Кои се најчестите грешки кои ги правите во врска/љубов?

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.401
Поени од реакции
1.830
Премногу сум искрен и верен ....сакам да се сменам....ама некако тешко оди.

Lanna

Taller, Stronger, Better
Член од
30 септември 2008
Мислења
550
Поени од реакции
165
- Резервата која ја чувам со цел самозаштита, а која, ако е премногу изразена знае да се почувствува и да ја повреди другата страна...
- Непоколеблива верба во заклучокот дека во суштина сите машки се исти....
- Преголема желба да си ја задржам сопствената слобода, премала склоност кон идеалот за припаѓање некому...

Последново не би го окарактеризирала како грешка:

Мразам кога една врска се гуши поради форсирање на долгорочни сериозни планови на другата страна (мамата, па не мора да се спомнува брак после 3 месеци врска) и несфаќањето дека во врска едноставно е неопходно да се препуштиш на моментите како што доаѓаат и да мислиш на иднината, а не да ја силуваш. Мојата асимпатија кон вакви личности, а богами и незаинтересираноста за сериозните чекори после кратка врска не се сигурно грешка, ама сигурно ја осудуваат врската на крај.

FlOwEr gIrL

ҳҲҳlove my sunshineҳҲҳ
Член од
8 август 2008
Мислења
344
Поени од реакции
13
Д сејм...
Исто така најголема грешка ми е тоа што се ангажирам целосно во врската(кога партнерот ми значи) и потоа следува разочарување затоа што и партнерот не го прави истото... нормално еден повеќе ќе го прави тоа ...

Да да исто и јас:nesvest:

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Тешко можам емотивно да препуштам и често останувам резервирана, без оглед на тоа колку сум заљубена во партнерот.
Понекогаш сакам невино да флертувам, а тоа им пречи на мажите очигледно :)
Сакам да имам контрола над ситуацијата и ако почувствувам дека почнувам да ја губам, се заплашувам и се повлекувам во себе. Не контрола во смисла да ми се клањаат, ама сакам да знам на што сум, да можам да ги предвидам работите и да не дозволам нештата да забегаат у несакан правец.

Не дека се некои грешки кои ме довеле до раскинување, ама се навики кои треба да ги променам.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Премногу товар си носам и влегувам со голем степен на недоверба или сомневање дека ќе успее било што, па тешко ми е да се ослободам.

Премногу сум директен, не секој го поднесува тоа добро.

Д

Демијан

Гостин
Не и обрнувам доволно внимание.Не на самиот почеток на врската,туку подоцна т.е 2-3 месеци од почетокот на врската. Незнам да другите машки ама на мене ми е досадно и глупаво на секое искачање она да е до мене.Кога сум во врска со некоја девојка,тогаш се ми е интересно за разлика од периоди кога не сум бил во врска.Пр: Излегувањето со другари,пијанчење по кафана па тука ќе се убаци некое интересно ороспииче итн.Значи јас сакам да сум со неа,а од друга страна па ми фалат тие машки дружења.Не дека јас кога имам девојка не излегувам со друштво,ама во тие периоди кога имам девојка ми се најинтересни да правам работи што сум ги правел кога сум слободен.Тоа не го гледам само како грешка во врска туку и како голема мана.Незнам што е проблемот ама неможам да сконтам девојка и да ми биде интересно со неа подолго време а не само 1-2 месеци.
Друга грешка во врска, не дека јас сум ја приметил туку некои девојки ми ја имаат кажано е тоа дека не им обрнувам внимание кога тие имаат некој проблем и дека делувам незаинтересирано кога ми прават некој муабет,како и се скарале другарките,како другарка и и ги купила штиклите што она сакала да ги купи.Мене овие работи ама баш ич не ме занимаат и се чисти гомнарии што некој женски мозок може да ти ги збори. Тие се сеа за сеа,ама јас си имам надеж дека ќе ги пребродам овие грешки што ги правам и ќе им обрнувам многу внимание се со цел да ги искоренам:):)

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Па шо сепак и попуштам за многу ствари иако не сакам... ама коа ке ми дае некој таков :pipi: е таков поглед попуштам... некоаш е и самотео влагање у врска грешка!

Член од
10 декември 2008
Мислења
39
Поени од реакции
3
Давам максимум од себе на крај обавезно сум заебана,ама после не се враќам назад иако искрено сите што ме изгубиле сватиле откако ме изгубиле што имале...Ама јас сум ти човек: кад волим волим кад не волим КОЛИМ!!! :pos2:

Sally

Paranoid android
Член од
22 август 2008
Мислења
1.279
Поени од реакции
170
Ептен љубоморам. Претерано.

С

Сатори

Гостин
Љубоморно-посесивно суштество сум, а за сметка на тоа сум крајно разиграна, флертувам повеќе отколку што треба и знам да се заборавам во играта и да претерам.Лесно избувнувам, но за сметка на тоа и лесно се смирувам.

Сепак, кога сум во врска, давам повеќе од себе од што имам, се препуштам комплетно на возењето и не се грижам за кривините на патот.

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Порано бев многу тврдоглава,меѓутоа во последнава врска(фала богу некое добро да произлезе),се одучив од тоа:)Секако не ја истребив тврдоглавоста скроз,али сепак се приметува дека во однос на тврдоглавоста сум изменета:pipi:
Друго лошо,понекогаш се лутам за ситници од кои подоцна избиваат караници(али и за тоа сум на пат да го сменам,добро ми иде:))

Љубоморна сум.Но секогаш е оправдано,никогаш не сум била љубоморна без причина.Добро е што не сум како некои,кои со претераната љубомора започнуваат да ја ограничуваат врската или партнерот:pipi:
Преголема надеж имам и преголеми очекувања во врска со некои работи од врската(и него),затоа секогаш на крај секогаш сум разочарана.

Бидејќи сум пречуствителна(ова општо како особина по малку ми смета),се залетувам уште на почетокот од врската со чуствата,а истотака и скоро се' земам при срце,збор,постапка,што е многу лошо.

Засега овие,иако има и други сигурно.Кога ќе ми текнат ќе допишам:)

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Грешам што многу брзо простувам и заборавам.
Да не бев таква можеби немаше да се случат тие работи.
Грешка ми е и што сум љубоморна:kesa:

Член од
10 февруари 2007
Мислења
647
Поени од реакции
28
Најверојатно то шо не цмиздам и се карам одма и не одржавам врска подолга т.е машала да не се заречам месец и пол ти е така доста долго време

Kajgana Shop

На врв Bottom