Колку сакате да сте сами?

Член од
28 април 2008
Мислења
258
Поени од реакции
9
Сакам да сум сама само кога не сум расположена.
 

leila

.o0
Член од
10 октомври 2008
Мислења
862
Поени од реакции
46
sekoj ima period vo zivotot koga saka ednostavno da e samo sam ...jas na primer koga sum depresivno raspolozena, sakam da sum sama i da slusam muzika, a ne da gi nerviram drugite :)
 
Член од
22 ноември 2008
Мислења
596
Поени од реакции
99
И ми треба, и ми смета во зависност од расположението. Во највеќе случаи ми е потребно друштво на други луѓе затоа што тие би можеле да бидат и причина за да си го подобрам расположението, но во екстремни случаи кога премногу сум напната и изнервирана од нешто или некого, ми пречи да сум со други луѓе едноставно затоа што во тие моменти не сум добро друштво и тоа само уште повеќе би ме иритирало. едноставно, постојат такви моменти кога ми е потребно да бидам сама. Не мора да сум изнервирана, едноставно се случува да имам потреба да размислам сама за некои работи, и тоа време најискрено максимално си го обезбедувам на било кој и да е начин. И да, сакам да бидам сама и уживам кога на крајот од денот, пред да заспијам си размислувам за се што ми се случило во текот на денот. Некогаш,едноставно одбегнувајќи лошо друштво одбирам и преферирам да бидам сама, така во такви случаи и најубаво се чувствувам, затоа што што и да ми е, сметам дека самата на себе можам најмногу да си помогнам, ако за тоа има причина и потреба!:pipi:
 

*pumpkin*

addicted to blue
Член од
28 август 2008
Мислења
716
Поени од реакции
23
воопшто не сакам да сум сама.....секогаш да бидам во друштво на пријателите или со срцето мое....мразам кога сум сама дома!!!!никогаш до сега не сум ни имала потреба да бидам сама!!!
 

cinderella_

In love with you...
Член од
27 јануари 2007
Мислења
852
Поени од реакции
5
si imam momenti koga mnogu sakam da sum sama...nikoj da ne me zamara so nisto...toa obicno koa neso ke se razocaram epten...a nekad i nema nekoja posebna pricina,ednostavno sakam da sum si sama.
 

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
sega bas mi e takov periodot koga sakam da sum sama i mi precat site bi sakala da sum sama edna nedela-dve za se da si dojde na mesto ama ete,za zal ne e mozno
 
Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
обожавам да сум сам најќефој сум ко ке останам сам во станот, си прам шо сакам акам музика на цел глас шетам гол низ стан .... хаха :icon_lol:
 

Paranoik

내 ♡, ∞.
Член од
10 август 2008
Мислења
1.873
Поени од реакции
451
...Од порано , сакам да сум сама,...Сите да ме остаат на раат...И сега сум 90% од времето сама...Верувајте, не сакате да сте на мое место...:toe:
 
А

Александра Д.

Гостин
Човекот по својата природа е социјално суштество, навикнат е да живее во друштво и да има други луѓе покрај себе. А сепак, секој од нас има потреба некогаш да остане сам, да се соочи со себе, да се погледне во огледало и да размисли. Кај некои, оваа потреба дури преминува и во трајна - најдобро се слагаат единствено со себе и дури им пречи присуство на други луѓе.

Кој тип на луѓе сте вие? Дали ви треба, или ви пречи присуство на други?

Јас, на пример, најмногу чувствувам потреба од пријатели - кога ми се случува нешто убаво, тогаш имам потреба да го поделам тоа со други. Кога ми е неубаво - во состојба сум да самувам до бескрај, и тогаш ми пречат луѓе, колку и да се добронамерни.
Jas od 6godini sakav da sum sama, mozhebi zatoa shto imam golemo semejstvo i ne sum bila mnogu sama porano, no epten mi se svidjashe da sum sama, sega nekako kako site temi na svetov da gi razmisliv i nema vekje shto da pravam ako sum sama, a koga sum vednash vikam nekogo da dojde da mi pravi drushvtvo...se dosaduva, pa i osamenosta:toe:
 
Член од
11 ноември 2008
Мислења
47
Поени од реакции
2
sekoj ima period vo zivotot koga saka ednostavno da e samo sam ...jas na primer koga sum depresivno raspolozena, sakam da sum sama i da slusam muzika, a ne da gi nerviram drugite :)
И јас сум таква:pipi: Сакам да сум сама само ко ке не сум расположена и да си слушам музика да се расположам :), не сакам да ги преоптеретвам другите со мојте проблеми,а иначе сакам да се дружам :smir:
 
Член од
27 август 2007
Мислења
129
Поени од реакции
6
Секој човек различно ја разбира самоста.. на некои тоа им претставува возбуда, опуштање.. На некои најдосадното нешто.. Јас искрено не сакам да сум сама зошто по карактер сум весело и среќно девојче а кога сум сама некако ми е .. тажно.. Но меѓутоа неможам секогаш да сум со некој.. Затоа кога сум сама најчесто цртам што ме развеселува.. И во тие моменти осеќам дека сепак не сум сама .. дека има некој до мене што ме инспирира..
 

cacikr

K@ŧ€ň©€ŧǾ
Член од
4 јануари 2008
Мислења
452
Поени од реакции
8
Сакам да сум сама,иначе по природа сум мн тивка така да поарно ми е да сум сама отколку со друштво и затоа мн ретко излегувам само по потреба и кога ќе ми се здосади од седење сама:pipi:
 

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.552
Поени од реакции
1.606
Јас сум сам секогаш. Во последно време, мислам дека ми станува јасно и зошто.

Во секој случај, можам само да ѝ заблагодарам на најпрекрасната личност што е со мене и што се труди да остане со мене... Знам дека не ѝ е лесно, ама се обидувам да ѝ помогнам колку што можам... :back:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom