Кладилница (Генерална дискусија)

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
Ако малку разгуглате за тоа како се зголемува приходот на кладилниците од година во година, не би требало да ве чуди што е донесен ваков закон.

Ако малку впиете од тоа што се случува околу вас, од тоа да на полицајци им се наредува да напишат одреден број на казни месечно, од тоа што по цели автобуси инспектори се истовараат по градови да пишуваат казни на фирми, од измислување на без број давачки секоја година.

Се тоа со цел, да се наполни буџетот, зашто Македонија секоја година изгласува се поголем и поголем буџет, а реално, нема од каде да се финансира. Стапот ке го јаде обичниот граѓанин.
Ние ја плаќаме дебелата администрација што секоја година се зголемува, ние ги плаќаме нивните покачувања од 5% на плата секоја година, ние ги плаќаме покачените пензии секоја година, ние плаќаме за све што оваа Влада троши.

У УЈП не пасат трева, бројките кои ги вртат кладилниците им се пред очи.

Логичното прашање е, кога ги удираме сите по малку, зашто и овие коцкариве да ги закачиме малце.
Мех, 10%, легален рекет.

Затоа и планот е генијален.
Прашање на време е само кога ке поскапи воздухот што го дишеме, матер им ебам лоповска у пичка.

Во право си дека бараат нови начини да се полни буџетот ама дали со ова ќе добијат многу. Ако на пример се намали уплатата во кладилниците за 50 проценти и повеќето се префрлат на онлајн играње, тогаш не добиваат ништо. Бидејќи државата сигурно зема процент од добивката на кладилниците, а добивката на кладилниците е уплатата, доколку се намали уплатата ќе се намали и добивката на државата. Ако успее државата ова да го покрие со процентот од добивките на тие што останле да уплаќаат во кладилници тогаш не добиле ништо. А плус што ако драстично падне уплатата ќе се затворат доста уплатни места и ќе намали бројот на вработувања. А и од овие ставки исто има приход буџетот, тогаш којзнае дали е добра одлуката. Али ајде ваљгда правеле некои математики, ова се само мои претпоставки. Ако има некој поупатен нека каже.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.386
Поени од реакции
113.840
Сами се заебаа со законов, нема будала што ќе оди да игра на поголема сума (сингл, систем претежно) во кладилница туку сите ќе си се префрлат на интернет. На кладилнициве ќе им останат само ситните обложувачи што ставаат по 50тина денари максимум па гајле им е ако им земале 10% данок на добивка “ако фатат“.

Мое мислење е дека откако ќе видат дека не го бива законот ќе го повлечат за брзо ама ајде ќе видиме баш.. :)
Или пак ќе банираат секакво играње на интернет. :D Језда сме 21 век и 2014 година, ама на нашиве политичари толку им сече, ништо чудно да забранат да се игра онлајн. Инаку сега за сега Стопанска и Комерцијална имаат ставено забрана за кладење на интернет, а преку Тутунска, Уни Банка и мислам Про Кредит може да се игра онлајн.
Колку ретардирана држава сме тоа е чудесија...

Член од
14 април 2012
Мислења
32.556
Поени од реакции
66.188
@ShRiNk,

Лично мислам дека само 15% играат онлајн. Барем кога ке ја видиш гужвата пред шалтери, поголемиот дел се 35+.
И до 30% да отиде да се кладат онлајн, пак ке се во добивка.

Зимаат од уплатата преко кладилницата, зимаат од добивката преку играчот.
Пари од 2 страни.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Работата е шо е забренето онлајн. ЗНачи ако сакат можат и на то крајот да му го најдат.

можат само кур да пушат,ќе фатам ќе се преселам у Хрватска :D

А

Атомската мравка

Гостин
Или пак ќе банираат секакво играње на интернет. :D Језда сме 21 век и 2014 година, ама на нашиве политичари толку им сече, ништо чудно да забранат да се игра онлајн. Инаку сега за сега Стопанска и Комерцијална имаат ставено забрана за кладење на интернет, а преку Тутунска, Уни Банка и мислам Про Кредит може да се игра онлајн.
Колку ретардирана држава сме тоа е чудесија...

Дури и да ги блокираат стварно (што чисто сумњам) пак има начини како да се дојде со сајтовиве за кладење, еве кај мене и други што се на близу веќе неколку месеци е блокирана бет365 а оти имав пари заглавено со адон на прелистувачот пак пристапив и си ги повлеков парите.. е сега покомплицирано е ама битно има начин. Инаку и на прокредит неможеш да се кладиш имам пробувано порано, само уште преку тутунска и уни банка остана

Член од
14 април 2012
Мислења
32.556
Поени од реакции
66.188
Јас од пред месец два не можам да депозитирам пари на Skrill од Тутунска, па ставив директно.

Прееска им пишав на овие од Скрил да видам дали кај нив е проблемот, или банката ми ги стопира плаќањата кон нив.

Член од
8 септември 2011
Мислења
3.675
Поени од реакции
2.622
Да ти ебам државата во која живеам кога најголем успех е да избегаш од неа.
Незнам како викате тутунска не прави проблем 2 пати ја блокираат картичката, незнам само претпоставувам дека е шо се младам онлине.

N

Nicky Santoro

Гостин
Незнам како сите се попаливте ќе го изгубеле профитот кладилниците и државата затоа што сите онлајн ќе се префрлат.Како што знам забрането е Онлајн така да што кога ќе се стегне и со тоа работата? Кај што има власт нема правдина.Лагано ни го чукаат и си трпиме.А дека ќе се повлече законот, само сонувајте !Кога ќе видете дека и наредниве месеци ќе има иста посетеност како и досеа , ќе сватите колку глуп народ сме.И 50% данок да имаше пак ќе уплаќаат.Со законов не верувам дека ќе има некој што ќе има задоволителен профит.Најдобро е што помалце тикети и истите да бидат со посолидни уплати и посолиден коеф.Уствари ве излажав,најдоброто е пасошот под вас и да ве нема од вукојебинава!
И за крај, да не заборавиме дека денеска е голем ден! Христос се роди и за многу години.СПортски поздрав.

Член од
12 септември 2008
Мислења
746
Поени од реакции
533
Да не има некој шо работи во некоја кладилница шо можи да извај некоја статистика за уплата на тикети. Се кладам дека 80% се до 100 денари уплата и до 4-5000 денари добивка.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
јас деновиве ќе вадам картичка за да почнам онлајн,со ова новиов закон уште поише не утепуваат,сакаат да го полнат буџетот на наша мака и тупење глава да им ебам мајката кохштаплерска.

Онлајн лека полека можеш да стекнеш некоја солидна пара за месец дена со паметно играње и без лакомење,а не вака кај и давам пари на држава преку разно разните даноци,кај имаме мизерна плата,па сакаат и без вазелин да ни го тураат

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
Јас можда би немал проблем со законов ама да важи обострано. Ако ми земаат 10 проценти на добивка тогаш да ми враќаат и 10 проценти на секоја недобитна уплата.

Jovan 995

Моторџија !
Член од
10 ноември 2013
Мислења
284
Поени од реакции
69
Има многу комбинации,можеш и 1 од 15 да играш
Сеа нешто разгледував по нет за комбиднации и еден другар ме праша ми вика абе можам ли 1/10 2/10 да играм и му викам можеш ама ти треба 200000 евра уплата и после ми текна дека може во бетсити да играш на 50 денари колку од колку сакаш ...
Иначе Англиско сите утакмици 12 се може да се проба од 0-3 гола ама со систем колку сакате вие одлучете и купот ќе паѓаат голови во израел може и таму нешто систем за 4+ сите

Член од
20 декември 2013
Мислења
54
Поени од реакции
27
Сеа нешто разгледував по нет за комбиднации и еден другар ме праша ми вика абе можам ли 1/10 2/10 да играм и му викам можеш ама ти треба 200000 евра уплата и после ми текна дека може во бетсити да играш на 50 денари колку од колку сакаш ...
Иначе Англиско сите утакмици 12 се може да се проба од 0-3 гола ама со систем колку сакате вие одлучете и купот ќе паѓаат голови во израел може и таму нешто систем за 4+ сите
со 100 денари уплата ако играш 2/10 и сите коеф. да се 3 колку ке биде минимална исплата?103 денари?

Kajgana Shop

На врв Bottom