Кога детето сака скутер :)

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
abe macedalien kolku soobrakajki se praat vo denot so avtomobili .Toa ne znaci deka sea kola da ne treba da fatime vo race

B

BushMan

Гостин
Тие си го кажуваат нивното мислење, па ти ако сакаш купи си, едноставно те советуваат дека скутерот е штетен затоа што сообраќајот е катастрофа. Ти кажуваат дека со кола е побезбедно и да те чукнат нема да скршиш рака, нога додека со скутерот малку да те чукнат и готов си.

Член од
6 мај 2006
Мислења
1.890
Поени од реакции
4
врска немам тоа ќе го оставам на кумот
куме пази што правиш

Ece

*Sunshine*
Член од
7 јули 2006
Мислења
2.567
Поени од реакции
47
Не ви треба! Тоа е како ковчег да сте си купиле!

MadA@FakA

Black&White
Член од
4 август 2006
Мислења
1.049
Поени од реакции
105
abe deteto si e u pravo. znam decko kako ti e, i ja sum minuval niz istoto i na kraj ne dobiv

Член од
15 јуни 2006
Мислења
433
Поени од реакции
3
Кога детето ке ми побара скутер тато Б О К И ке му даде скутер

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
da mu odgovoris deka ne vozis brzo deka site tvoi vrsnici pa i pomali od tebe vozat a nisto ne im seslucilo i da se nadevas i plus da mu se molis na Gospod :)
it may work !!!:)

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
јас сакам скутер, имам и доволно пари да го купам, ама стариот рече дека ќе ми го демолира и се откажав. А на детето мое ќе му купам точаче со четири колца

BAMARGERA

~Blaugrana~
Член од
18 декември 2005
Мислења
875
Поени од реакции
3
ja sakam Peugeot Jet Force 50cc ali koga mu kazav na stariot za toa napravi edna sporedba so toa deka on saka da ima satelit gore (!?) t.e. nekoi raboti ne se mozni... :(

Член од
13 јули 2006
Мислења
125
Поени од реакции
3
Абе не е до тоа само дали сакаш да бидеш добар родител со тоа што ќе му дозволиш на детето да има скутер, ама треба и даму го купиш, а и не се баш евтини :)

Јас од секогаш сакав да имам скутер, ама моите толку стриктно ми рекоа дека не може, што едноставно, престанав да барам, а никогаш не ни мислев дека ќе добијам.

А ако пак моето дете бара скутер, а сите бараат, тоа знаеме :) тогаш веројатно ќе му купам, ако одредам дека е доволно одговорно само да се грижи за себе и ако знам дека наместо хормоните и адреналиот повеќе го користи мозокот (кога станува збор за безбедноста). Сепак, најдобро би требало да си ги познаваме децата и тоа како размислуваат. А ако детето не би било доволно одговорно, ќе почекам 2-3 години да порасне, па кога ќе ги исполни моите критериуми за безбедност, тогаш! :)
Иако тоа ми изгледа, дека додека јас да решам дека е безбедно, ќе дојде време за кола, ама ајде :) хехеххехех
Што веројатно и сега се дешава со повеќето родители :)
а пак, и кога ќе дојде време, тогаш ќе мислам :)

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
T1p43 напиша:
е јебига брат и ја го имам истиов проблем. Ај бе дајте некој совет
Nacekajte go raspolozen i prajte kako sto ke virece i posle e polesno

Член од
24 мај 2005
Мислења
957
Поени од реакции
16
Коа ќе види дека девојките од маало поише се вртат околу другарот со скутерот, наместо околу него и точакот.

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
абе јас не му барам скутер или веспа зошто ми е знам дека ке се убијам или ке се повредам пошто јас на тошак ко ке се качам возам ко будала со 21 а не па мотор да ми дајш незнам неако адреналинот го обожавам

Мар мар

Take me to paradise
Член од
9 август 2006
Мислења
1.294
Поени од реакции
11
ако детето мое сакат скутер нема да му се купит, ако сакат и на гла нек се превртит и нема да му купам, поубо кола отколку скутер зошо знам дека рака, нога нешто обавезно ќе скршит. Колку и да е внимателно ќе се најдит некој шо нема да е и..... ене тато ми кажвит секој ден на работа по најмалце тројца идет со скршена нога или рака од шо паднал од скутер.... зато ќе си почекат дур станит полнолетно па ќе му купам кола и нек се фурат колку сакат зошо знајме дека денешниве деца од шо сакаат да се напрат џекој купват скутери :toe:

BusHav

Е ајде де.....можеш и така
Член од
5 декември 2005
Мислења
4.343
Поени од реакции
81
Му реков еднаш на татко ми да ми купи веспа.Он само ме погледна и ми рече:На 2 тркала е!

Kajgana Shop

На врв Bottom