Кога детето сака скутер :)

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Сега го гњавам стариов со мотори нон стоп, и кога сакат да слушат спортски вести или да пишит ливче за спортска, му прам звуци како мотор да возам и го излудувам... Ако сакат да престанам ќе ми купит :)

Член од
27 февруари 2007
Мислења
195
Поени од реакции
3
nadesta posledna umira:) mozis samo da gi molish tvoite i da se nadevash deka ke ti kupat:D jas ete po dve godini molenje i duri sega mi kupija skuterece:D iako nekat ama mi velat "poarno ti da vozish odkolku da te vozat" :) inaet mu vodev se vozev so site drugarcinja so imat skuteri i se uplasija i mi kupija:D to e to:D heheeheh :salut:

Filip89

Македоникус
Член од
1 март 2007
Мислења
528
Поени од реакции
4
Nema care, ako roditelite si zacrtale nesto u glava tesko da im go promenis mislenjeto, osven ako si mnogu uporen i ako ne im tupis najmalku 100 pati na den za toa kako site imaat a ti nemas.

Член од
27 февруари 2006
Мислења
1.356
Поени од реакции
9
Што ке ти е скутер, јас да сум родител никогаш не би им купил скутер на децата

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
па вака:
Ти: Тато купи ми мотор 600 кубици....
Татко ти: Ти луд на не си... да се отепаш па јас виновен?
Ти: Ај бе ... 250 кубици....
Татко ти: абе што, тие подобри се...
Ти: Ај бе некое брзинско од 125 кубици поќе не...
Татко ти: Абе ќе се отепаш.. не може
Ти: е ајде де... ко сите и јас со скутер да возам? ај така нека биди... ама да знаеш не си фер

Член од
27 март 2007
Мислења
91
Поени од реакции
1
Abe daj kupetemu na dedeto skuter,ne e tolku strasno ako padne posle ke e pohrabar i samo taka ke porasne.Da se nadevame deka i ke stane :)

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Ke mu kupis neka krsi gla hahahaha

ili ke mu kupis od ovie so se kineskite plasticnite odma da mu se rasipi :)

Член од
23 април 2007
Мислења
1
Поени од реакции
0
Armin,
Batali gi site sto ti zboruvaat za vozenje koli, Neznaat tie sto e Motor i ne ti ja razbiraat makata sto si ja imas. Zatoa da ti kazam eden sovet, kolku pocesto mozes zemaj motori od drugarite, i so nego odi pravo kaj tatko ti, DA TE VIDI! Samo taka ce znae deka ti Vece Vozis, i oti ako imas Tvoj Povece ce vnimavas so nego, oti e Tvoj!

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Абе нема врска тоа дали ке зборуваш за мотор или ке се возиш со туѓ пред татко ти. Баш тоа може да ти направи компликации. Недај боже ако паднеш со туѓ мотор и го оштетиш? Што тогаш? Ај да не бегаме од темава. Ако не сакаат да ти купат нема да ти купат на глава да се наместиш. А возењето на (било каков) мотор низ поголемите градови е многу тешко и сака огромно внимание. Не е само ај... Со колите многу малку те гледаат така да треба да се отворат очите. А јас (како иден родител) би му купил скутер на моето дете заедно со држење на лекции за претпазливост и внимателност секој ден :)

Член од
9 март 2007
Мислења
483
Поени од реакции
6
Кога детето сака скутер?
Па прво провери како вози,каква е неговата сообраќајна култура,па направи сума сумарум и или оди и купи или јасно и гласно кажи НЕ,ама обавезно наведи ги причините!!!

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
armin06 напиша:
zdravo na site
sakam tatko mi da mi kupi skuter ama negoviot komentar e sekogas vakov
"dete ne mi e za parite ke ti kupam ama posle ako te udri nekoj so kola mene site ke me pravat kriv"
kako da go nagovoram tatko mi da mi kupi skuter :je:
Едноставно речи му дека ти ќе ги маваш колите не тие тебе. :)
А кога детето сака скутер?
Кога ќе ги види другите кај шо возат :)

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
mystery girl напиша:
Abe daj kupetemu na dedeto skuter,ne e tolku strasno ako padne posle ke e pohrabar i samo taka ke porasne.Da se nadevame deka i ke stane :)
А колку години имаш чупе, 11? Со вакво размислување ни толку не би ти дал...

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Fantom_oh напиша:
А колку години имаш чупе, 11? Со вакво размислување ни толку не би ти дал...
Абе немој така. Не глеаш дека е ‘‘Мистери‘‘ :icon_razz :icon_lol:

MaRiNa`Oh

стара школа
Член од
26 март 2005
Мислења
3.484
Поени од реакции
28
mystery girl напиша:
Една другарка беше кратко време во кома, а сега не е во состојба да се мрднит, од шо се возеше на задно седиште со премногу искусен возач (од 15 години). Мислиш дека ќе е похрабра после ова? (Ако некогаш оздравит)

Kajgana Shop

На врв Bottom