Кога последен пат сте направиле нешто за прв пат?

• Креатор на темата Петар-МКД
  • Време на започнување

Брзии

Бело сунце, Бело небо, иди даље бог те јебо!
Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
Пред 2 дена се качив на коњ, беше прекрасно и едвај чекам пак да јавам :D

Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.059
Поени од реакции
2.684
Јас за првпат оваа недела почнав да се учам да правам оригами. А пред тоа мислев дека мене не ме бива за такви работи што е апсолутно неточно. Се што ви треба е желба и голема волја за да создадете мали нешта на кои ќе им се радувате.

M

Muranyi

Гостин
Минатата недела бев на именден,Св.Архангел Михаил и за прв пат јадев бели бубрези.Јами:D

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.744
Поени од реакции
4.507
Која пуста монотонија за тоа треба човек време да има.
За првпат денес направив неколку работи кои не се нешто што би вредело да се спомнат.
Инаку општо за темава уште пред неколку години сфатив дека ако се мислиш дали да правиш нешто или не тогаш направи го.
Ако те викне другар/ка најди време, а не изговор.
Ако се мислиш дали да останеш уште 1 сат во дискотека остани ќе ти ја пуштат како за инает омилената песна и ќе сватиш што ќе си пропуштел да си отидел порано.

Ми се дешава пак по некогаш да забушавам ама сепак мислам дека голем напредок имам направено.

Една мудрост која би требало секој да ја знае
"We more often regret those things which we do not do than those which we do."

"Regret for the things we did can be tempered by time; it is regret for the things we did not do that is inconsolable."

"Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover."
"Nothing Good Happens After 2 A.M."

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Си купив нови орбит мастики со жолта боја на паковчето, врска немам од шо се, траат 3 минути, прекрасен мирис, но кратка должина на дејство

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Прв пут ја посетувам темава.....исто прв пут инсталирам осмица, и прв пут се логирам од истата и т.н.......можно е никад више да не се деси.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Вака кога ќе размислам, стварно живееме во многу монотонија и секодневие. Еве се мислам, што ли направив за првпат во скоро време, и не ми текнува ништо. Ај да беше за лани, многу работи направив за првпат, прво вработување, прва плата и сите работи што следуваат со тоа, но еве за една година сето тоа станува рутина и секојдневно брзо минување на времето.

Не направив, но веројатно ќе направам во брзо време, за првпат во животот ќе земам кредит.;) Не е некоја позитивна и голема дешавка во секојдневието ама сепак не нешто ново.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.427
Поени од реакции
5.107
Најдобро чувство е постојано да правиш нешто ново, нешто за прв пат.

Така на пример, јас, пред неколку дена скокнав од кола во движење, знаете филмски, само што брзината беше мала 10-15 км/ч, на оф-роуд пат. Не беше нешто спектакуларно, ама следниот пат ако го повторам, дефинитивно добро ќе размислам пред да скокнам.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
За прв пат денеска бев на предавање на факс каде професорот пушти на лаптоп блуз и извади усна хармоника па демонстрираше неверојатен блуз (проба на практичен начин да објасни авторско право) има надеж образованиево има.

За прв пат за некој ден ќе учествувам на меѓународна конференција.

Kajgana Shop

На врв Bottom