LordDragonII
Dr.Strangelove
- Член од
- 15 август 2008
- Мислења
- 10.995
- Поени од реакции
- 5.726
А што е комерцијала?
комерцијала = артист што ја рекламира својата музика во било кој медиум (теве/радио/интернет), а не е само за своја душа и за другарите у маалоА што е комерцијала?
Единствена или најважна, сеедно. Ретки се луѓето кои денес прават музика од љубов или од тоа што "музиката е нивниот живот"Beep. Wrong.
Нема артис кој не се рекламира, на било кој начин независно колку ќе биде ефективно тоа.
Денес терминот комерцијала посочува на тие артисти кои еднствена цел при создавањето на музика е профитот.
Иначе и under - от се рекламира, и не серете.
Сите имаат Myspace, Youtube chanells, делат флаери, лепат постери за журки итн итн.
Значи ако рекламата е пресудниот фактор за што е а што не, комерцијала значи under нема се е комерцијала.
Добро бе, и Tom Waits го има на такви емисии или talk shows во САД.Да али нема реклама за нив додека иде у позадина Шпанска серија (пример) него некое суптилно флаерче или слично за свирка. Има голема разлика помеѓу Мај-спејс и рецимо у Тротоар да те има нели??
Добриот збор надалеку се слуша, а лошиот уште подалеку.Единствена или најважна, сеедно. Ретки се луѓето кои денес прават музика од љубов или од тоа што "музиката е нивниот живот"![]()
А зошто некој би се бутал секаде, да биде виден?Го има али не го гледаш нон стоп како се пика сегде, и моли да биде на тв (да биде виден) ако ме разбираш.
?А зошто некој би се бутал секаде, да биде виден?
За да се продаде нели?
Значи лаком газ трагедија желен за профит.?
Да де, тоа и ми беше поентата.
Избришаниот пример нема допирна точка со што е комерцијала.Јас да би свирел во бенд би направил се за да се рекламирам што повеќе.
Зошто?
Па ваљда затоа што ќе ми доаѓаат се повеќе луѓе на свирка а јас пак ќе си ја праам музиката што ја сакам,и тие што ќе доаѓаат знам дека доаѓаат затоа што им се свиѓа тоа што го правам.