- Член од
- 24 септември 2023
- Мислења
- 1.077
- Поени од реакции
- 1.628
Зашо се врати у мкд?Kralot se vrakja vo Klivlend
Прегледај го приврзокот 433684
Балансира, ги нарани тетките на шалтер во Србија, овие кај нас плачат немале леб да си купат, па да му дај и нив некој денар да не бидат гладниЗашо се врати у мкд?
Drugar nema potreba od vakvi komentari.Балансира, ги нарани тетките на шалтер во Србија, овие кај нас плачат немале леб да си купат, па да му дај и нив некој денар да не бидат гладни
Колку треба да бидеш ГЛУП да уплатиш нешто што по дифолт е 50-50 настан, на коефициент од 1.85, и плус да платиш данок од 15% ако добиеш?
Procitaj ponazad sto imam pishuvano vo vrska so ova i izvini mi se.Колку треба да бидеш ГЛУП да уплатиш нешто што по дифолт е 50-50 настан, на коефициент од 1.85, и плус да платиш данок од 15% ако добиеш?
Колку треба да бидеш болен зависник од коцка и КОСМИЧКИ ГЛУП за тоа да го направиш?
Практично се кладиш на 1.73 коефициент на настан каде што fair odds е 2.00. Ти требаат 8 погодени од 10 за да направиш мал профит, а со 7 погодени од 10 си мал зијан.
Страшна работа е колку си ти неписмен. Трагично неписмен у глуп.
Procitaj ponazad sto imam pishuvano vo vrska so ova i izvini mi se.
Еве најдов. Значи тебе то ќеф некој да те дупи во здрав мозок?Brat edna nedela sum ovde ova mi e prv tiket.
Vo narednite 2-3 nedeli mozno e da uplatam uste ednas-dva pati, za kejf.
Inace ne se igra nikako so 15% danok.
Ne, ne mi e kejf.Еве најдов. Значи тебе то ќеф некој да те дупи во здрав мозок?
Де бе па ти како му се запна ко божем он живее и работи со кладење па ќе пресметува сега веројатност на настани. Остај го нека шљака 2 недели у Моцарт и нека тера.Еве најдов. Значи тебе то ќеф некој да те дупи во здрав мозок?
Се во ред мубаетов, од иста страна сме во врска со коефициентите и неисплатливоста, ама како пресмета дека ќе е зијан со 7 од 10 погодени?Колку треба да бидеш ГЛУП да уплатиш нешто што по дифолт е 50-50 настан, на коефициент од 1.85, и плус да платиш данок од 15% ако добиеш?
Колку треба да бидеш болен зависник од коцка и КОСМИЧКИ ГЛУП за тоа да го направиш?
Практично се кладиш на 1.73 коефициент на настан каде што fair odds е 2.00. Ти требаат 8 погодени од 10 за да направиш мал профит, а со 7 погодени од 10 си мал зијан.
Страшна работа е колку си ти неписмен. Трагично неписмен и глуп.
Во право си, лоша математика направив, јас рачунав со 1000 ден уплата по бет. 7 добитни бета од 10 се 12100 денари на уплатени 10000 денари, што значи профит од 2100 денари. 6 погодени се практично to break even. Поентата на ваквото кладење е да одржуваш долгорочно профит со 6 погодени од 10, бидејќи во теорија се смета дека долгорочно не можеш да погодиш 7 од 10, посебно не на НБА.Се во ред мубаетов, од иста страна сме во врска со коефициентите и неисплатливоста, ама како пресмета дека ќе е зијан со 7 од 10 погодени?
7 добитни прават околу 50 000 профит (на 10к уплата), и 3 изгубени ти се 30 000 изгубени. Што значи околу 20к профит има. со 6 од 10 има мал профит од 2000-3000 денари.
Другар ти се чудам на тикетите со овер/андер. Имаш убави кошарки денес да направиш 2,3 квота.Еве од мене Далас 1 ,Олимпијакос 1,Реал 2 овие ти прават 3 коефициент.