Ќе трчаш ко луд.183 висина, и 104 тежина
Чаре?Вишокот ми е само во меот, се друго е под конец
![]()
Уште 7 кила повеќе186/7 на 74 кила. Последнава година дена качив малце килажа, иначе 3-4 години не можев да мрднам од 67 кила.Ма да тие 7 кила што ги качив се у стомак ми отидоа.
А што убаи стомачни имав![]()
![]()
Да, ја нараснав околу 20 см на 16 год. летото и шокирав све живо во школо што беше.Сакам да прашам дали можно е да имам нагло растење (growth spurt - не знам дали е точниот израз на македонски) бидејќи никогаш сум го немал, секогаш растев по 5 сантима годишно? Иначе имам 16 и пол години и сум 176 cm.
И јас сакам истото да ми се случи, еве почнав и со вежби, хранење здраво, баскет итн, само не знам уште колку имам за растење... Инаку тој период дали си правел нешто за да се извишиш толку, или мајката природа вмешала прсти? Ако може да препорачаш што плус да правам, за да ја достигнам максималната висина...Да, ја нараснав околу 20 см на 16 год. летото и шокирав све живо во школо што беше.
Вежбав одраз, многу кошарка, точак, пливање летно време. Се хранев нормално и не идев во теретана. Најверојатно е генот да но 5, 6 cm плус добив сигурно од наведеново. Само ако приметиш дека растеш нагло внимавај како седиш, спиеш и се движиш јас не внимавав на тоа и малце се подискривив мислам не се глеа вака фала богу али ако почнам да се пипам се забележува дека некое од ребрата и коските имаат забегано ради тоа нагло растењеИ јас сакам истото да ми се случи, еве почнав и со вежби, хранење здраво, баскет итн, само не знам уште колку имам за растење... Инаку тој период дали си правел нешто за да се извишиш толку, или мајката природа вмешала прсти? Ако може да препорачаш што плус да правам, за да ја достигнам максималната висина...