Кое е Вашето „црвено знаме“ (red flag)

Член од
13 април 2021
Мислења
3.444
Поени од реакции
11.317
Ако провинцијалка сака да те земе домазет кај нејзе во градот, а ти си од Скопје, дали е тоа Ред Флег ?
Кои се скриените намери ?
За мене прашувам.
Не е толку до географијата, колку до размислувањето на човекот :)

Член од
20 мај 2023
Мислења
595
Поени од реакции
2.674
Жените попрво би делеле еден high value male, отколку да бидат со просечен.
Секако, сон на секоја жена е да чека на ред мажов да ѝ дојде еден ден у неделата да легне покрај неа на неколку саати. Пошто нели, го дели и со други жени. Знаеш у кои земји се дешава сега тоа да не те потсетуем.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Ако провинцијалка сака да те земе домазет кај нејзе во градот, а ти си од Скопје, дали е тоа Ред Флег ?
За мене прашувам.
Оди, конечно да видиш живот :)
Ако таткото нуди ИМТ и еден Мерцедес 190ка, требало да си веќе тргнат.
Автоматски споено мислење:

Член од
5 март 2023
Мислења
431
Поени од реакции
1.748
Секако, сон на секоја жена е да чека на ред мажов да ѝ дојде еден ден у неделата да легне покрај неа на неколку саати. Пошто нели, го дели и со други жени. Знаеш у кои земји се дешава сега тоа да не те потсетуем.
Ти тоа што го збориш e settling down, односно да легне покрај неа. Секако дека не може секоја жена да фати маж од тие 10%, едноставно се премалку. Ама кон него ќе има genuine burning desire затоа што е high value (има самодоверба, висина, кеш, социјален статус). Затоа кога ќе и дојде редот на мажачка, се мажи со некој што е со послаб социјален статус од тие 10% и затоа настануваат проблеми затоа што тој послабиот не може да и пружи шетање до дубаи, до шпанија, до занзибар,, малдиви, тој ќе ја шета до охрид, преспа, дојран, до грчка, ќе вози бмв од 2002 на бугарски таблици, нема да вози с класа, нема да биде 2 метра висок итн. ме мрзи да куцам више

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.423
Поени од реакции
5.843
Иако нема да се вклопам во досегашниот муабет што го терате, сакам да споделам мое размислување.

Девојките секогаш својата потреба за докажување ја гледаат во интересите на мажите, ние сме тие што им овозможуваме одредени однесување затоа што така ја добиваат својата потреба за внимание/пажња. Секој лајк на разголена женска, ти си овозможувач...легнување со мажена жена...овозможувач на швалерлук...итн

Причината за која јас сметам дека сите мажи се осудени на пропаст е поради предавањето на огромното внимание према сексот и сличните страсти. Како тоа да е единствената работа што ќе ни овозможи да се наречеме мажи. Жените се тие коишто ја добиваат потребната валидација за своето постоење преку сексот, а не мажите. Целиот проблем лежи што мажите почнаа да ја црпат својата валидација од него.
Јас не велам дека имањето на секс е лошо и неговото практикување како непотребно, тоа би било дегутантно...туку дека тоа не ми е потребно за да бидам сигурен во својата кожа и извор на задоволство.

Поентата што сакам да ја пренесам е ние како мажи, имаме многу поголеми цели коишто треба да си ги зададаме и постигнеме...и пред се стремежот за нашето овековечување, оставањето на траг. Нашите цели не треба да бидат поврзани со тривијалности, туку цели за подобро утре, за поздраво општество...а со денешниве појави тоа не е начинот.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.198
Поени од реакции
23.729
Da bil atraktiven i pozelen kaj zenite, da bidi seks simbol, ali da nemal pominato eden kup pred nea posto ako imal togas ne bil atraktiven.
Ima nekoja logika , ne velam ne :facepalm:

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Тоа што го викаат жениве на форумов се коси со реалните бројки на терен, затоа што сите жени сакаат да бидат со 10% од мажите што се ultra high value, односно мал број мажи ги вртат сите жени и од тоа произлегува дека еден маж од тие 10% има легнато многу жени, и покрај тоа што жените знаат дека многу од нив легнал сепак им е привлечен. Жените сакаат да бидат со мажи што други жени ги посакуваат. Кралот Соломон имал 700 жени и 300 конкубини и ниедна не сакала да оди од кај него и немала проблем со тоа што го дели Соломон со уште 999 други. Жените попрво би делеле еден high value male, отколку да бидат со просечен. Затоа не верувајте на жените што зборуваат, гледајте што прават.
1707182765423.png

J

joli1

Гостин
mislam deka sepak najgolem e ona čuvstvo vnatrešno koe ti kažuva odednaš ti kažuva ili dolgotrajno ne ti dava mir deka taa ličnost ne e pravilna za tebe, ili pak vo vrska ili brak koga odednaš ti se pojavuva čuvstvo koe te mači podolg period i ti kažuva deka nešto drugata strana pravi, napravila ili e na pat da napravi nešto što bi ja uništilo vrskata ili brakot.

nekoi go vikaat gut feeling, nekoi go gledaat od religiozna perspektiva kako znak, nekoi pak go smetaat kako podsvesen odbranben mehanizam koj datira mileniumi i generacii unazad i koj podsvesno skladira odredeni znaci se so cel da te zaštiti od psihička bolka, no edno e sigurno, najčesto na toa čuvstvo, znak ili pak odbranben mehanizam treba da mu veruvate.

edinstven način za da se smirite i da vidite dali možebi se rabota za nekoja anksioznost ili pak sepak e gorenavedenoto e da razmislite objektivno i da prevzemete akcija vo vrska so istoto.

dokolku možebi imate odednaš čuvstvo na nemir vo vrska so momentalniot partner/ka i na primer nešto vo vas pravi da go proverite negoviot ili nejziniot telefon, spored mene pravenje na istoto e epten logično, se razbira, ne toa da go pravite bez prisustvo na drugata strana, no ne i drugata strana da ja izvestite, samo na toj način će uvidite dali se raboti za nekakva anksioznost koja možebi e rezultat na odredeni prethodni traumi od vrska ili pak možebi od detstvo, ili pak se raboti za toa što gore go pišav, iako spored mene dvete se skroz različni čuvstva, anksioznosta vo vrskata e možebi od samiot start na dejtanjeto, vrskata ili pak brakot i istata e daleku počesta za razlika od toj gut feeling, znak, ili pak odbramben menanizam.

mislam deka se što imav napišano na listata ne e voopšto važno ili barem ne tolku važno vo sporedba so ova.

Член од
22 август 2022
Мислења
655
Поени од реакции
1.984
Се согласувам со Јоли. Првото чувство е пресудно. Ама, не секогаш го препознаваме.
Некогаш за „прво чувство“ го викаме првото чувство откако сме направиле каков било обид за рационализација во главата исклучени од сите инстинкти. А, токму тие инстинкти овозможуваат преживување и одржување на многу видови.
Се знае не мислам на идење ко мува без глава без мозок.
Но, првото чувство во комбинација со нивото на компатибилност, сите правила, прирачници и знамиња ги фрла во вода.
Пак ќе речам, критериумите се клучни, никако занемарување. Ама, во крајниот производ, голем удел има ова што го кажав.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.837
Поени од реакции
30.745
За мене прашувам.
Нема Албанци и паркинг место колку сакаш.

J

joli1

Гостин
Се согласувам со Јоли. Првото чувство е пресудно. Ама, не секогаш го препознаваме.
Некогаш за „прво чувство“ го викаме првото чувство откако сме направиле каков било обид за рационализација во главата исклучени од сите инстинкти. А, токму тие инстинкти овозможуваат преживување и одржување на многу видови.
Се знае не мислам на идење ко мува без глава без мозок.
Но, првото чувство во комбинација со нивото на компатибилност, сите правила, прирачници и знамиња ги фрла во вода.
Пак ќе речам, критериумите се клучни, никако занемарување. Ама, во крајниот производ, голем удел има ова што го кажав.
јас би рекол дека го препознаваме, но многу честа појава знае да биде истото да го игнорираме поради одредени причини во моментот или пак да пробуваме да го рационализираме истото.

игнорирањето и рационализирањето на тоа чувство скоро секогаш или пак премногу често резултира во залудно потрошено време и труд проследено со негативни емоции, независно дали се работи за дејтање на личност, врска, брак, пријателство или пак работно место.

D

Diferans

Гостин
јас би рекол дека го препознаваме, но многу честа појава знае да биде истото да го игнорираме поради одредени причини во моментот или пак да пробуваме да го рационализираме истото.
Да, тоа е баш дефиниција за црвено знаменце, чувство на тревога што не можеме да си го објасниме, во навидум бајковидниот живот, првите знаци дека нешто дебело не штима.

Ако нешто треба да се научи од вакви форумски расправии, тоа треба да е - кои се црвените знаменца кои ни кажуваат дека си имаме работа со високо манипулативна личност, ака нарцис или психопат. Затоа што луѓе што биле изневерени во врската или бракот, среќно си продолжиле после раскинувањето.
Но луѓе што биле со нарцисоиоден манипулатор, со години после не можат да си го вратат животот.

Нафрлувам, тука, но секој психолог / психијатар може подобро и подетално да опише

- Немаат никакво сочувство кон никого. Никогаш не покажуваат ни најмало разбирање за другите, ниту па размислуваат за некој друг.
- Се е само јас, јас, јас. Грандиозна претстава за себе. Постојано бара валидација преку успех.
- Љубовно бомбардирање. Тотално ве пресликуваат на почетокот на врската, од а до ш, знак на врвен манипулатор. Предобро за да е вистина.
- Имаат цела војска послушници, луѓе кои лесно ги контролираат
- Прават да се сомневате во себе. Секогаш кога ќе посочите на нешто, ве убедуваат дека ви се причинува. Никогаш не ве валидира.
- Ако нешто му стои на патот, само ќе направи шема и ќе го отстрани. Вклучувајќи го и партнерот. Не се кае никогаш за стореното.
-.....

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.402
Поени од реакции
4.266
Да Лазе така е. Ако го анализираме ова роботски и компјутерски скроз си во право.

Ама без људскиот фактор да го ставиме во равенката не можеме да направиме ништо. Лесно е јас и ти седиме на балкон сега и гледаме од птичја перспектива што се дешава. Кога си долу на терен на бојно поле не знаеш баш секогаш кој пие, кој плаќа. Нафиксан наркоман, пијаница на брзосмртка, комарџија на апарат и маж навлечен на пичка не барај здрава логика. Јас знам машки кои се капацитети во своите бранши и кариери. Не за џабе ги потенцирав оние од Биг Бенг како стереотипни. Ниедна интелигенција стекната од формално образование не ти компензира социјална т.е. улична школа. Можам да ти најдам примери на генијалци што можат што се вика ракета на Марс да лансираат и конструираат кога ќе видиш жени што им прават ќе си речеш овие ретарди немаат грам мозок.

Потребата од секс, блискост и романтична конекција е на дното на масловата хиерархија на потреби. Кога си лишен од тие работи, посебно кога си лишен долго време во мозокот ти се дешава некој шифт каде што потребата да се стигне по некоја неопходност надвладува над сите логики па дури и морални и етички принципи. И многу е тешко во такви моменти да кажеш-НЕ! А 100% се согласувам со тебе дека така треба. Посебно е тешко кога си машко. Ај женско да си секогаш зад аголот те чека нов кур. Скоро секогаш имаш алтернатива, макар и привремена. Да им отворам на госпоѓиве од тука инбокс на социјални мрежи ти гарантирам дека се бомбардирани од мажи кои им укажуваат внимание и им се пуштаат. А башка, да беше лесно да се размишља трезевено во такви моменти во светот ќе немаше ни една спонзоруша, материјалистка, користољупка од било кој калибар. А ете ги ги врие.

Не ги оправдувам ама ја разбирам позадината.

Благодарам и на тебе Асеко. Не заборавај и понатаму при реплицирање да одбереш една од двете опции:

1. Навреда
2. Пасив агресив+сарказам

со што ќе придонесеш да бидеш егземплар од мнозинскиот статистички репрезентативен примерок како една жена комуницира. А тие две се опциите, не излегува никоја од оваа матрица.
Апсолутно се сложувам, човек што слабо или ич не ебел, т.е не ја изучул социјалната школа низ искуство и тоа во години кога требало, после кога ке му се залепи убава девојка тој е во катарза иста како да е нашмркан кока, неговиот организам ги лачи истите хемикалии како и на наркоманот и тука се изедначуваат дури и во поглед на зависноста која се ствара. Рационалноста иде у курац. Но, дури и така издрогиран и умислен дека е сакан, тој несвесно прави добар дил. Тој за нешто материјално добива убавина, добива полна душа и срце, добива се за што сонувал, тој ке ја конзумира таа убавина, тој ке ебе со отворени очи и силна ерекција... таа ке мижи и подмазува со лубриканти... Што повеке и повредно може да купи човек за пари освен супститут за љубовта која инаку му е недостапна?

Член од
12 мај 2015
Мислења
112
Поени од реакции
172
Читнав нешо страна две поназад демек прилепчанките биле ептен чурук жени.
Шо ви грешија толку :lut::vozbud:
Од Прилеп сум, и ме интересира зашо вака мислите, од каде ова.

Kajgana Shop

На врв Bottom