Кога детето сака скутер :)

Член од
5 април 2007
Мислења
252
Поени од реакции
4
Ke porasnete i ke si zarabotite pari za skuter ili nesto drugo sto sakate,roditelite mozat da vi kupat samo velosiped se drugo sto ke vi kupat da znaete samo ve razmazuvaat.
Jas kako mal sum imal velosiped,mislam deka roditelite mozele i poveke da mi kupat no nesakale,tuku sakale da jas se podrudam malku za da vidam kako e i da go cenam poveke toa sto ke si go zarabotam,taka da sega imam i motor i kola koj sto jas si gi kupiv.

Член од
17 април 2007
Мислења
51
Поени од реакции
0
ако иам пари ке му купам, зашто да не?!?!

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
I ja imav takov problem kako pomala (kako sega da sum ostarela:)) i sakav mnogu skuter da si vozikam po grad, i istite tie muabeti, koj ke te misli koga ke se vozis, strasno e sekoj moze da ti izleta na pat, ke se razbolis, vo pravo se. Resija da mi kupat i koga trebase da odime da izbereme, drugarce moe sto 3 god. ne stanuva od skuter imalo soobrakajka taka da doma si se vrativme i ja veke ne sakav skuter. Ama toa vi e prolazno, ke napolnis 18 god ke sakas avto taka li e? Epa pocekaj, strpi se, pa avto ke ti kupat, i sto ke mu pravis na skuterot?

Член од
2 април 2007
Мислења
2.875
Поени од реакции
4
koga ke vidi deka domasnite se rasfrluvaat so pari!

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Каков скутер какви чуда...По улициве на Скопје возат како у некоја Плејстјшн игра да се или па како да испробуваат некое NFS продолжение.На моите не им барам мотор такви работи бидејќи и кога возам велосипед ми е страв да не ме "собере" некој.
Подобро нека не ми купуваат мотор,ќе ми купат поскапа кола кога ќе положам.
За ова се имам договорено со нив и знам дека ќе го испочитуваат како и сите минати мои договори со нив.
Така би искомпромирала и со мое дете.

К

Кнез Мишкин

Гостин
За скутери и такви работи со моите никогаш не сум отпочнал разговор...Ако им речам сигурно првим ќе почнат да се жалат..демек ти купивме ова, она..., па почекај малку...,а на крај сигурно ќе ми купат....Ама каков скутер...,само ми фали да ме скрши некој со кола...,имам другар кој имаше сообраќајка...па да Ви речам сликата не беше многу убава два месеци си одлежа на Клинички едвај се извлече...а што е уште посрашно нее само он таков случај ги има многу....

Член од
28 септември 2008
Мислења
163
Поени од реакции
4
Ами ако децате мои сакаат нешто да им купам...ако имам пари ке им купам зошто да не :) јас го немав тој проблем што побарав ми беше исполнето така да и јас ке им правам на моите деца

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ами ако децате мои сакаат нешто да им купам...ако имам пари ке им купам зошто да не :) јас го немав тој проблем што побарав ми беше исполнето така да и јас ке им правам на моите деца
Да, ама верувам не би сакал да им купиш нешто што би им го довело животот во ризик.
Една моја комшика пред неколку години од сообраќајка со мотор и ја извадија челната коска, и отече мозокот, и седеше отворен без коска, лежеше во кома 3 недели. Потоа со трансплантации, чуда и ставија нова коска, не сум сигурна како оди тоа.

Пак нека земе мотор нека вози. Само кај нас го има ова, возење без положено за возачка за моторни возила.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Да, постов на Џену ме навлече да барам/отворам тема за сообраќајната култура, ама ми е мака, која е на најниско можно ниво. Срамота колку ниско се однесуваме во сообраќајот, зборам за цела Македонија.

BUCH

---
Член од
4 мај 2008
Мислења
616
Поени од реакции
20
абе и ја бев попален татко ми да ме научи да возам мотор и од тогаш де ова му се расипало де она и све така али имаат право кога викаат кола си е кола:vozbud:

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
би им купил мене ми купија и ја би им купил секако ако имам пари :vozbud:

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Јас не би...нека возат точак.Поздраво е, поекономично.Нема да прават сообраќајки, нема да плаќам казни, нема да се нервирам за глупости.
Да не им се срони бисерот ако немаат скутер?Би направил исто како Џену.Би им заштедил пари за подобра кола за во иднина кога ќе научат да возат.Многу подобра опција.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Се се ама скутер не :)))
Не му купувам па што сака нека е...Кој ќе си порасне нека си купи сам ама скутер од мене не добива.

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
па скутер ама играчка и една шлаканица по муцки за друг пат да знае што да бара:smir:

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Изгледа јас најодлепени комшии имам. Прво тоа ретардите голи што се сликале на хајфајв, па девојката пред една страна што мора сега да ја пази главата и од најмал удар, сега бев до продавница и го видов еден 14 годишен на чопер, турира дечкото, се развозува по улицата.
Ех.. да ми се мене деца.. еден ќотек здрав.:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom