Книга од која не ви е доста

Член од
5 јануари 2008
Мислења
532
Поени од реакции
614
,,Сид"- Пјер Корнеј
,,Хамлет"- Шекспир
,,Бедни луѓе"- Достоевски

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Улави Години - Брано Ќопиќ - Знам дека книгава е лектира за 6то, ама на времето ја прочитав над 10 пати и секој пат уште повеќе се смеев на доживувањата на децата и секогаш плачев на крајот, не знам зашто некако многу тажно ми завршува, некако многу ме ежи и ја сакам таа книга.

П.С Те Сакам - Сесилија Ахерн
- Книгава е прилично дебела, ама ја обожавам многу е убава, интересна книга и не ми е проблем одново и одново да ја читам пак.

Клетници - Виктор Иго - Аааа книгава е....:cuc:

Има уште неколку така книги кои многу ги сакам и колку пати и да ги препрочитувам не ми стануваат досадни.

sveznajko

Random nobody
Член од
17 август 2006
Мислења
522
Поени од реакции
101
Демијан - Хесе - Со секое читање, различни аспекти од себе откривам. (досеа 3 пати ја ијам читано) :)

Член од
25 август 2008
Мислења
12
Поени од реакции
1
ХАРИ ПОТЕР! Книга со која растев, и сеуште ја читам во еден здив!!
Исто така и "Еквинокс" од Мајкл Вајт, бев скептична пред да почнам да ја читам но сега повторно би ја прочитала за еден ден

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.712
Поени од реакции
13.404
Улави Години - Брано Ќопиќ - Знам дека книгава е лектира за 6то,ама на времето ја прочитав над 10 пати,и секој пат уште повеќе се смеев на доживувањата на децата и секогаш плачев на крајот,не знам зашто некако многу тажно ми завршува,некако многу ме ежи и ја сакам таа книга.

П.С Те Сакам - Сесилија Ахерн
- Книгава е прилично дебела,ама ја обожавам многу е убава,интересна книга и не ми е проблем одново и одново да ја читам пак.

Има уште неколку така книги кои многу ги сакам и колку пати и да ги препрочитувам не ми стануваат досадни.
Книгава......книгава.....книгава.... више ја научив што на која страница има... Се скапав од читање како помал (за лектира кога беше ја рецитирав:pos:) Ако не сум ја прочитал едно 7 пати досега...
Истотака и Робинсон Крусо... Типов ептен му е дивев како можеше така да се снајде....

Член од
20 мај 2008
Мислења
961
Поени од реакции
43
Улави Години - Брано Ќопиќ - Знам дека книгава е лектира за 6то,ама на времето ја прочитав над 10 пати,и секој пат уште повеќе се смеев на доживувањата на децата и секогаш плачев на крајот,не знам зашто некако многу тажно ми завршува,некако многу ме ежи и ја сакам таа книга.
Леле баш ме потсети да побарам по домашнава библиотека и да си ја прочитам пак. Само што го прочитав насловот и ми текна на близнаците, мислам Бранко и Ранко дека се викаа, кога го нервираа стражарот.
Значи книги од кои не ми е доста, сите лектири од 5-8 одделение :):):). А ќе ги додадам и:

Музика и тишина - Роуз Тремејн
Пурпурен хибискус - Чимаманда Н. Адичи
Парфем - Патрик Зискинд
Оркански височини - Емили Бронте
Изгубени илузии - Оноре де Балзак
Чичко Горио - Оноре де Балзак
Ние, децата од железницата ЗОО - Кристијана Ф.
100 потези со четка пред спиење - Мелиса П.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
532
Поени од реакции
614
Исто така и "Еквинокс" од Мајкл Вајт, бев скептична пред да почнам да ја читам но сега повторно би ја прочитала за еден ден
Исто и мене многу ми се допадна. Ептен добар спој на минатото( со врвни научници алхемичари како Исак Њутн) и со сегашноста...:smir:

Фантастична... Многу интересна приказна... Иако има 500 страни многу лесно се чита

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.811
Поени од реакции
22.862

Оваа книга сум ја имал читано преку 10 пати

~windy~

urban hippie
Член од
10 септември 2008
Мислења
774
Поени од реакции
120
Azbuka Za Neposlusnite, Vensko Andonovski..prosto go ljubam covekov!
Razgovor so Spinoza, Goce Smilevski:cuc:
Kletnici, Viktor Igo(prva verzija mi bese Kozeta i Gavrosh..od togas ja zasakav)
i mnogu, mnogu drugi da ne preteruvam aj dosta se tri!

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Тројцата мускетари од Александар Дима
Четири книги беа нели, и ги читав кога бев 6то одд. Едно време и јас знаев како одеа дијалозите, сега сум ја подзаборавил, но повеќето работи ги знам.

MorrisonKA

You need a fucking hobby, bitch!
Член од
23 март 2007
Мислења
815
Поени од реакции
27
Па дај биди поопширна, бар пиши кој ја напишал бе Оли :)
Станува збор за едиција на книги од народната мудрост у тогашна СФРЈ. Најчесто во склоп иде со ,,Народњи Кувар‘‘.

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.358
Поени од реакции
701
Вистинскиот Фидел Кастро“ од Листер Колтман...писателов бив амбасадор во Куба на времто...и стварно напишал одлична книга како збир и резиме на многу претходни кои го обишуваат животот и предизвиците со кои најголемиот лидер се соочувал..
Ендоставно ако сакате за момент да ја почуствувате харизмата која Фидел Кастро го направи најголем и за мене најценет политичар..човекот кој живее за својот народ ...тоа е оваа книга...преуба е!! Си ја купив на времто за матурата како поклон за себе си..
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]"Сандеј телеграф" ја прогласува за најинтимна и најобјективна биографија на Кастро !!
Земете си ја и уживајте.. :)

[/FONT]

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Книга од која мислам дека никогаш нема да ми биде доста е Крик во ноќта од Мери Хигинс Кларк. Прекрасна книга која ја имам прочитано 7 пати до сега. Разработува интересна приказна и прикажува колку навидум идиличните работи можат да бидат ’изопачени’.

Kajgana Shop

На врв Bottom