Колку штедите? Колку сте трошаџии?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Зависи од приливот на финансии во блиска иднина да не речам дали ке работам или не. Ако има прилив, знам дека можам да си дозволам да потрошам повеќе, но сепак не сум некој голем трошаџија. Најчесто ми се дешава да берам берам кеш и наеднаш да ги опнам за некоја глупост за колата. Јебига тоа е кога се многу боцкаат во џебот :)

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Ако ми требаат за нешто поголемо тогаш штедам. Ако не колку имам ги трошам и тоа на глупости најчесто. Всушност откако ќе ги потрошам за кафиња, за такси и за ситници кои нема да ги ставам на себе сфаќам дека се глупости.:kesa:

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Штедам од мал и најчесто јас си купувам работи шо ми требаат.
Не дека моиве не ми даваат пари туку ми е ко навика. Па впрочем од каде доаѓаат парите што ги добивам за да ги заштедам :)

Член од
27 октомври 2007
Мислења
73
Поени од реакции
0
shtedam samo koa iam potreba za toa, t.e koa ne mi stigaat parite od moite pa shtedam za da si kupam nesho plus.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
276
Поени од реакции
13
Секојдневно тргам настрана по некој денар и на крајот орочувам во банка за да не можам да ги вадам.Ама тоа што го штедам, не е ништо во споредба со она што го трошам,и за себе мислам дека претерувам во трошењето.Ама еднаш се живее!

Член од
7 јануари 2008
Мислења
368
Поени од реакции
2
Voopsto ne stedam. Abe malce da stedev ubavo ke bese. Sekoj den za naskolo po 200den, se vrakam so ic, za sabota dobivam 20evra, se vrakam so ic....
Ama ajde ednas se zivee

LostGhost

Invisible
Член од
20 јануари 2008
Мислења
252
Поени од реакции
1
Многу ретко имам повеќе од два дена пари, ќе ми се дадат 2000 денари и за 2 дена максимум нема ништо од нив. Трошам се што ми се најде во џеб. На излавање се случувало и по 50 евра да истрошам и без пари за такси дома. Таков е студентскиот живот јбг...

_M@tR|x_

ПрвоТимец
Член од
1 декември 2007
Мислења
115
Поени од реакции
1
Koga imam pari vo mene i da sakam ne mozam da stedam.:toe:

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Кога-како, некогаш ми успева да заштедам добра сума, а некогаш сум без банка у џеб.

Член од
3 јануари 2006
Мислења
1.200
Поени од реакции
10
more samo edno neshto me tera da shtedam a toa e zelbata za da si dojdam vo makedonija. za toa se shto pravam trgam nastrana osfen pari koga izleguvam (i se limitiram kolku mozam u edna vecer da potrosam), i za opshti troshoci na primer jadenje, benzin, alista, itn itn. kupuvam stvari samo koga moram, nikogas od luksuz. ali pa za toa koga ke si go postignam golot, t.e. koga ke se vratam u makedonija, ne znam kolku poprven da potrosam

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.399
Поени од реакции
37
Stavan neso na strana ali koga nemam a mi trebaat site gi trosam ...Inace poveke trosam otkolku sto stedam..:)

Janev

2.856
Поени од реакции
58
зависи од расположението ако сам расположан одат сите пари шо ке ги имам у мене.. а за штедене тешко...

Член од
29 ноември 2007
Мислења
1.149
Поени од реакции
38
Порано многу трошев дури и премногу.Но кога се вработив прв пат почнав малку да штедам.И сега не штедам ама не фрлам пари на глупости како што сум знаела порано.Тоа ретко го правам.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
611
Поени од реакции
9
Уште од мал кога имам некој денар вишок го тргнувам на страна, за покасно кога ќе ми притреба да го употребам. И не трошам пари на глупости, на одам со такси, не пијам кафе, не купувам облека од трговски..... Ама ко за несреќа јадам 4 пати дневно, и многу си трошам од мојов ограничен интернет (надминатото сам си го плаќам), па ми испаѓа дека не заштедувам многу :(

Kajgana Shop

На врв Bottom