Книгава......книгава.....книгава.... више ја научив што на која страница има... Се скапав од читање како помал (за лектира кога беше ја рецитирав) Ако не сум ја прочитал едно 7 пати досега...Улави Години - Брано Ќопиќ - Знам дека книгава е лектира за 6то,ама на времето ја прочитав над 10 пати,и секој пат уште повеќе се смеев на доживувањата на децата и секогаш плачев на крајот,не знам зашто некако многу тажно ми завршува,некако многу ме ежи и ја сакам таа книга.
П.С Те Сакам - Сесилија Ахерн - Книгава е прилично дебела,ама ја обожавам многу е убава,интересна книга и не ми е проблем одново и одново да ја читам пак.
Клетници - Виктор Иго - Аааа книгава е....
Има уште неколку така книги кои многу ги сакам и колку пати и да ги препрочитувам не ми стануваат досадни.
Леле баш ме потсети да побарам по домашнава библиотека и да си ја прочитам пак. Само што го прочитав насловот и ми текна на близнаците, мислам Бранко и Ранко дека се викаа, кога го нервираа стражарот.Улави Години - Брано Ќопиќ - Знам дека книгава е лектира за 6то,ама на времето ја прочитав над 10 пати,и секој пат уште повеќе се смеев на доживувањата на децата и секогаш плачев на крајот,не знам зашто некако многу тажно ми завршува,некако многу ме ежи и ја сакам таа книга.
Исто и мене многу ми се допадна. Ептен добар спој на минатото( со врвни научници алхемичари како Исак Њутн) и со сегашноста...:smir:Исто така и "Еквинокс" од Мајкл Вајт, бев скептична пред да почнам да ја читам но сега повторно би ја прочитала за еден ден
Клетници - Виктор Иго - Аааа книгава е....
Па дај биди поопширна, бар пиши кој ја напишал бе ОлиЖена и Дом
Станува збор за едиција на книги од народната мудрост у тогашна СФРЈ. Најчесто во склоп иде со ,,Народњи Кувар‘‘.Па дај биди поопширна, бар пиши кој ја напишал бе Оли