Колку странски јазици знаете?

dajdo

The OuTLaW
Член од
17 октомври 2005
Мислења
5.139
Поени од реакции
19
Тоше напиша:
Makedonskiot ti e majcin i ne moze da se smeta kako stranski jazik :raz:
e dobro de ja gi boref site sho gi zboram ne e vazno dali e stranski ili ne :icon_lol:

doti4nata

Drama Queen
Член од
25 септември 2005
Мислења
3.390
Поени од реакции
35
hmm angliski,ucam germanski...dobro toa srpski koj neznae...spanski od seriive we ozbilno se uci :)
alii sea od treta idam na italijanski 100% pa i toj kje go znam (nadezna sum ) :)

gOJDO

Пациент, неизлечив
Член од
4 јануари 2006
Мислења
1.304
Поени од реакции
20
скопски, охридски, битолски, струшки, кавадаречки, велешки, српски, црногорски, босански, херцеговачки, хрватски, бугарски, руски
исто така имам и елементарни познавања од језик будучности, како и други јазици кои ги знам а не сум свесен за тоа

LadyPatron

Temptation
Член од
23 март 2005
Мислења
268
Поени од реакции
3
Англиски,француски.Грчки,руски,разбирам,зборувам,не знам да пишувам и читам.И од соседниве јазици,српско-хрватски,бугарски.А најголема желба ми е да ги научам скандинавските јазици...

Член од
20 декември 2005
Мислења
876
Поени од реакции
1
Ако е така сите што ги знам....тогаш тука се и српски, хрватски, бугарски, малку грцки , ок сега англиски перфектно (у денешно време да не знаеш англиски ИДИ УБИЈ СЕ), германски мнооооогу малку и италјански...итн,итн...

Allita

Слика има тон нема
Член од
7 декември 2005
Мислења
2.184
Поени од реакции
12
Acid напиша:
Македонски, српски, бугарски, англиски, (малку) германски и желба за шпански! :wink:

dali navistina Acid ...makedonskiot ti e stranski jazik?...:pos:

english odlicno...deutch malku...italiano malku poveke...srpski odlicno ...hrvatski sega malku pomalku odlicno od pred promenite...bugarski odlicno...grcki razbiram, no ne mi odi muabetot...

BusHav

Е ајде де.....можеш и така
Член од
5 декември 2005
Мислења
4.343
Поени од реакции
81
Јас многу јазици разбирам ама потешко ми е да зборам.
Иначе-Англиски-перфектно,Грчки(го учев до оваа година-чат пат разбирам ама дур кажам нешто ке му смачи на човекот),учев и германски и француски ама џабе

Плус тука спагјаат српски,хрватски,бугарски,босански и то

Wolf Pack

ThE ChieF
Член од
24 јули 2005
Мислења
783
Поени од реакции
5
Бугарски, Српски, Хрватски и Босански не треба да се сметат толку 'странски' за нас мислам:) Иако Македонскиот е со разллична граматика сепак многу сличности иаме...и со полскиот, чешка, словакија...

Во Канада Англиски доминира, ама јас и Француски ќе учам...натаму здравје:)

Член од
3 јануари 2006
Мислења
1.200
Поени од реакции
10
angliskiot go znam perfekt, shpanskiot baagji go znam mnogu razbiram samo poteshko mi e zborenjeto, a makedonskiot (literaturniot) od malecka go ucam i nikako da go naucam;)

Офчар

The Bite of The Mamba [81]
Член од
24 април 2005
Мислења
3.717
Поени од реакции
57
Англиски ко мајчин, германски ко бабин и француски ко прапрапрабабин.. француски учев 4 години, ама све сум забораил :( може Маце ќе ме потсети.. а да, латински ко комшикин.. и тој го учев, ама џабе.. криво ми е од дедо ми влашки шо не научив :(

Тие српски, бугарски, охридски, не ги рачунам ко странски..

Офчар

The Bite of The Mamba [81]
Член од
24 април 2005
Мислења
3.717
Поени од реакции
57
Toreador напиша:
Англискиот ми е втор мајчин јазик, фигуративно нели. и знам да читам германски ама малце разбирам, сакам и deutche да учам.
Du willst Deutsch lernen.. eigentlich.. ;)

astrion

REBEL
Член од
15 ноември 2005
Мислења
792
Поени од реакции
18
Англиски,Блгарски,Српски,Руски разбирам- и по некој збор Германски и Спански

Романтичар

Се хранам масно и навивам гласно!
Член од
10 јануари 2006
Мислења
125
Поени од реакции
0
Англиски одлично, германски читам без проблем и доста разбирам, а знам да зборам колку да си купам донер кебап во Берлин. :icon_lol: Јазиците од просторите на бивша Југа се подразбираат.

Би сакал да го научам германскиот како што треба, а ако имам шанса и италијанскиот.

Kajgana Shop

На врв Bottom