Колку сакате да сте сами?

V

vlako088

Гостин
Бидејќи денес се има помалку и помалку добри луѓе, луѓе-пријатели на кои можеш да им веруваш да споделуваш и добро о лошо во тој случај подобро е човек да биде сам одколку да доживува разочарување од "блиските".
 
Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.893
Ретко сум сам но сакам да бидам,да си се релаксирам,музичето в крај,мераци !!!!!! :)
 
A

Auditore

Гостин
Нејќам да сум сам али некад умирам од желба да бидам сам, настрана од се, некаде во природа, прошетка.. :baeh:
 
Член од
13 август 2010
Мислења
956
Поени од реакции
1.099
Чуствувам потреба понекогаш да бидам сама, да се одморам, да си ги средам мислите,да бидам далеку од се...но тоа ретко се случува. Што да се прави така лесно не се излегува од колосекот на овој брз ритам на живот.
 
Член од
25 декември 2010
Мислења
14
Поени од реакции
0
Pa jas vo princip naucena sum da sum sama i mi smetaat guzvi i galami sakam mir i tisina.Samotijata mi odgovara za da se sredam psihicki i fizicki.
 
E

elena.

Гостин
Најмногу ми требаат пријатели кога нешто многу среќно или многу тажно ми се случува. А и сакам да сум во друштво скоро постојано. Можеби е така затоа што немам браќа/сестри, и кога сум дома 80% сум сама, па често си викам другарки на гости или излегувам. Но некогаш навистина имам потреба од самотија, и добар кревет :)
 
Член од
31 октомври 2010
Мислења
338
Поени од реакции
58
Сам? Многу релативна состојба.

Без присуство на луѓе да речеме дека морам, не дека сакам.
Бегам од нелуѓе.

Инаку се случува да сум сама и кога сум опкружена со луѓе.
Дожд, ладен простор, темен ќош. Ме регенерира.
 
Член од
16 април 2010
Мислења
33
Поени од реакции
1
јас и spooky сме скоро исти коа стануе збор за темава!!
јас сум мноогу друштвена личност и обожавам коа сум опкружена со луѓе!! мн сум комуникативна и обожавам коа запознавам нови луѓе!! сакам кога го ширам моето познанство!!
ама има моменти коа сакам само онака да си седам сама дома и да си кулирам!! да си оладам од се живо и диво!!
да си средан некои работи и онака да го смирам мојот немир(ако го имам)!!!
сакам да се прилегнам онака под топло ќебенце да си пусхтам chill музиче нешо као the art of noise i novele vague и да си ја ладам секако со чоколадо до мене!!
е сеа прашањето е колку сакаме да сме сами??
јас повеќе сакам да бидам опкружена со моите пријатели ама па затоа коа сум сама ми треа повеќе време на само затоа шо повеќето време го поминувам со луѓе и коа одмарам сакам да одморам подолго време!! :)))
 

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Некогаш премногу. Подобро сама него лошо придружена. :)
Има периоди кога се изолирам тотално од се, кога туѓото присуство страшно ме иритира. Тогаш најубаво да сум скроз сама за да се стабилизирам.
 
Член од
5 август 2007
Мислења
3.580
Поени од реакции
2.564
Си сакам да ви кажам право. Поготово после викенд, ни фб уклучувам ни ништо. 2-3 сезони од некоја серија си пуштам, и никој да не ме вознемирува...
 
Член од
14 август 2010
Мислења
5.508
Поени од реакции
5.821
Последниов период имам голема потреба да сум сама, преку глава ми е од се.
 

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Самотијата е можеби една од работите кои ме дефинираат. Не зборувам за комплетна изолација од се живо и диво, зашто ја обожавам комуникацијата со луѓето, туку за она еден чекор на дистанца за мислите да ми бидат сами. Што би се превело на мој јазик, сакам да се преслушам себеси, да не ме деконцентрираат други, всушност обожавател сум на тишината.
It's a kind of magic, што би рекол Фреди Меркјури.
Дали е тоа добро или лошо не ме интересира, мене ми одговара.
 

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.536
Поени од реакции
2.222
Како единствено дете(без брат или сестра) уште од мал сум навикнат да бидам сам, и искрено не ми претставува проблем! Некогаш и имам потреба да бидам сам, а некогаш ми е сеедно дали има некој покрај мене или не! Можам да се полу-индивидуалец! (штотуку го смислив зборов :))
 
Член од
3 октомври 2010
Мислења
28
Поени од реакции
10
Епааа кој ќе ме фата ненормалните сакам да сум у друштво и да реметим некого...и кој сум нервозна сакам да сум у друштво пошо полесно ми е кој кажуем на некого шо ми се дешава а кој сум тужна сакам да сум сама да се изнаплачем и да ми олесни и таке
ај позз :pipi:
 
Член од
7 јануари 2011
Мислења
25
Поени од реакции
1
Уживам да бидам сам, но тоа не значи дека не сакам друштво, напротив, многу почесто сум со луѓе околу мене, па некогаш едноставно имам голема потреба да бидам сам, ми се има случено и тоа скоро, цел викенд да го поминам сам, ама буквално сам, затворен во стан, со филмчиња, музика, онака лезетски и баш добро ми дојде.. :tv:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom