Кога последен пат сте направиле нешто за прв пат?

• Креатор на темата Креатор на темата Петар-МКД
  • Време на започнување Време на започнување
Пред 2 дена се качив на коњ, беше прекрасно и едвај чекам пак да јавам :D

Јас за првпат оваа недела почнав да се учам да правам оригами. А пред тоа мислев дека мене не ме бива за такви работи што е апсолутно неточно. Се што ви треба е желба и голема волја за да создадете мали нешта на кои ќе им се радувате.

Минатата недела бев на именден,Св.Архангел Михаил и за прв пат јадев бели бубрези.Јами:D

Која пуста монотонија за тоа треба човек време да има.
За првпат денес направив неколку работи кои не се нешто што би вредело да се спомнат.
Инаку општо за темава уште пред неколку години сфатив дека ако се мислиш дали да правиш нешто или не тогаш направи го.
Ако те викне другар/ка најди време, а не изговор.
Ако се мислиш дали да останеш уште 1 сат во дискотека остани ќе ти ја пуштат како за инает омилената песна и ќе сватиш што ќе си пропуштел да си отидел порано.

Ми се дешава пак по некогаш да забушавам ама сепак мислам дека голем напредок имам направено.

Една мудрост која би требало секој да ја знае
"We more often regret those things which we do not do than those which we do."

"Regret for the things we did can be tempered by time; it is regret for the things we did not do that is inconsolable."

"Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover."

"Nothing Good Happens After 2 A.M."

Си купив нови орбит мастики со жолта боја на паковчето, врска немам од шо се, траат 3 минути, прекрасен мирис, но кратка должина на дејство

Прв пут ја посетувам темава.....исто прв пут инсталирам осмица, и прв пут се логирам од истата и т.н.......можно е никад више да не се деси.

Вака кога ќе размислам, стварно живееме во многу монотонија и секодневие. Еве се мислам, што ли направив за првпат во скоро време, и не ми текнува ништо. Ај да беше за лани, многу работи направив за првпат, прво вработување, прва плата и сите работи што следуваат со тоа, но еве за една година сето тоа станува рутина и секојдневно брзо минување на времето.

Не направив, но веројатно ќе направам во брзо време, за првпат во животот ќе земам кредит.;) Не е некоја позитивна и голема дешавка во секојдневието ама сепак не нешто ново.

Најдобро чувство е постојано да правиш нешто ново, нешто за прв пат.

Така на пример, јас, пред неколку дена скокнав од кола во движење, знаете филмски, само што брзината беше мала 10-15 км/ч, на оф-роуд пат. Не беше нешто спектакуларно, ама следниот пат ако го повторам, дефинитивно добро ќе размислам пред да скокнам.

За прв пат денеска бев на предавање на факс каде професорот пушти на лаптоп блуз и извади усна хармоника па демонстрираше неверојатен блуз (проба на практичен начин да објасни авторско право) има надеж образованиево има.

За прв пат за некој ден ќе учествувам на меѓународна конференција.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom