Колку внимавате на исхраната?

Kolku vnimavate na ishranata?

• Ospednat/a sum so isgranata

Гласови: 12 5,5%
  • Mnogu

Гласови: 44 20,3%
  • Ponekogas

Гласови: 67 30,9%
  • Malku

Гласови: 28 12,9%
  • Ne se zamaram

Гласови: 66 30,4%

• Вкупно гласачи
    217
M

MIL

Гостин
И шо јадиш???:nesum:
Дај пишајте шо јадете,а не протеини не мешам бла,бла...
Дајте некој совет за здрава храна,ручек,вечера,а не што не мешате.
Имиња сакам:pipi:
Делфубуба па добро нели разбираш кое каде спаѓа еве на пример
не мешаш компир и месо или ориз и месо или шпагети и месо или макарони и месо значи јадиш само месо и салата или компир само со салата или тестенини (макарони или шпагети ) се јадат само со томатело или коа јадиш овошје јадиш само овошје цел ден .
Леб никако , газирани сокови никако , благо никако , пици пити заборави само природни цедени сокови незнам што друго да ти објаснам прашај ме слободно :pipi: бај д веј секое утро да ти е овошје задолжително и кафе или чај

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
Делфубуба па добро нели разбираш кое каде спаѓа еве на пример
не мешаш компир и месо или ориз и месо или шпагети и месо или макарони и месо значи јадиш само месо и салата или компир само со салата или тестенини (макарони или шпагети ) се јадат само со томатело или коа јадиш овошје јадиш само овошје цел ден .
Леб никако , газирани сокови никако , благо никако , пици пити заборави само природни цедени сокови незнам што друго да ти објаснам прашај ме слободно :pipi: бај д веј секое утро да ти е овошје задолжително и кафе или чај
Значи компир со месо не иде,ниту ориз со месо...а јас тоа го обожавам.Леб и така не јадам многу,овошје јадам,зеленчук помалку,газирано и благо...тоа ми е слабост.Значи некаде во средина сум.Некогаш јадам само џанки фуд,ама секогаш јадам природно и свежо овошје.

M

MIL

Гостин
Значи компир со месо не иде,ниту ориз со месо...а јас тоа го обожавам.Леб и така не јадам многу,овошје јадам,зеленчук помалку,газирано и благо...тоа ми е слабост.Значи некаде во средина сум.Некогаш јадам само џанки фуд,ама секогаш јадам природно и свежо овошје.
Eпа незнам што да ти кажам искрено газирано и благо не смееш никако од страна на благо само мед и чоколадо за кување можеш ете а газирано никако само вода , чај , цеден портокал или лимон :pipi:

Член од
10 октомври 2009
Мислења
2.955
Поени од реакции
1.349
Воопшто не внимавам на исхраната.:(
Shit треба да внимавам отсега натаму...:nesum:

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Eпа незнам што да ти кажам искрено газирано и благо не смееш никако од страна на благо само мед и чоколадо за кување можеш ете а газирано никако само вода , чај , цеден портокал или лимон :pipi:
Можеш уште 30000 работи благи да јадеш, само читај нутриционистичка табела.... сеа ај ќе се ставаме на гилотина ништо да нејадеме, неиде така, шеќери од кај ќе внесуваш, или да почнат да одгледуваат пчели сите што сакаат да ослабат, само умерено, ако сакаш експресно... под нож. 3то нема.

U

UniqueGirl

Гостин
Зашо за кување? :icon_lol:

Инаку не внимавам баш.
Најчесто појадувам корнфлекс, или некој кроасан уз чоколадно млеко.
Ретко ручам, многу ми се гади од манџи искрено.
Затоа Chipsy е тука. :pos:
За вечера тост, сендвич.
О, да. 50 грама чоколадо дневен ужитак обавезно. :back:

M

MIL

Гостин
Можеш уште 30000 работи благи да јадеш, само читај нутриционистичка табела.... сеа ај ќе се ставаме на гилотина ништо да нејадеме, неиде така, шеќери од кај ќе внесуваш, или да почнат да одгледуваат пчели сите што сакаат да ослабат, само умерено, ако сакаш експресно... под нож. 3то нема.
Не напишав никаде дека треба да се гладува или слично , едноставно за да имаш добра линија треба да се придржаваат на тие неколку работи што ги напишав,а шеќер се внесува и тоа природен преку консумирање на овошје ....Пчели да вртам е убаво медчето е поубаво од било кое чоколадо :helou:

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
ма не се замарам бе.. требало ова она нетребало вака така... пффф коа ми се јаде јадам тоа шо има или шо ми текне на памет! а темпото на нормално јадење ми е пореметен.. знае да ми се деси по цел ден да нејадам и навечер накај 2 3 4 коа ке ми ја седнам незнам за доста ! :)

?

..........

Гостин
Јадам многу, во текот на денот јадам три пати, апетитот ми се зголемува навечер па јадам уште три пати, постојано јадам грицкам нешто или пијам сокови,
Не внимавам многу што јадам, обожавам повеќе солени работи и сум голем месар, посебно во последно време, кога за прв пат во мојот живот се поправив оти бев многу слаб, и сега се чуствувам поздраво и посилно.
Храната е битна за здравјето и нормално фунционирање на телото и внатрешните органи, приоритетна цел ми е да се најадам пред се.
Внимавам само на сомнителна храна, сомнителни производи.

Член од
21 март 2010
Мислења
7
Поени од реакции
1
Jas mnogu se zamaram so ishranata...sto jadam, koga jadam, .....:toe:

Член од
24 март 2010
Мислења
59
Поени од реакции
22
Зависи од периодот.. Има период каде што буквално го пазам секое залче.. Не многу, поделено на повеќе пати, па да не е мрсно па вака па така бла бла бла..

Ама има периоди....... Што ќе видам во фрижидер тоа земам.. Колку леб да имам на маса - толку јадам..

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Најмногу со храната се замарам во кафана.Од толку избор незнам што да одберам и да ми оди добро со пиењето.
По дома само колку да се ждере нешто,освен кога ќе влезам во диета филм,а кај да е треба да почнам иде лето :)

Член од
6 јануари 2010
Мислења
248
Поени од реакции
54
ja uvek pazam u sekoe vreme da ima leb po doma poso bez leb ja ne sednuvam da jadam be ne e jadenje ako ne sednes so pola somunche pa si kasnes ko so trebe

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
Порано воопшто, од кога почнав да вежбам, почнав некако да се замарам, да избегнувам некои јадења, благо, мрсно...

Kajgana Shop

На врв Bottom