Колку сте високи колку сте тешки? Проблеми, ситуации?

• Креатор на темата Креатор на темата Solider
  • Време на започнување Време на започнување
Јас сум 189цм и тежам 80 кила.. До пред 2-3 месеци затерав до 87кг ама реков доста е треба да се симне иначе сум средношколец кошаркар, и мислам дека сега сум на едно 4-5 кила од перфектна тежина со многу низок процент на сало а доста добар процент на мускул :)

Хаха, иста е приказната и кај мене.. 1.98 см - средношколец
Новите двокатни минибуси ми се ноќна мора, сите со глава се лупаат горе јас со грб.
--- надополнето: 6 мај 2012 во 19:04 ---
1.98 см со 60 кг - неухранет.
Неам здравствени проблеми, иам комплекс, јадам као свиња, не иде неможеш против гени(наследени од таткоми).. таков ми е метаболизмот и крај! За неверување е. Сите едно исто ми тупат "Јадеш ли нешто?" "Јади повеќе!" "Со што те хранат дома?".

Имам идено по спортски кампови и нели у хотел престој - групно јадење у ресторан и се имам уверено дека јадам 5 пати повеќе од многу деца со нормална а и голема килажа.

Ти може да најдеш стварно обилно ама пак верувај дека не јадеш доволно и не внесуваш доволно калории. Мора да си направиш шема на внес на дневни калории според твоите пропорции и плус да вежбаш со тежини. Со добра програма и само континуитет се е можно, точно е дека генетски не може многу да се промени, тоа со текот на времето како старее организмот така се успорува и се здебелува телото ама повеќе на сало, сега на млади години можеш со добра програма и плус некој добар гејнер-протеин со добро вежбање да дојдеш до идеала и повеќе да развиш тело и да накачиш на мускулна маса а не на сало.

Дали теретаната може да ми го попречи растот? дека слушам нешто можеле рбетните пршлени да се набиат и да престанеш да растеш
--- надополнето: 14 јули 2012 во 22:15 ---

Дали теретаната може да ми го попречи растот? дека слушам нешто можеле рбетните пршлени да се набиат и да престанеш да растеш

Мене ми кажаа дека ако зимам протеини ќе останам стерилен:eek:
Секако дека не...

188 95кг да не бидам ОТ

188cm со 100/103кг треба бааѓи да ослабнам кажите некоја не толку строга диета/исхрана

Да, ако неправилно вежбаш. Голема тежина и стрес може да предизвикаат предвремено затворање на осификационите центри во коските.
Затоа не форсирај тежина, и вежби кои опфаќаат повеќе зглобови истовремено.

Да, ако неправилно вежбаш. Голема тежина и стрес може да предизвикаат предвремено затворање на осификационите центри во коските.
Затоа не форсирај тежина, и вежби кои опфаќаат повеќе зглобови истовремено.

Ова кога ќе го прочита, ќе сфати дека навистина може да си го попречи растот што не е точно. Од нормално вежбање во теретана не може да се попречи растот.

186/7 на 74 кила. Последнава година дена качив малце килажа, иначе 3-4 години не можев да мрднам од 67 кила. :) Ма да тие 7 кила што ги качив се у стомак ми отидоа.
А што убаи стомачни имав :icon_mrgr: :P

Немој да веруваш на такви бесмислици како може да се набиат рбетните пршлени :facepalm:така и јас поверував кога бев 1 -ва година и прекинав со вежбањето но потоа пак почнав и доволно сум израстнат...... не се секирај ;)

Ова кога ќе го прочита, ќе сфати дека навистина може да си го попречи растот што не е точно. Од нормално вежбање во теретана не може да се попречи растот.
Е па му кажав, големо оптоварување и форсирање може да предизвика предвремено затворање на осификационите центри.
Вие што вежбате кажете му како правилно да вежба за да не ги затвори осификационите центри.

Вежбањето особено тежинското вежбање ослободува повеќе хормон за раст и IGF-1 незнам зашто би попречило раст,кога хормонот за раст колку повеќе го имаш толку си повисок.

Вежбањето особено тежинското вежбање ослободува повеќе хормон за раст и IGF-1 незнам зашто би попречило раст,кога хормонот за раст колку повеќе го имаш толку си повисок.
Исто тежинското вежбање врши зголемен отпор на коската, и таа за да се зацврсти ги затвора осификационите центри и не дозволува издолжување што е фактор за растење во висина.

Незнам сега на кој да верувам, еден кажува не е добро друг вика нема врска... па незнам дали да ризикувам да ја оставам теретаната :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom