Компјутер пред секое дете! - Што испадна на крајот?

Член од
17 септември 2008
Мислења
41
Поени од реакции
0
Тоа е страмотаа, не ги пуштаат компјутерите во школо заради тоа што професорите немале земано курсовии.. море нек се гонат...

Член од
26 јануари 2007
Мислења
828
Поени од реакции
842
А кој е крив де кажими неможам да разграничам Владата или Училиштата ?
Па од тука човече се гледа дека владата го утнала проектот, прво требаше да ги 'поднови' Училиштата па да ги постави електронските уреди..
ПРомашено е све начисто, ептен е избрзано со проектот а тоа го знае и самата влада.

Кај нас еве што се случи.
На Најгорниот спрат од дождот претече вода од една од училниците, јебана и компјутери и се, плус како што гледам сите кабли се веке подуништуваат, и глувчињата и тастатурите со време ќе почнат да одкажуваат, така да проектот уште од самиот почеток е осуден на пропаст..
Многу избрза влдата признај си!!
БЕвме ли спремни за овој проект???
Реално:nenene:

Член од
12 септември 2008
Мислења
359
Поени од реакции
4
Па од тука човече се гледа дека владата го утнала проектот, прво требаше да ги 'поднови' Училиштата па да ги постави електронските уреди..
ПРомашено е све начисто, ептен е избрзано со проектот а тоа го знае и самата влада.

Кај нас еве што се случи.
На Најгорниот спрат од дождот претече вода од една од училниците, јебана и компјутери и се, плус како што гледам сите кабли се веке подуништуваат, и глувчињата и тастатурите со време ќе почнат да одкажуваат, така да проектот уште од самиот почеток е осуден на пропаст..
Многу избрза влдата признај си!!
БЕвме ли спремни за овој проект???
Реално:nenene:
toa si e rabota na lokalnata samouprava da gi podnovi ucilistata a ne na vladata. i proektot e super

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.000
Поени од реакции
12.584
toa si e rabota na lokalnata samouprava da gi podnovi ucilistata a ne na vladata. i proektot e super

кажи ми како е супер ко не мојш да пишиш нормално од тастатурата и мониторот,ај да ги користевме за некоја цел,да речиш,ама вака...:nenene:

А

Ајсшутер

Гостин
кажи ми како е супер ко не мојш да пишиш нормално од тастатурата и мониторот,ај да ги користевме за некоја цел,да речиш,ама вака...:nenene:
Што лажеш кога има каде да ставиш тетратка да пишуваш :tapp:

Член од
26 јануари 2007
Мислења
828
Поени од реакции
842
Ова е образование, образованието не припаѓа на локалната самоуправа. Нашите школи немаат услови за поставување и користење на компјутерите и нормално следење на наставата..

Пак ке повторам во странство целата работа се решава со ГОлем лцд екран, видео бим или проектор каде професорот ја имплементира електронската настава плус сите ученици следат и ги гледаат работите потребни за материјатлот..
Ова е трошење на многу пари во ништо..
Јас сум програмер и најголемото време го минувам работејки пред компјутерот, но сепак сум против проектот од единствена причина што ни носи повеќе штета неголи благодети..

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
Eве кај нас во Узус има нет во една училница. Таму имаме 4 предмета. Програмирање,Дигитални системи,Процесно управување, и Заштита од струен удар.
Можам да кажам дека наставата се одвива одлично само уште еден ЛЦД проектор ни фали. Е сега за овоа дека нема место за не се сложувам. Ке си ја тргнеш тастатурата или ке ја потпреш на мониторот и :toe:
Е сега не е како шо беше претходно ама шо сакате вие од кај ставија компјутери па и 10 квадрата слободен простор да имате...:smir:

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.000
Поени од реакции
12.584
Што лажеш кога има каде да ставиш тетратка да пишуваш :tapp:
немат!утре ќе сликам и ќе ти пратам слика,за да се увериш. Мораш тастатурата на секое под клупа да ја ставаш.И кажи ми која корист ке имет децана од 1 одделение,од в година ко ке им стает и нив компјутери,дете од 7 години 4,5 часа цело време пред компјутер....:tapp:

Член од
26 јануари 2007
Мислења
828
Поени од реакции
842
Еве неколку сликензи како изгледаат нашинзи школинзи
:pos2:
Еба го еба..гледате ли што значи простор.. ќе испокршиш се за него
Секоја чест за проектот.. КОмпјутерите не сме ги вклучиле ниту еднаш
Собираат прашина и повеќе пречат одколку да користат..
Бтв најавија дека ќе ги пуштат компјутерите јас лично не сум убеден бидејки ситре кабли почнаа да се корнат,избацуваат од приклучните места на компјутерите и почнаа да скапуваат полека полека..
Њу Пикчрс од други школи каминг сун колку да не мислите дека само во едно школо е така

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Абе кај нас у школо страв им е да не пуштат да ги допреме компјутерите. еднаш ги упаливме и од тогаш гасеа струи по школото вака така. Еве и до ден денес така е па за понатаму ќе видиме.

Член од
21 мај 2008
Мислења
545
Поени од реакции
110
na a1 imase reportaza deka proektot kompjuter za sekoe dete ne uspeal i duri tamu kade sto gi pustile kompjuterite decata ne ja pratele nastavata tuku surfale na internet..

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Rabotava e na r`gjavom kxxxu i dlake smetaju.
Izvinite na izrazov, ama takvi se ovie od SDS. Za niso ne gi biva i se` im smeta.

Член од
22 август 2007
Мислења
550
Поени од реакции
16
Не мие јасно со којпамет ги ставаа компјутерите кога нема ниту настава која што може да се работи со компјутери ниту пак професорите знаат нешто на нив. Па така да ако не ги користиме за сурфање на интернет и тепање време у школо нема за што друго.....:) :pos:

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Не мие јасно со којпамет ги ставаа компјутерите кога нема ниту настава која што може да се работи со компјутери ниту пак професорите знаат нешто на нив. Па така да ако не ги користиме за сурфање на интернет и тепање време у школо нема за што друго.....:) :pos:
Како не ти е јасно.

А дваес милиони евра ?

Појасно....здравје.

Kajgana Shop

На врв Bottom