Колку ви значат модните марки

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
имам парчиња облека кои се марки ама имам и кои се од најобична продавница,порано се лажев да фрлам пари за некои блузички и дуксерчиња,али веќе не,купувам тоа што ми се фати најпрво за рака,не сакам у последно време да шетам многу по продавници,а и не ми е толку битно сега дали било марка или не,а и како што кажа Lady помина времето кога се знаеше што е марка се е сега турска роба
 

**The Beauty**

and the beast
Член од
4 февруари 2007
Мислења
552
Поени од реакции
11
Не сум опседната со марки, али не знам дали е во мене проблемот, јас во Еко или Шутка или сл. не можам да најдам ништо, ништо не ми се свиѓа. А за омилените продавници, кога шетам, влагам прво во нив т.е. само во нив влагам, а Манго, Теранова, Фард и компанија ептен ми се безвезе. И не сум од тие типови што се облечени во една марка, ко што има девојки од глава до пети во Мисс 60` или Дизел.
 

MorrisonKA

You need a fucking hobby, bitch!
Член од
23 март 2007
Мислења
815
Поени од реакции
27
Ми значат колку комшивката од петти.:icon_lol:
Не, воопшто не ми значат. Го купувам тоа што ќе ми падне во очи, ама имам специфичен (не)вкус. Имам фобија од гужви, затоа тешко се снаоѓам на пазари. :pos:
 
Член од
22 август 2007
Мислења
550
Поени од реакции
16
Imam i nekoja obleka koja sto e navodno marka, a ic ne mi znacat, ako neso mi se sviga i ubavo mi stoi ne mi e bitna markata voopsto
 

*princess*

..SiMpLy GorGeOuS..
Член од
17 февруари 2008
Мислења
747
Поени од реакции
21
воопшто не ми значат марките.........го купувам она што ми се свиѓа без разлика дали е марка или од "обична" продавница
 

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Имам облека што е марка без разлика дали е купено тука или не или колку чини имале исто значење како и облеката што не е марка. НЕ обожавам да ми се гледа од кај ми е маичката или фустанчето, јас си знам и тоа ми е доволно. Не патам од такви работи ама ич.
 

Петра П.

насмевка
Член од
16 јануари 2008
Мислења
2.724
Поени од реакции
6.297
ic ne mi znaci dali to so go nosam e marka ili ne e marka mene da mi bidi udobno vo toa so go nosam pa drugoto ic ne e vazno
 
Член од
11 април 2008
Мислења
73
Поени од реакции
6
Ама што зборувате? Скопје, цена, квалитет - тоа е мисловна именка. Прво се што е скапо кај нас, воопшто не ти го гарантира квалитетот. Се до сега што сум купила скапо, и машка и женска гардероба, за кратко време стана неупотреблива. Како за инат, се што сум купила евтино, го утепав од носење. Второ- која висока цена и квалитет. Пред една недела си купив фустан прва лига, за 3000ден, а беше намален од 12000ден. Дали тоа значи дека ако истиот го купев за 12000ден ќе беше поквалитетен??? :lud:
 

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.704
Поени од реакции
11.127
Значат квалитет :) бар мене, ама не патам од тоа дали ќе ми се гледа ознаката или не знам што, битно да ми го праи ќеифот и да го носам
 
Член од
6 ноември 2007
Мислења
848
Поени од реакции
44
Ама воопшто не се замарам јас со тоа..Тоа што ми е убаво тоа и ќе го носам...
 
Член од
13 јуни 2008
Мислења
11
Поени од реакции
0
ABE KAKVI ORGINALI I MARKI OCEKUVAME VO MAKEDONIICEVO NASE,KOGA I VO NAJEKSKLUZIVNITE BUTICI-DA NE GI NABROJUVAM MNOGU- NA ETIKETA PISUVA MADE IN CHINA KAO U STIL TOLKU E RASPROSTRANETA ROBATA NORMALNO "ORGINALOT" STO MORA I SIVACNICATA DA E U CHINA.HA HA HA PRICAJ MI MALO O TOME.

INACE NOSAM SAMO ONA STO MI DOBRO STOI I ODGOVARA NA IMIDZOT BEZ RAZLIKA NA CENA. UOPSTE NE NI PRAVAM MUABET OD KADE E KUPENO BITNO E STO I DA OBLECAM ZNAM DA GO NOSAM I DA SE CUVSTVUVAM SVOJA.

USTVARI NE SE ZAMARAM SAMO GOLEM SEIRDZIJA SUM KOGA JA GLEDAM "MNOGU DOTERANI TIPOVI I TIPKI" SO X Y KOMBINACII NA SEBE .KIC BRATE AMA ORGINAL SO POTPIS

[Друг пат CAPS LOCK не!]
 
Член од
29 февруари 2008
Мислења
370
Поени од реакции
13
Дали сте зависници од некои модни марки?-марката буквално ми значи-ништо. гледам да ми стои тоа што го купувам и норнално, да ми е удобно во него.
Дали имате бутици, што само од таму купувате или не ви е битна марката на облеката?-да, имам бутици од кои стриктно купувам но тоа не е поради марката туку дека знаат да го погодат мојот вкус. во еден бутик специјално за мене носат роба дури. поради тоа што сум им најчест муштерија (секоја недела шопингувам кај нив). се работи за 4 бутици кои никогаш не би ги заменила....(Кара, Заза,Хепенинг, Алтра Мода и еден за долна облека).
Повеќе сакате да си прошетате со добро друштво низ повеќето бутици и да видите што тие нудат од гардероба, или право одите во вашите омилени бутици?-Право одам во омилените, а ако веќе моја другарка/другар не е во тој стил јас што го негувам, нормално, кее му правам друштво каде сака.
Дали сте едни од оние за кои важи правилото "ако е марка (и скапо) тогаш квалитетно е", или не ви е важно да е марка и скапо?-не ни погледнувам марка...сега единствено што гледам е да не е увезено од Грција:toe:
Повеќето (значи не сите, има луѓе што си поштуваат марки) што се облекуваат во оние марки (diesel, roxy, energie, mango, boss, benetton, gas итн....) ми се искомплексирани суштества, кои патат од комплекс дека мора се на нив да биде скапо и од марка! Ако случајно купат нешто што не е марка или е евтино, лажат за цената и не кажуваат од каде им е тоа парче облека ако ги прашаат, а не дај Боже некој од дома да им купи облека што не е од позната марка...тоа е срам да се носи!(ако некој се најде навреден од форумов - нека размисли зашто е така!!!):icon_mad:-Па вака, оние кои имаат неколку парчиња од тие марки не ги сметам дека тоа го прават од колку да се ин ...туку едноставно им се допаднало нешто од таму (што може и мене да ми се случи), но оние кои дефинитивно гледат само тоа да го облечат сигурно си имаат некој комплекс набиено дека мора да се стриктно во марка.
Јас имам гардероба од секаде. Не патам од комплекс да е марка и скапо. Имам облека и од шутка и од diesel. Значи ако ми се допаѓа некое парче облека го купувам, без разлика на тоа од каде е и колку пари е. Секако дека не купувам ништо поскапо од 3-4ади денари. Исклучок правам за зимски јакни и чизми.- Така и треба.
А вие ?
:pipi:
 
Член од
26 јуни 2008
Мислења
79
Поени од реакции
3
ne sum nekoj ljubitel se da mi e marka ama imam nekoi raboti...a veke brat mi ne kupuva nesto sto ne e marka.Jas nemozam da zamislam da ne si kupam nesto i sto ne e marka a mi se arese:pipi:
 
Член од
4 јули 2008
Мислења
385
Поени од реакции
18
i shto ako e marka? kako lichnost da ne ke stane podobar/ra ako sfe mu/i e od ovde ili od onde?? bez razlika shto ke nosi nekoj ako mi znachi kako lichnost i celiot/celata da ide iskinata ili sl. mene pak ke mi znachi isto
 

Kajgana Shop

На врв Bottom