Колекционери на стари пари

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
како изгледат Турски Мангари.... а за тоа дека се толку стари... ми кажа еден мој сосед... тој беше колекционер... не ја познаваше парата само ми рече по негова проценка, можеби не е точно можеби се турски пари... пушти ми слика од мангари да видам како изгледат
Има ли на монетата шара тоест скоро целата монета е испишана со арапски текст ?? од двете страни бројки на неа нема има само писмо

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882

Е ова се мангари и тоа само неколку видови со различна вредност а ги имало ептен многу, не вредат ништо,ги има премногу некој се од сребро ( читај 30% сребро ) други се железни бакарни и уште какви не златните се алтани дукати, петолирки итн итн

Брокер

Broker of the Year
Член од
25 јули 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
257

Е ова се мангари и тоа само неколку видови со различна вредност а ги имало ептен многу, не вредат ништо,ги има премногу некој се од сребро ( читај 30% сребро ) други се железни бакарни и уште какви не златните се алтани дукати, петолирки итн итн

Не не изгледа баш како овие.. има некој сличности ама ги разгледав и претходните не најдов слична... мислам дека е турска според овие со ги гледам.. ама е постара од овие.. моја проценка

Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
Не не изгледа баш како овие.. има некој сличности ама ги разгледав и претходните не најдов слична... мислам дека е турска според овие со ги гледам.. ама е постара од овие.. моја проценка
Епа земи сликај ги, па ќе се најде шо е, како е.

Член од
10 јануари 2009
Мислења
289
Поени од реакции
3
Koi pari otprilika bi vredele najmnogu(od koj period), najdeni vo makedonija no da ne se zlatni......mislam na bakarni, mesingani i sl.......

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Koi pari otprilika bi vredele najmnogu(od koj period), najdeni vo makedonija no da ne se zlatni......mislam na bakarni, mesingani i sl.......
бакарни монети не вредат речиси ништо истото ти важи и за месинганите

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Дали некој познава некој кој откупува стари банкноти и монети во Македонија и каде ?

WildGirl

Lost in the forest ...
Член од
28 јуни 2008
Мислења
636
Поени од реакции
93
Нормално дека вредит. 1 лев ти е 30 македонски денари.:smir:

--- надополнето ---

А да заборајв да пишам за темава, јас собирам стари монети заедно со брат ми како детишта почнавме да принајдвиме од ваму од таму и напрајвме албум.:smir:

RaZ-R

Артилерец
Член од
8 ноември 2009
Мислења
3.415
Поени од реакции
2.550
Имам дома неколку стари пари

Член од
18 мај 2010
Мислења
149
Поени од реакции
54

Poland, Sigismund III (1587-1632)
Јас ја имам оваа, мислам дека е сребрена, нека пише некој ако знае колку би вредела.

Kajgana Shop

На врв Bottom