Комерцијала, "фејкери" и слично

kIRe9

OK. u'r right
Член од
4 март 2009
Мислења
1.419
Поени од реакции
73
шо ако им се распродадени концертите... ако праат музика шо вреди и сакаат да ја рашират идат на турнеи... така се пробиваат сите шо се квалитетни а не се комерцијала... најлесно е да напраиш една певлива песна и спот и да те вртат по ТВ а да нема никаква вредност песната... keep it real така се вика...

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
согласувам се со брн, пр. maiden ти се комерцијала па се најголеми богови и концертите и се распродадени секаде низ свето така да не секоја комерцијала е лоша
Дали ти знаеш шо е комерцијала? Или мислиш дека распродавање на концерти е комерцијала? Мејден неможат да бидат комерцијала коа си останаа доследни на стилот! МЕЈДЕН СЕ БОГОВИ!

pojma_nemam

Пиво
Член од
27 јуни 2007
Мислења
288
Поени од реакции
1
сакал ти или не да прифанеш маиден се комерцијала авалон првио концерт у Белград шо го правија милион евра зема од карти и ти не може да кажеш дека андерграунд бенд тоа го праве, они и полис се најплатени бендови у свето
Листата на 10-те најплатени светски изведувачи:
1. The Police
2. Iron Maiden
3. Coldplay
4. Spice Girls
5. Elton John
6. Mark Knopfler
7. The Cure
8. Def Leppard
9. James Blunt
10. Girls Aloud
не мора да значи дека ако нешто е комерцијално дека е лошо

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Да расчистиме ЕДЕН поим само! Комерцијала бенд е бенд шо не ја прави музиката што ја сака него се продава за пари! Прави музика која сите ја слушаат за да извади некој денар! На пример металика! Почнаа со треш, тоа го сакаа! Видоа пари во по хеви-рок безвезе ствари и тоа праат! Мејден почнаа хеви и си останаа хеви! Вадат пари од тоа шо се добри! Друго е комерцијала ти лошо си сконтал некој ствари.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Ја имам слушнато Клокс од Колдплеј, можеби е истиот инструмент, ама не е истата мелодија. Се разликуваат една од друга.
The piano loop that is a key feature in the song shares striking similarities to that of that song "Clocks" by Coldplay and was most likely sampled by Guetta for this song.

od wikipedia

podetalno tuka :
http://en.wikipedia.org/wiki/When_Love_Takes_Over

BoogieMan

#%$!
Член од
24 август 2006
Мислења
364
Поени од реакции
19
сакал ти или не да прифанеш маиден се комерцијала авалон првио концерт у Белград шо го правија милион евра зема од карти и ти не може да кажеш дека андерграунд бенд тоа го праве, они и полис се најплатени бендови у свето
Иди прочитај го мојот пост на 18та страна и види што е комерцијала.

ме ─╤╦︻ спука

╲╲╲╲╲╲CS,WE7,CR9 ╱╱╱╱╱╱
Член од
13 април 2010
Мислења
143
Поени од реакции
2
Иди прочитај го мојот пост на 18та страна и види што е комерцијала.
komercija e muzicki video spot koj dodeka se dava na televizija a pred i posle spotot odat reklami,mislam deka so ovaa definicija ke se soglasat poveketo forumgii

Novinarot

LAST MAN STANDING
Член од
21 април 2010
Мислења
13
Поени од реакции
2
ФЕЈК ДО ФЕЈК АЛИ ИМА СТВАРНО ДОБРИ ТРАКИ И ОД КОМЕРЦИЈАЛАВА, РАПОТ НА ПРИМЕР Е ТЕШКО ЗАКОПАН КАЈ НАС, АЛИ СИТЕ БАРААТ ПОВРШИНА. ЧИСТИ КОМПЛЕКСИ СЕ У ПРАШАЊЕ. ЈАС БИ ДА СИТЕ БИДЕМЕ КОМ, АЛИ ТАКА И ФЕЈКЕРИТЕ ГО ДОБИВААТ ИСТОТО НИВО НА ЗАСЛУГА КАКО И ПРАВИТЕ АРТИСТИ.

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Filozofijata "da praveme rap so site ke go slusat" e pederski izgovor za postignuvanje materijalni celi ... = na komercijala .. zatoa sto taa filozofija pocnaa i underground artistite da ja primenuvat.A pocnes li da go pravis toa, veke si komerc oti ne pravis muzika za i od tvoeto srce tuku za zelbata na masata... togas veke si komerc pa kolku sakas vikaj deka ne si, a osobeno ako od nastapi si pocnal da zimas pari za karti i tako dalje ... taka jas gledam na rabotite.

Pozdrav...

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Filozofijata "da praveme rap so site ke go slusat" e pederski izgovor za postignuvanje materijalni celi ... = na komercijala .. zatoa sto taa filozofija pocnaa i underground artistite da ja primenuvat.A pocnes li da go pravis toa, veke si komerc oti ne pravis muzika za i od tvoeto srce tuku za zelbata na masata... togas veke si komerc pa kolku sakas vikaj deka ne si, a osobeno ako od nastapi si pocnal da zimas pari za karti i tako dalje ... taka jas gledam na rabotite.

Pozdrav...
А од комерцијала се умира.
Ко сида да имаш.
Ама ја направивте комерицијалната музика ко полова болест да е.
Ене го еминем е комерцијала, фифти сент е комерција, dmx, xzibit, и остали натака шо не ги знам. Ќе речете “има разлика меѓу еминем и слаткар“ па има и разлика меѓу еминем и вашата некомерцијала ис“пеана“ од душа...

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308

Pozdrav...
А од шо ќе живееш бе море... До кога ќе те ранат тато и мама? Или ќе работиш нешто друго, а Рапот хоби? Епа тогаш никад нишо квалитетно нема да напраиш? Мислиш дека ќе имаш време и сила? Можда, ама тогаш нема да имаш девојка, нема да имаш пријатели, нема ни да си го видиш гетото. Трава, збогувај се, алкохол, немаш време. Живци, откажи се од нив.

Ако си професионалец у нешто и го праиш тоа одлично, не може да не заработуваш од тоа, мораш, не е битно дали сакаш. На крај краева, шо толку имаш против пари? Дај ги у добротворни цели сите, не прифаќај ништо на своја сметка, све што продаваш, нека оди на жиро сметка на домот за деца без родители. Поправи си го школото у кое си учел основно, напраи им ја куќата на комшиите шо живеат у шупа, купи му точак на братучед ти...

Eufrat Kurajber

Real cigan from da hood.
Член од
4 декември 2009
Мислења
341
Поени од реакции
12
На секој чекор ги има.. .тоа е било од секогаш така и така ќе остане... посебно фаците шо си ставаат самите себеси лепенки... ја сум "Металец" ја сум "Панкер" ја сум "Рапер" етц...етц...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Едноставно не слушајте таква музика и крај, премногу,премногу е приврзан целиот свет за пари (глобано) така што мислам дека некои од обвинувањата ви се претерани. Тоа е глобален проблем (финансиите) но и личен дел од скоро секој човек! (лакомост,завист,желба за власт,моќ и слично)

Помини една вечер накокан со топ цури околу тебе (блоуџобс етц) и после ќе праиме муабет колку сте хардкор или андерграунд :)

Едноставно у материјалистички свет се живее, тоа е тоа. Се разбира зборам за бендовите што почнале како голтари , не за они кои ја стартувале кариерата пуни како брод, за тие нема оправудвање ако го смениле стилот. Мада и тука пак лакомоста игра улога.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
У задње време наоѓам комерцијалки (као го кажуваме ова комерцијала ко да се обраќаме на грците) што звучат одлично, и со доволно душа, љубов и труд внесено во нив како и во андерграунд песните.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
^ Точно, се разбира дека има добри и комеријални песни/бендови но не многу. Пример мене ми се допаѓаат песните на Amy Whinehouse, типката е креативна, уникатна,има добар глас и има стил, ште е доста битно. Не ме замара дали ја слушале снобови или не! квалитет си е квалитет. Пред се уникатноста е она што ме тера да замижам, и да не размислувам премногу за тоа дали било андерграунд или не.

Kajgana Shop

На врв Bottom