Темава одамна не е активна, а баш е интересна.
Мојот став на темава - Модните марки не ми значат воопшто. Нит сум зависник, нит сум била. Ма да едно време ме фаќаа ''бубачките'' и бев преокупирана со ''марка'', хах како не бе - глупости детски.
Факт е дека луѓето што НЕЗНААТ да се облечат, луѓето што НЕЗНААТ да ја носат облеката и во Армани, Лакосте, Мис Шефилд итн. се АУТ ... Најчесто снобовците мислат ај ќе дадам 10000 за фармерка и ќе бидам центар пажња, а нема везе. Можат и во фармерки од 50000ден да се облечат, а да изгледаат мизерно.
Факт е дека ако купам едно парче облека од 10000ден ќе го носам секој ден истото, а ако купам 10 парчиња облека за по 1000ден ќе ги менувам секој ден и нема да бидам еднобојна цело време. (ОК за прашак ќе дадам плус пари, оти поише ќе перам ако имам повеќе алишта :pos2: )
Во денешно време викаат ако не си марка ти паѓа цената, али нема врска. Aко знаеш да се носиш, и во најобична блуза од 200денари ќе изгледаш убаво.
И уште нешто = кога Манго ќе престанат да го шијат во Куманово, Теранова и Фард да ги купуваат на кило во Италија за евро(пази молим те тука ми ја продаваат од 10 до 50 пати поскапо) и уште милион вакви примери тогаш ќе речам дека во МК има марки. До тогаш марка во МК нема, има само бледи копии со никаков квалитет и цена од која болат очи. Блуза од пазар има подобар квалитет од нашиве ''марки''.
Ај некој ќе рече колку пари, толку музика - Нема врска ебате !!!
Имав фармерки од 6000, ги искинав за 3 месеци ... Имам фармерки од 1000 уште ги носам веќе 1година.
Марката е само перење мозок и ништо повеќе. :helou: