Колку внимавате на исхраната?

Kolku vnimavate na ishranata?

• Ospednat/a sum so isgranata

Гласови: 12 5,5%
  • Mnogu

Гласови: 44 20,3%
  • Ponekogas

Гласови: 67 30,9%
  • Malku

Гласови: 28 12,9%
  • Ne se zamaram

Гласови: 66 30,4%

• Вкупно гласачи
    217

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Па понекогаш внимавам на исхраната бидејки живеам бурен живот и не можам секогаш да се хранам здраво ама се трудам да не претерувам со благи работи.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Па некако со празнувањава и богатите трпези... ако не внимава човек 100 кила ќе се напрај (добро де, јас ќе се напрам, знам дека има луѓе шо можат 10 пати да изедат колку мене, а се половина од мојата тежина) така да внимавам колку и што јадам.

Тоа важи и кога ќе поминат празниците :)

Член од
31 октомври 2008
Мислења
42
Поени од реакции
1
premnogu vnimavam , duri i mi se pretvori toa vo opsesija i se narviram po malce sto e taka
Ме 2 :wink: И јас се нервирам по малце за тоа :nesvest: Овошје за доручек, па бадемчиња , па да не биле печени, па малку житарици здраво било, па многу вода, па леле морам да намалам со кафето, па чекај цвекло и морков да си изрендам...бла бла...понекогаш не е убаво човек да е толку информиран :nesum: можеби така ќе бидеме посреќни :je:

Член од
20 февруари 2010
Мислења
67
Поени од реакции
2
Понекогаш внимавам на исхраната. Јадам 3 пати на ден, плус нешто благо или некои грицки.

Член од
3 март 2009
Мислења
288
Поени од реакции
31
Многу ми се смешни луѓе што, дали од неинформираност или од што така им одговара, мислат дека на исхрана треба да се внимава само ако имаш проблем со килажа. Луѓе здрава исхрана=здравје, долгорочно!
Генералното мислење е - моментално не ми штети по здравјето значи ок е. :nenene:

sickjoce

Ненормален
Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.231
Поени од реакции
337
Ич бре ,ич. Си јадам се шо ми е слатко и убаво и немам проблеми до сега и нормално фит сум..

Член од
15 март 2010
Мислења
5.868
Поени од реакции
6.380
hmmm prviot post vika nikako da ne se mesa jaglehidrati i proteini...koja hrana sodrzi sto od ovie???? Inaku mnogu jadam italijanska,nonstop baram pricina za slavenje so dobra pizza i pivo ili lazanja...

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
Како воведов некој ред во исхраната пред година дена и исфрлив некои продукти , се осеќам поспремно ,помалце уморено и секако здравствено подобро.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
На прв поглед овие два "Среќни" оброка од МекДоналдс изгледаат идентично, но зачудувачки е фактот дека се работи...
... за истиот оброк, фотографиран еднаш, уште еднаш по 12 месеци.
Додека било која друга храна за една година би се претворила во мувла, распаѓајќи се после една година, оброкот од МекДоналдс не покажува никакви сериозни знаци на расипаност, а единствена видлива промена е формата на лепчето и големината на плескавицата.
Ова е доказ дека брзата храна содржи конзерванси и хемикалии кои се премногу лоши за човечкиот организам, и пред се за децата за кои се најмногу наменети.
Фотографиите ги сликала американската нутриционистка Џоан Брусо (62) која го оставила оброкот откриен на полица во нејзиниот дом за да види што ќе се случи со него.
Таа вели дека и покрај тоа што ги оставала прозорците отворени често, мувите и другите инсекти кои би требале да го разградат, едноставно го игнорирале.
Тоа значи дека и човечкиот метаболизам неможе да го преработи здраво. Овие сознанија таа ги објавила на својот блог, кадешто ги советува родителите како правилно да ги хранат своите деца.

http://www.zazabava.com/content/view/9546/69/

Член од
15 мај 2008
Мислења
947
Поени од реакции
99
Таа вели дека и покрај тоа што ги оставала прозорците отворени често, мувите и другите инсекти кои би требале да го разградат, едноставно го игнорирале.
Тоа значи дека и човечкиот метаболизам неможе да го преработи здраво. Овие сознанија таа ги објавила на својот блог, кадешто ги советува родителите како правилно да ги хранат своите деца.
http://www.zazabava.com/content/view/9546/69/
На кучето мое му дадов посебна салама, ја помириса и избега...

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
На кучето мое му дадов посебна салама, ја помириса и избега...
Си имал среќа,да си го читал немо во економија и ти ќе си избегал од саламата...

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.555
Ич не внимавам, што стават тоа ќе јадеме.:toe:

M

MIL

Гостин
Премногу внимавам и затоа имам изградено совршено тело...
Внимавам не мешам протеини , јагленохидрати , повеќе сум на овошје , салати , тестенини избегавам , леб не консумирам никако освен ептен некад пица ако си апнам зашто не можам да и одолеам ама тоа ретко се случува . Газираното не го консумирам никако а за благо јадам само чоколадо за кување и медче . :toe:

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
Премногу внимавам и затоа имам изградено совршено тело...
Внимавам не мешам протеини , јагленохидрати , повеќе сум на овошје , салати , тестенини избегавам , леб не консумирам никако освен ептен некад пица ако си апнам зашто не можам да и одолеам ама тоа ретко се случува . Газираното не го консумирам никако а за благо јадам само чоколадо за кување и медче . :toe:
И шо јадиш???:nesum:
Дај пишајте шо јадете,а не протеини не мешам бла,бла...
Дајте некој совет за здрава храна,ручек,вечера,а не што не мешате.
Имиња сакам:pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom