LordDragonII
Dr.Strangelove
А што е комерцијала?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
комерцијала = артист што ја рекламира својата музика во било кој медиум (теве/радио/интернет), а не е само за своја душа и за другарите у маалоА што е комерцијала?
Beep. Wrong.
Нема артис кој не се рекламира, на било кој начин независно колку ќе биде ефективно тоа.
Денес терминот комерцијала посочува на тие артисти кои еднствена цел при создавањето на музика е профитот.
Иначе и under - от се рекламира, и не серете.
Сите имаат Myspace, Youtube chanells, делат флаери, лепат постери за журки итн итн.
Значи ако рекламата е пресудниот фактор за што е а што не, комерцијала значи under нема се е комерцијала.

Да али нема реклама за нив додека иде у позадина Шпанска серија (пример) него некое суптилно флаерче или слично за свирка. Има голема разлика помеѓу Мај-спејс и рецимо у Тротоар да те има нели??
Добриот збор надалеку се слуша, а лошиот уште подалеку.Единствена или најважна, сеедно. Ретки се луѓето кои денес прават музика од љубов или од тоа што "музиката е нивниот живот"![]()
А зошто некој би се бутал секаде, да биде виден?Го има али не го гледаш нон стоп како се пика сегде, и моли да биде на тв (да биде виден) ако ме разбираш.

А зошто некој би се бутал секаде, да биде виден?
За да се продаде нели?
?
Да де, тоа и ми беше поентата.

Јас да би свирел во бенд би направил се за да се рекламирам што повеќе.
Зошто?
Па ваљда затоа што ќе ми доаѓаат се повеќе луѓе на свирка а јас пак ќе си ја праам музиката што ја сакам,и тие што ќе доаѓаат знам дека доаѓаат затоа што им се свиѓа тоа што го правам.