Колекционерство на грамофонски плочи

C

Crazy Diamond

Гостин
White Album од Битлсите. Да не има некој инфо кај би можел да ја најдам таа плоч(к)а?
Ако си од Скопје, види покрај кеј кога идеш накај Холидеј Ин од кај Веро Центар. Кај тие што продаваат книги, пред некој месец видов еден имаше на тезга ставено неколку кутии со плочи. Провери таму да не има..

Член од
27 септември 2011
Мислења
240
Поени од реакции
337
Имам доста плочи ,претежно рок како У2,Шкорпионс,Боб Марли,Лед Цепелин,Битлси,доста ех Ју и други.
Заинтересирана сум за продавање на истиве,ако има заинтересирани ПП.

Член од
4 април 2011
Мислења
11
Поени од реакции
2
Имам доста плочи ,претежно рок како У2,Шкорпионс,Боб Марли,Лед Цепелин,Битлси,доста ех Ју и други.
Заинтересирана сум за продавање на истиве,ако има заинтересирани ПП.
Mene me interesiraat dokolku se socuvani.....gi imas mnogu? nekoj kontakt da mi dades za da te pobaram.....ili pisi mi na mail corpus@mt.net.mk
--- надополнето: 11 мај 2012 во 12:31 ---
Ако си од Скопје, види покрај кеј кога идеш накај Холидеј Ин од кај Веро Центар. Кај тие што продаваат книги, пред некој месец видов еден имаше на тезга ставено неколку кутии со плочи. Провери таму да не има..
poveli do dukan kaj mene prijatele....ke najdeme se sto treba....nema ploca sto ne moze da se najde :))))

Член од
27 септември 2011
Мислења
240
Поени од реакции
337
готово е со нив,ги продадов

Член од
27 мај 2012
Мислења
16
Поени од реакции
4
ги имам негде околу 70 ..
ама права среќничка сум била,си ги наследив од татко ми,тој ги имал повеќе али ги давал на другарите
ги слушам редовно затоа што ги имам албумите од моите омилени бендови Led Zeppelin,Deep Purple,The Doors,Pink Floyd ..Peter Frampton и многу други
и секој пат кога одам во Охрид си купуваме по една плоча хаха :)

Член од
4 април 2011
Мислења
11
Поени од реакции
2
Каде ти се наоѓа дуќанот? Да наминам некој ден. :)
Karsi ONE....ili potocno prvata zgrada od desno koga ke ja odmines zeleznicka za da odis prema aerodrom....poveli namini koga ke mozes :))))
--- надополнето: 29 јуни 2012 во 09:27 ---
Каде ти се наоѓа дуќанот? Да наминам некој ден. :)
Karsi ONE....ili potocno prvata zgrada od desno koga ke ja odmines zeleznicka za da odis prema aerodrom....poveli namini koga ke mozes :))))

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
--- надополнето: 29 јуни 2012 во 09:27 ---

Јас одамна се спремам да ти наминам, арно ме потсети сеа. Да видам шо имаш шо немаш :D

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Пред недела дена се подновив со игла за грамофонот, конечно го оспособив. :) Кое уживање е винилот... Сакам сега да се подновам со некоја плоча, па ако има некој на форумов да продава, подарува плочи, нека ме контактира да се договориме.
Или пак, кажете ако знаете кај има да се купат, деновиве сум во Скопје па во план ми е да земам нешто.

V

Vollstandig

Гостин
Пред недела дена се подновив со игла за грамофонот, конечно го оспособив. :) Кое уживање е винилот... Сакам сега да се подновам со некоја плоча, па ако има некој на форумов да продава, подарува плочи, нека ме контактира да се договориме.
Или пак, кажете ако знаете кај има да се купат, деновиве сум во Скопје па во план ми е да земам нешто.
Какви плочи ти требаат? Можам да се разбарам по подрум али очекувај строго фолк од ју-просторите друго и не верувам да слушале моиве..

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Какви плочи ти требаат? Можам да се разбарам по подрум али очекувај строго фолк од ју-просторите друго и не верувам да слушале моиве..
ааа фолк, тешко малце... :)
Барам рок, блуз, џез... поп. Странски да е.
А може и ју рок, поп... ако е квалитетно нешто

V

Vollstandig

Гостин
ааа фолк, тешко малце... :)
Барам рок, блуз, џез... поп. Странски да е.
А може и ју рок, поп... ако е квалитетно нешто
Aбе по дифолт не значи дека странското е квалитетно пошо е само странско, имаат и тие доста кичерај по нивните песни, само за нас звучи модерно и популарно оти секогаш е популарно туѓото. Ако случајно најдам плочи со некоја поквалитетна музика, ќе те известам по порака;)

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Aбе по дифолт не значи дека странското е квалитетно пошо е само странско, имаат и тие доста кичерај по нивните песни, само за нас звучи модерно и популарно оти секогаш е популарно туѓото. Ако случајно најдам плочи со некоја поквалитетна музика, ќе те известам по порака;)
Да, се разбира... Сигурно не барам плочи од Лејди Гага и Џастин Бибер :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom