Колку лесно се заљубувате?

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Веројатно тешко, затоа што не се сеќавам стварно да сум се заљубила и да сакам некој безусловно. :toe:Мада се појасно ми дека така само се осеќам празно, и почнувам полека да го уќутувам тоа критичниот ум и несигурноста што ја имам, и да се препуштам без страв, затоа што само така може да бидам стварно среќна. У спротивно сум кукавица која се штити себе си.

------------------------------------------

Haleluja sreken sum poradi ovoj fakt sto nekoj konecno sfatil sto e poentata!

Inaku jas tesko se zaljubuvam ednash na tri godini moze ... ama koa se zaljubuvam znam od odma posle samo eden sex sve mi e jasno ... sum sfatil odamna deka samo moze covek da se zaljubi koj ne misli i se prepusta na emocijata ... se drugo e samozalazuvanje sto bi rekla koleshkava

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
па прилично лесно...ако е девојката cool и pretty...инстанто:toe:

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Е па зависи колку те повредиле пред тоа , дали ти се заздравени раните :) ама најинтересно е што љлубовта се појавува кога најмалку очекуваш. :)

Marinka

~petit etoile dans mon coeur~
Член од
7 март 2007
Мислења
590
Поени од реакции
2
Многу лесно беше првиот пат. Тој беше и ќе остане последен. Се вљубив пребрзо мислам, а траеше долго:pipi: Можеби ќе сакам пак, но никогаш нема да бидам така вљубена да губам разум. :) Значи сега не се заљубувам, едноставно сакам и ценам некоја личност поради неговите вредности. Карактерот на некои луѓе не толку брзо може да се открие, следствено, тешко некоја личност ми станува драга, тешко за некој човек кажувам дека го сакам.:salut:

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Многу тешко, искрено. Прво, зошто имам далеку поинаква перцепција за љубовта од едноставни пеперутки у стомак. Второ, зошто сум некако премногу пребирлива отколку што „условите“ дозволуваат, па барам премногу од личноста и ми треба време дур се осигурам дека газам на безбедно тло. Затоа пак, и тешко одљублива испаднав... :)

Ако воопшто било љубов ова што досега сум го чувствувала со оглед на тоа што не се гледам себеси како емоционално и психички созреана за една така возвишена ствар. :toe:

GarDiaN

ФудБалЕрчЕ
Член од
16 февруари 2006
Мислења
465
Поени од реакции
19
Za da mi se zasviga nekoja 1sekunda a za da se zaljubam paaa.... dolgo vreme ja do sea ednas sum se zaljubil i mi trebase edna i pol godina da go sfatam toa :)

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Паа може да се каже лесно се заљубувам и лесно заборавам,освен ако не се десило нешто со трајни отпечатоци по срцето и тн.:pos2:

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Epten tesko. Mnogu pribiram.treba epten da se pogodi. Zatoa i nikad ne sum imal nekoja podolga vrska.Ne deka ne sum nasol takva ali.....:)

Vnuce

http://abix.mk
Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
Не зависи од мене... зависи од девојката.
Колку побргу таа искрено ми покаже од што е направена (нели, сето она... Sugar, spice and everything nice =) ) ... :wub:
Доколку и 2, 3 или 5 години таа глуми прекрасна, па дури и да постигне ефект некој кај мене тоа... кога - тогаш маската ќе падне... тогаш ќе избледат и оние чувства што некогаш (лажно) се појавиле... :pov:

Член од
25 август 2007
Мислења
35
Поени од реакции
6
Znam da se zacapam u nekoj epten, ama treba mn vreme i vnimanie da mi posveti... i posle negova sum!

Член од
27 јуни 2007
Мислења
2.157
Поени од реакции
507
па што повеќе стареам се потешко се вљубувам!ми треба многу за да засакам некоја девојка за разлика од порано!

Член од
26 август 2007
Мислења
65
Поени од реакции
0
Тешко се заљубувам а што е интересно многу лесно се одљубувам

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
948
Дали лесно и брзо се заљубувате или пак за тоа ви е потребно време, нежност, убавина....?
Јас најискрено познавајќи се самата себе мислам дека многу лесно можам да се заљубам ( не мислам туку знам, сигурна сум ), но само доколку личноста ме почитува и е нежна и трпелива кон мене, тогаш не ми треба време. :)
Како е кај вас?
Ако појдеме по нечии примери ќе видиме дека во текот во животот луѓето се заљубуваат 1-2 пати(но јас мислам дека само еднаш се дешава) ама тоа да е права љубов. Другото се е опсесија.
До сега се ми било сведувано на потреба,потреба од личноста да е до мене,да си разговарам,да имам секс но на крајот сум сфатил дека сето тоа било само потреба која прераснала во опсесија.
Еднаш сум се заљубил и сеуште сум си го признавам тоа и кога ќе споредам оваа љубов и тоа што сум мислел дека е љубов во минатото дефинитивно се разликуваат немаат ништо заедничко.

Член од
28 август 2007
Мислења
23
Поени од реакции
0
mnogu tesko se zaljubuvam bidejki ne veruvam vo sekogo no koga ke se zaljubam tesko mene e posle toa:shok:

Kajgana Shop

На врв Bottom