bitushanec
Борец за човекови права
- Член од
- 17 јануари 2006
- Мислења
- 3.741
- Поени од реакции
- 814
Dobro, trebase skolite da imaat eden komputer na 40 deca, kako vo vremeto na SDS i site da si bideme zadovolni i srekni :nesum:
Не бе Битуше.Dobro, trebase skolite da imaat eden komputer na 40 deca, kako vo vremeto na SDS i site da si bideme zadovolni i srekni :nesum:
da no skolite se pod lokalna samouprava i ministerstvoto im gi predade kompjuterite i sega skolite odgovarat za toa dali se pusteni vo upotreba kompjuterite ili ne, a ne vladata i obrazovanietoОва е образование, образованието не припаѓа на локалната самоуправа. Нашите школи немаат услови за поставување и користење на компјутерите и нормално следење на наставата..
Пак ке повторам во странство целата работа се решава со ГОлем лцд екран, видео бим или проектор каде професорот ја имплементира електронската настава плус сите ученици следат и ги гледаат работите потребни за материјатлот..
Ова е трошење на многу пари во ништо..
Јас сум програмер и најголемото време го минувам работејки пред компјутерот, но сепак сум против проектот од единствена причина што ни носи повеќе штета неголи благодети..
Под локална самоуправа се платите на школите,премина пред некоја година тоа, а онака образованието е на државно ниво.da no skolite se pod lokalna samouprava i ministerstvoto im gi predade kompjuterite i sega skolite odgovarat za toa dali se pusteni vo upotreba kompjuterite ili ne, a ne vladata i obrazovanieto
Абе оваа влада може и атомска бомба да им предаде на општините.Под локална самоуправа се платите на школите,премина пред некоја година тоа, а онака образованието е на државно ниво.
Владата менаџира со школите т.е сите финансии се од државни пари т.е набавка на нова опрема,реновирања и.т.н
А сдсм ке ја украдеАбе оваа влада може и атомска бомба да им предаде на општините.
можеше компјутериве да се дает на семејства шо немет компјутери,шо се социјални случаи,мислам дека поубав ефект ќе имаше такаА дваес милиони евра ?
Појасно....здравје.
Море ќе ја активира,оти не била нивна де.:pos2:А сдсм ке ја украде
Дааа..ама така ни 20% од компјутерите немаше да идат кај што треба туку сите ке идеа негде надвор од државава а парите у џеп...Кај мене у населба има социјални згради, а пред зградите коли од 50 000 евр.-500 000евр!можеше компјутериве да се дает на семејства шо немет компјутери,шо се социјални случаи,мислам дека поубав ефект ќе имаше така
za vrabotuvanjata, direktorite za se odlucuva lokalnata samouprava vo skolite, ministerstvoto za obrazovanie si nema nisto so skolite!Под локална самоуправа се платите на школите,премина пред некоја година тоа, а онака образованието е на државно ниво.
Владата менаџира со школите т.е сите финансии се од државни пари т.е набавка на нова опрема,реновирања и.т.н
Аман, не ги спомнувај. Ти текнува ли дека во 2004 интернетот во Македонија беше 5 пати поскап одошто во Германија? Не дај боже да се врати пак мрачниот среден век.:ija:ама можеше да им текне и на СДСМ за една ваква акција