Кои се најголемите музички легенди во историјава

MorrisonKA

You need a fucking hobby, bitch!
Член од
23 март 2007
Мислења
815
Поени од реакции
27
JAMES DOUGHLAS MORRISON se znae!!!
p.s Jim this is ,, not" the end!!!
My beautiful friend, my only friend!!

Apash

Od kol na kol, kolot vo gazot!
Член од
10 март 2007
Мислења
567
Поени од реакции
15
на прво место Kraftwerk <--- тој што слушнал знае зошто

па може во друштвото да одат некој како Jean Michael Jare, Vangelis, сите класичари скоро ....и да не ги заборавиме Led Zepellin, Black Sabath и поново време (не баш али...) Depeche Mode и The Smiths

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
Па,не знам кој би можел да се спротистави дека Ledd Zeppelin,Rolling Stones,Битлси,Pink Floyd,Металика не се добри,ама работата е што има многу стилови на музика...ајде да ги споредиме горенаведениве со Моцарт,Бетовен,Бах и други музичари...звучи смешно,нели?Така да,најголеми музички легенди нема,секој музичар(музичар,не мислам на овие новиве wanna be pop stars) има придонесено во музиката,и никој со никој не може да се спореди....не можат да се споредат ни Битлси со некои сегашни рок легенди бидејќи Битлси се едни од првите кои почнале со развивање,и преку нив музиката дошла до каде што е сега,а некои што свират сега рок...можеби имат подобро искомпонирани композиции...ама нема да знаеле да спојат две ноти ако не постоеле Битлси и други бендови порано...колку и да развивам теории...најлесно би било да го скратам целиов пост и да кажам,никој со никој музичар не би ги споредил бидејќи и тој и тој сигурно имат нешто придонесено за некој да ги вика музичари

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.049
Поени од реакции
1.177
Apash напиша:
тој не е музичар , тој е текстописец...има разлика.

90% од музиката не е негова т.е. се најдоро од неговата ''музика'' не е негово. А за текстовите секоја чест , го бива за приказни.

Што значи кога темата гласи ''Најдобар музичар на сите времиња'' можам да кажам дека си ја утнал темата.
"Кои се најголемите музички легенди во историјава". Кога зборуваме за некој тип на музика еве во случајоф нека биди рапот, не се зема во предвид само тоа ти што го викаш музика (инструменталката) туку и текстот и начинот рапување.

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Без разлика што и да мислам за музиката на The Beatels,морам да признаам дека се итекако битни у музичката историја. А групи и музичари кои што ги сакам и кои дефинитивно спаѓаат у легенди според мене се Led Zeppelin, Jimi Hendrix, The Doors, Black Sabbath, and my personal favourite Nirvana(особено Kurt Cobain):)

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
според мене на топ 13 листа се следниве.

1. Битлси
  2. Анималс
  3. Аеросмит
  4. Чак Бери
  5. Секс Пистолс
  6. Џон Денвер
  7. Бетовен
  8. Чајковски
  9. Доминго Карерас
  10. Лучиано павароти
  11. Васка Илиева
  12. Роб Халфорд со Џудас Прист
  13. би би кинг

ZIKS

Ај за убо да е.
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.582
Поени од реакции
39
Necrophilia напиша:
според мене на топ 13 листа се следниве.
  1. Битлси
  2. Анималс
  3. Аеросмит
  4. Чак Бери
  5. Секс Пистолс
  6. Џон Денвер
  7. Бетовен
  8. Чајковски
  9. Доминго Карерас
  10. Лучиано павароти
  11. Васка Илиева
  12. Роб Халфорд со Џудас Прист
  13. би би кинг
Леб и Сол ги заборај. :)

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Ne znam mnogu ama ovie sto sum gi slusnal na VH1 Classic.

1.Elvis Presley
2.The Beatles
3.Rolling Stones
4.Led Zepelin
5.Jimmy Hendrix
6.Blondie
7.Madonna
8.BB King

ЅОНЕ

сакам скопско
Член од
25 јануари 2007