Колку често се бричите и на колку време?

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
Acid напиша:
Стварно, зошто не се бричиш и зошто те нервира? :pos:
Не знам зошто. Како што некој сака да се бричи секој ден така јас не сакам да се бричам. Не е дека ме мрзи... јас се бричам ама во последно време никако до кожа. Остаам брада по цело лице. Онолку колку што на пример би ми пораснала за 2-3 дена. Таа должина најмногу ја сакам :) и воедно ја одржавам

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.514
Инаку мора да се пофалам дека имам нов личен рекорд во брзина на бричење. Изнесува 4 минути и некои дваесетина секунди, а го поставив на минатиот собир (за да не ме чекаат премногу...).

Подобрувањето од претходниот рекорд е за некои 20-тина минути.:)

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
ја можам и побрзо, ама ја сум у полесна категорија :pos: :pos:

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
Gledam da se bircam sekoj den, ama me mrzi taka da najcesto e sekoj 2. Imam Gillete Max3 i edna masinka philips so 3 glavi. Po mazno e so bric i poubavo lici

Член од
6 јули 2005
Мислења
2.932
Поени од реакции
9
Топиков е таман за мене погоден. А иде време за бричење јас мислам дека ќе умрам :). Доста ми расте брада и по правило би требало да се бричам на 2-3 дена ама од пуста мрза некогаш може да не се избричам и по две недели. Више кога ќе обраснам и ќе почне да ме чеша брадава мора да се избричам и тогаш ми треба по 30 минути бричење :icon_lol:.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.501
Поени од реакции
8.057
Јас се бричев вчера. Полека без брзање. После 10 дена пауза, инаку ова што ми е оставено и не се сеќавам кога последен пат сум бричел цела брада, добива на должина ;)

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Еднаш месечно ја подкусувам брадата, не се бричам воопшто и немам намера да го правам тоа.
...ионака ме „бричат“ разноразни инкасатори, провајдерот, станодавецот, банките со кредитите, жена ми, децата...:(

Chandler

По религија - ПОПУЛИСТ
Член од
27 август 2005
Мислења
362
Поени од реакции
11
Мене многу ми расте брзо брадата, со бричење неам проблем. Финтата е у тоа шо ако се избричам 2-3 дена после последното бричење, автоматски се искрварувам на кожата на вратот и тој дел после малце ми се исфрла... Совет мужи???

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Chandler напиша:
Мене многу ми расте брзо брадата, со бричење неам проблем. Финтата е у тоа шо ако се избричам 2-3 дена после последното бричење, автоматски се искрварувам на кожата на вратот и тој дел после малце ми се исфрла... Совет мужи???
И јас го имав истиот проблем некогаш.Сега повеќе го немам, не се бричам како што напишав предходно. Незнам баш колку е лек, ама ако не се коси со твоите сфаќања и убедувања, обиди се со пуштање брада, би требало да ти помогне.Ке се соочиш можеби со мал проблем додека да израсне на некои 7-10 mm, ама после тоа ич гајле ќе си немаш!

Chandler

По религија - ПОПУЛИСТ
Член од
27 август 2005
Мислења
362
Поени од реакции
11
Фала Мандрак, али ипак ми е малце неуредно да шетам забраден по состаноци и низ град воопшто. Не дека осудувам, сечиј вкус е различен, нели сум ПОПУЛИСТ ама забраден де можам да бидам... Мала брадичка и бркче околу устата поштуем, све над тоа не ми се допаѓа.

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
Јас се немам избричено 4 дена...и сум ептен забраден, сега планирам да не се бричам 2 недели да видам на што ке личам. Веќе почнаа некој професори да ми мрчат за брадата....

Офчар

The Bite of The Mamba [81]
Член од
24 април 2005
Мислења
3.717
Поени од реакции
57
Dimitarc напиша:
Јас се немам избричено 4 дена...и сум ептен забраден, сега планирам да не се бричам 2 недели да видам на што ке личам. Веќе почнаа некој професори да ми мрчат за брадата....
ти расте брада тебе? :pos:

ја шо знам.. као ќе ми прдне.. али брадата ми е промаја.. така да шо знам.. се дешаа..

Член од
6 март 2005
Мислења
772
Поени од реакции
5
Во мода треба да иде. Од сега па надаље да постирате слики од разни фризури со бради. Да добиеме желба почесто да се бричиме.

Kajgana Shop

На врв Bottom