!!!!!!
Џабе се во училиштата!!Требаше прво да се обучат наставниците и професорите како да ја држат наставата со помош на компјутер па потоа да се постават во училиштата низ државата.Вака како што е сега нема никаква корист од компјутерите поради тоа што во најголем број од училиштата воопшто не ги вклучуваат.

Член од
12 септември 2008
Мислења
359
Поени од реакции
4
Џабе се во училиштата!!Требаше прво да се обучат наставниците и професорите како да ја држат наставата со помош на компјутер па потоа да се постават во училиштата низ државата.Вака како што е сега нема никаква корист од компјутерите поради тоа што во најголем број од училиштата воопшто не ги вклучуваат.
aj бе па ти не јади оное шо не се јаде и гледај компјутеро па да не ти се расипе

Член од
26 јануари 2007
Мислења
829
Поени од реакции
842
mickey напиша:
vo 2001 vojna se desi, e sto vmro da ne e krv sto sme izolirani na megunaroden pogled, posle izborite da ne go kacija danokot:pos2:?
Во 2001 година имаше една војна и на многу луѓе им беа разрушени домовите, многу луѓе избегаа од родните краиште, многу луѓе загинаа, многу мајки се завија во црно. Ако не си знаел.. Или не сакаш да знаеш, сепак подобро е нели??

aj бе па ти не јади оное шо не се јаде и гледај компјутеро па да не ти се расипе
BTW Од овој пост ми дојде една мисла..
Знаете ли дека во училиштата се казнуваат оние кои што со никаква намера бутнале нешто или сјебале..
Се мислам што ќе се случи ако на сред час работиш на компјутер и ти се сјебе глувчето..
Ќе мора да го платиш
:toe:

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Не ми се свиѓа ова со проектот компјутер за секое дете (мислам монитор) од неколку причини кои некои од вас и ги кажаа ,а најмногу затоа што и не знаат професорите како да ја водат наставата на нив:uvo: и тоа што оперативниот систем е Linux што на никој не му се допаѓа, а не кажав дека до сега ги имаме уклучено само еднаш па некои од учениците веќе почнаа да вадат копчиња од тастатурата.Подобро да ставеле LCD како што кажаа некои па место на табла да гледаме на нив и да не се мачеме да им ги разбираме не некои професори хероглифите:nesvest:. Не знам што да кажам но ова ми изгледа како некој од ова да имал голем профит:salut:

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.009
Поени од реакции
5.664
Не ми се свиѓа ова со проектот компјутер за секое дете (мислам монитор) од неколку причини кои некои од вас и ги кажаа ,а најмногу затоа што и не знаат професорите како да ја водат наставата на нив:uvo: и тоа што оперативниот систем е Linux што на никој не му се допаѓа, а не кажав дека до сега ги имаме уклучено само еднаш па некои од учениците веќе почнаа да вадат копчиња од тастатурата.Подобро да ставеле LCD како што кажаа некои па место на табла да гледаме на нив и да не се мачеме да им ги разбираме не некои професори хероглифите:nesvest:. Не знам што да кажам но ова ми изгледа како некој од ова да имал голем профит:salut:
За да се инсталира оперативен систем Windows треба плус 100 евра за секој компјутер. Во Охрид професорите беа обучувани неколку години наназад, во кабинети опремени со компјутери специјално за професорите. Немојте да јадите трици, ова го има секаде во светот, мора од нешто да се почне, не може преку ноќ сите да работат на Линукс и да прават чуда, овој процес ќе трае најмалце уште три-четири години :toe:

Член од
29 јули 2008
Мислења
247
Поени од реакции
3
idejate e dobra no dali ke ima dovolno obucen kadar za da moze pametno da se upotrebuvaat.zasto vo mnogu ucilista imame kadar so nesoodvetno obrazovanie ili profesori sto ne znaat da uklucat kompjuter.

elencesrce

Love Is In The Air!
Член од
10 јануари 2008
Мислења
95
Поени од реакции
2
Многу интересна тема па морав да пишам. Груевски за да си го качи рејтингот ајде си рече ќе наместам компјутер пред секое дете и го доби тоа но што добивме ние? Лично ке почнам од мене веќе три недели одкако почна школската година а сите ние немаме каде да ги ставиме тетратките а не книги да носиме ги ставија компјутерите т.е. мониторите 8монитори со по едно куќиште никој професор не ни дозволува да ги уклучуваме а ние деца како деца тука ни е умот и никој буквално не ја следи наставата. Не се сеќавам точно но некој спомна за тоа рекламите што одат секој ден по 10минути на тв. епа одат нормално груевски ги купи сите телевизии па сега измислува нови закони ако фрлиш лифче 50евра казна во државава наша се се среди па мораше такви закони како прво нема ни корпи за отпадоци...али на груевски не му е важно него му е важно да си земи пари вџеб. Ама кога сме толку прост народ арно ни прават наредните избори пак за нив сите да гласаат и нормално како што донесоа нов закон да полагаме тестови на крајот од учебната година по сите предмети тие не се нормални убаво му е одат всобрание секој ден пред нив лап топ си зборуваат на тел. и носат некои без везни закони. Едно за крај под хитно да се смени оваа влада. Не е стварта да донесиш компјутери и како што е во прилеп правењето на фонтани или нз друго што некои немаат пари за леб сигурно нема да јадат од фонтаните или ако фрлат ѓубре сакам да знам тие што немаат пари за леб со што ке ги плаќаат казните????:toe:

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
компјутерите се ПРОМАШЕНА ИНВЕСТИЈА погрешни работи во погрешно време

Член од
18 февруари 2008
Мислења
2.201
Поени од реакции
86
Многу интересна тема па морав да пишам. Груевски за да си го качи рејтингот ајде си рече ќе наместам компјутер пред секое дете и го доби тоа но што добивме ние? Лично ке почнам од мене веќе три недели одкако почна школската година а сите ние немаме каде да ги ставиме тетратките а не книги да носиме ги ставија компјутерите т.е. мониторите 8монитори со по едно куќиште никој професор не ни дозволува да ги уклучуваме а ние деца како деца тука ни е умот и никој буквално не ја следи наставата. Не се сеќавам точно но некој спомна за тоа рекламите што одат секој ден по 10минути на тв. епа одат нормално груевски ги купи сите телевизии па сега измислува нови закони ако фрлиш лифче 50евра казна во државава наша се се среди па мораше такви закони како прво нема ни корпи за отпадоци...али на груевски не му е важно него му е важно да си земи пари вџеб. Ама кога сме толку прост народ арно ни прават наредните избори пак за нив сите да гласаат и нормално како што донесоа нов закон да полагаме тестови на крајот од учебната година по сите предмети тие не се нормални убаво му е одат всобрание секој ден пред нив лап топ си зборуваат на тел. и носат некои без везни закони. Едно за крај под хитно да се смени оваа влада. Не е стварта да донесиш компјутери и како што е во прилеп правењето на фонтани или нз друго што некои немаат пари за леб сигурно нема да јадат од фонтаните или ако фрлат ѓубре сакам да знам тие што немаат пари за леб со што ке ги плаќаат казните????:toe:
A ti kolku godini imas?12?

Ako ne se kompjuterite so ke gleas?Ogledalceto?Abe ae ae da zirneme u dnevnik kolku neopravdani imas?Ako ne ti staat kompjuter ke bies ko tvojte profesori sega.Nepismena za kompjuter .Pa odi zaposli se negde posle da te vidam.Rano ti e tebe da smenjavas vladi.Epten rano.Uci tamu ke ti treba.

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
I love linux...
I dont like кога некој ќе знае некој детал повеќе од некого, или ќе верува дека знае нешто повеќе од некого, и ќе формира свој став во врска со нешто, и со верување ќе го брани тој став, а не со аргументи...

Ќе ми каже некој што има лошо во тоа процесорите pentium 4, кои се дел од историјата, наместо да не се употребуваат, да се употребуваад за едукативни цели? Што има лошо во тоа да во школо има компјутери? Во што windows от е подобар од linux от кој е опен соурс? ( тоа што некој е зависник од windows и не знае да го користи Linux от не го прави линуксот полош од виндоусот )..и уште мал милион прашања...

elencesrce

Love Is In The Air!
Член од
10 јануари 2008
Мислења
95
Поени од реакции
2
A ti kolku godini imas?12?

Ako ne se kompjuterite so ke gleas?Ogledalceto?Abe ae ae da zirneme u dnevnik kolku neopravdani imas?Ako ne ti staat kompjuter ke bies ko tvojte profesori sega.Nepismena za kompjuter .Pa odi zaposli se negde posle da te vidam.Rano ti e tebe da smenjavas vladi.Epten rano.Uci tamu ke ti treba.

хаха ме изнасмеа дојди баш да видиш колку неоправдани имам. Ете ми ставија компјутер а што добивме ние со тоа јас тоа прашав? Што со тоа дека ги донесоа комп. еве донесовме комп. па сеа нека стојат за украс мислиш дека некогаш ке ги уклучат? Јас сакам да имаме компјутери зошто да не 21век сме ама не да ни носат некакви кинески што нив сигурно му биле за во ѓубре. Патем мониторите се ставени на клупи од пред 30год. цели се нишаат и пола од нив се искршени секој се плаши да не му падни мониторот а за училиштата подобро да не се ни зборува. Значи муабетот ми беше ако мислиш да правиш нешто прави го како што треба значи прво требаше да се средат уцилиштата па потоа да се донесат нови клупи и на крај да се наместат компјутерите!!!!

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
хаха ме изнасмеа дојди баш да видиш колку неоправдани имам. Ете ми ставија компјутер а што добивме ние со тоа јас тоа прашав? Што со тоа дека ги донесоа комп. еве донесовме комп. па сеа нека стојат за украс мислиш дека некогаш ке ги уклучат? Јас сакам да имаме компјутери зошто да не 21век сме ама не да ни носат некакви кинески што нив сигурно му биле за во ѓубре. Патем мониторите се ставени на клупи од пред 30год. цели се нишаат и пола од нив се искршени секој се плаши да не му падни мониторот а за училиштата подобро да не се ни зборува. Значи муабетот ми беше ако мислиш да правиш нешто прави го како што треба значи прво требаше да се средат уцилиштата па потоа да се донесат нови клупи и на крај да се наместат компјутерите!!!!
Мислиш дека знаеш повеќе од тие што решиле да стават компјутери?
Можеби не, но се однесуваш како да мислиш.
Што ќе добиете од тоа? Биди стрплива, и ќе видиш што ќе добиеш, кога ќе почнат да се користат. Кој би ги ставил компјутерите на тоа место за џабе, за да не се користат? Никој нормален човек..( најверојатно и во владата луѓето се нормални..или мислиш дека не се? ).
Каква врска има земјата каде што се произведени, и тоа дека доколку не би се употребиле за оваа намена, најверојатно ќе се рециклирале...? Никаква, или не мислиш така?
Пак се однесуваш како да знаеш многу повеќе од тие што решиле да донесат компјутери..
Еве еден аргумент за тоа:
Мислиш дека единствен, или најдобар начин да се решат проблемите со клупите и другиот инвертар е тој да се замени со нов. Не е така. Тој проблем може да се реши и со поправки на стариот инвертар. Нели?

Немој да помислиш дека јас за мене мислам дека знам повеќе од некој друг, или дека мислам дека знам се`, јас само знам дека ништо незнам, но и дека ништо незнаат оние што мислат дека нешто знаат.

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.001
Поени од реакции
12.604
За да се инсталира оперативен систем Windows треба плус 100 евра за секој компјутер. Во Охрид професорите беа обучувани неколку години наназад, во кабинети опремени со компјутери специјално за професорите. Немојте да јадите трици, ова го има секаде во светот, мора од нешто да се почне, не може преку ноќ сите да работат на Линукс и да прават чуда, овој процес ќе трае најмалце уште три-четири години :toe:
е сеа ме изнасмеа....професорка која имат 24 години го креват глувчено во воздух и го мрдат лево-десно и ни велит деца,абе зш не се мрдат ова на компјутеров, е обучена?:tapp:

некој рече дека некој имал профит од ова....нормално,кај нас од све некој прајт профит.
ние се најдовме најпаметни од цел свет,ај ќе воведиме компјутери во учлиштата...нас професорон по историја ни кажвеше дека во америка го имало овај проект,ама го укинале после неколку години,пошо виделе дека децата заборајле да пишет и не знаеле таблица множење.... :uvo:

можда Агора ќе се бунит,зш мислам дека е во училипте за информатика и сваќам дека ви се потребни,ама нас,останативе...:nenene:

Kajgana Shop

На врв Bottom